Piersicuțe fragede, un desert extrem de delicios! Încearcă și tu și lasă-mi în comentarii părerea ta. Mult spor!
IngredienteAluat:
- -5 oua
- -250 ml ulei
- -250 g zahăr
- -1 praf de sare
- -1 lingură esență de vanilie
- -coaja de la o lămâie
- -1 praf de copt
- -850 g făină, tip 000
Umplutură:
- -1 borcan dulceață caise
Decor:
- -colorant galben
- -colorant roșu
- -zahăr pentru tăvaălit piersicuțele
Mod de preparare aluat:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul, pana obtineti o spuma consistenta. Peste galbenusuri turnati uleiul ca la maioneza. Încorporati galbenusurile in albusurile batute. Cerneti faina si incorporati-o in oua, impreuna cu praful de copt. Adaugati coaja de lamaie si esenta de vanilie. Cand obtineti un aluat nelipicios, dar nici tare, formati bilute, de marimea unei nuci, nu foarte rotunde. Lasați spațiu între ele pentru că o să crească. Coaceți fursecurile la 150 de grade cu ventilație, timp de 12 minute.
Mod asamblare fursecuri:
Lasati fursecurile sa se răcească. Cu ajutorul unui cutit scobiti in interior (partea inferioara,). Miezul scos il folositi la umplutura. Umpleti piersicutele cu umplutura de gem/dulceata. In 2 farfurii puneti lapte, il colorati (nu e nevoie de multa cantitate, 150 ml pentru fiecare culoare). Colorati pe o parte, apoi pe alta, asta depinde de preferintele voastre, eu am vrut sa para mai naturale, coapte. Dupa ce ați colorat piersicile, le lăsați 5 minute să se zvânte, pe un prosop de bucătarie, apoi le dați prin zahăr. Dacă aveți să le puneti codițe, este genial!
Sper sa va placa piersicutele mele, dacă da, vă astept cu poze pe grupul meu de Faceook – Rețete Culinare Împreună. Până la următoarea postare, să aveți spor! Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *