PREPARARE
30Gatire
20Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
16FEL
DESERTPrajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu aparte și merită să o încercați, dacă sunteți persoane dornice să încerce lucruri noi! Mult spor!
IngredienteBlat:
- -10 albușuri
- -10 linguri zahăr pudră
- -10 linguri pesmet
- -10 linguri nucă măcinată
Crema:
- -10 gălbenușuri
- -250 g zahăr pudră
- -350 g unt
- -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie
Krantz:
- -100 g zahăr
- -100 g miez de nucă

Mod de preparare blat:
Pentru început, albușurile se vor bate spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul pudră și se mixează bine timp de 4-5 minute, până obținem o spumă lucioasă. Adăugăm pesmetul, nuca măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de jos în sus. Apoi vom împărți compoziția în două, fiindcă vom coace pe rând două foi în tava de la aragaz. Întindem jumătate de compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem foile la 150 de grade pentru cca 20-25 de minute (în funcție de cuptor).
Atenție! După ce s-au copt, tăiem foile în două(ca și cum am tăia un blat) cât sunt calde. Lăsăm să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.
Mod de preparare cremă:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră și cel vanilat, până devin cremoase și albicioase. Compoziția o punem pe baie de abur și amestecăm continu până se îngroașă. Când este gata lăsăm să se răcească de tot. Peste crema rece adăugăm untul, omogenizăm cu mixerul și lăsăm crema la rece timp de 10 minute.
Mod de prepare krantz:
Pentru krantz se va topi zahărul la foc mic. Când acesta a devenit lichid și maroniu la culoare, adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine. Răsturnăm compoziția pe o foaie de copt și așteptăm să se răcească foarte bine. După ce s-au răcit, punem o altă hărtie de copt peste și cu ajutorul unui tel le zdrobim ușor.
Mod asamblare prăjitură krantz:
Punem crema obținută între foi, astfel încât să obținem 3 straturi (folosim toate cele 4 jumătăți de foi). Deasupra ungem cu cremă și punem nucile zdrobite. Ulterior vom da prăjitura la frigider, pentru câteva ore înainte de consum.
Poftă bună! Sigur v-a ieșit delicioasă! Vă las mai jos rețeta video:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *