Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Palanete pe Plită

Data:01-08-2024

Postat de Anyta Cooking

Palanete pe plită, așa se numesc în zona Mureșului de unde vin eu.

Țin minte că mama le făcea când nu aveam pâine, și chiar și atunci când frământa pentru pâine, punea câteva pe plita sobei pentru că se făceau mai repede.

Câteodată, când nu avea drojdie, făcea un aluat doar din făină, apă, sare și un pic de bicarbonat, și așa erau bune.

Dar din aluat de pâine erau un adevărat deliciu, așa că vă las rețeta mai jos.

Ingrediente:

1 kg făină albă

700 ml apă călduță

1 lingură sare

7 g drojdie uscată

1 linguriță zahăr pentru activarea drojdiei

Carte Mod de preparare:

Peste făina de la temperatura camerei punem drojdia și zahărul.

În apa călduță adăugăm sarea și amestecăm până o dizolvăm.

Turnăm apa peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic.

Lăsăm aluatul la dospit o jumătate de oră, apoi formăm plăcintele (turtele) și le coacem pe plita sobei sau într-o tigaie, pe ambele părți.

Servim plăcintele frecate cu usturoi, alături de ceapă roșie și slănină, sau mai putem face un mujdei de usturoi și să le ungem pe deasupra. Mamă! Un deliciu!

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți Anyta Cooking. Vă mulțumesc, Anyta.

Intreaga reteta poate fi urmarita aici :

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: