Piersicuțe fragede, un desert extrem de delicios! Încearcă și tu și lasă-mi în comentarii părerea ta. Mult spor!
IngredienteAluat:
- -5 oua
- -250 ml ulei
- -250 g zahăr
- -1 praf de sare
- -1 lingură esență de vanilie
- -coaja de la o lămâie
- -1 praf de copt
- -850 g făină, tip 000
Umplutură:
- -1 borcan dulceață caise
Decor:
- -colorant galben
- -colorant roșu
- -zahăr pentru tăvaălit piersicuțele

Mod de preparare aluat:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul, pana obtineti o spuma consistenta. Peste galbenusuri turnati uleiul ca la maioneza. Încorporati galbenusurile in albusurile batute. Cerneti faina si incorporati-o in oua, impreuna cu praful de copt. Adaugati coaja de lamaie si esenta de vanilie. Cand obtineti un aluat nelipicios, dar nici tare, formati bilute, de marimea unei nuci, nu foarte rotunde. Lasați spațiu între ele pentru că o să crească. Coaceți fursecurile la 150 de grade cu ventilație, timp de 12 minute.
Mod asamblare fursecuri:
Lasati fursecurile sa se răcească. Cu ajutorul unui cutit scobiti in interior (partea inferioara,). Miezul scos il folositi la umplutura. Umpleti piersicutele cu umplutura de gem/dulceata. In 2 farfurii puneti lapte, il colorati (nu e nevoie de multa cantitate, 150 ml pentru fiecare culoare). Colorati pe o parte, apoi pe alta, asta depinde de preferintele voastre, eu am vrut sa para mai naturale, coapte. Dupa ce ați colorat piersicile, le lăsați 5 minute să se zvânte, pe un prosop de bucătarie, apoi le dați prin zahăr. Dacă aveți să le puneti codițe, este genial!

Sper sa va placa piersicutele mele, dacă da, vă astept cu poze pe grupul meu de Faceook – Rețete Culinare Împreună. Până la următoarea postare, să aveți spor! Cu drag, Anyta!
Recenzii (5)
Recenzii
Olguta
30-09-2019
Felicitari!
Maria Rodos
17-05-2019
Am sa le pregațes și eu.părerea înaintată de ele
Anyta Cooking
09-04-2019
Ok ,aici pe pagina gasiti
Kety5
23-02-2019
Bună sint Kety vreau și eu mai multe rețete de prajituri
Gheorghita Gabriela
26-07-2018
Felicitări și multumiri
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *