PREPARARE
10Gatire
150Timp total
160Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTAceastă rețetă este cea mai bună pe care am probat-o vreodată. Aparține chefului spaniol Nacho Manzano, care a caștigat și multe premii cu aceasta. Rețeta originală este cu 5 litri de lapte, așa am facut-o și eu, dar dacă voi doriți mai puțin, puteți să reduceți cantitatea. Durează în jur de 2 ore jumătate prepararea, dar merită, fiindcă la final orezul rămâne foarte cremos și gustos! Mult spor!
Ingrediente- -5L de lapte
- -un praf de sare
- -coaja de la o lămâie și jumătate
- -5 rulouri de scorțișoară
- -200 g orez
- -125 g unt
- -250 ml smântână pentru gătit
- -230 g zahăr

Vom pune la încălzit 4 L de lapte și 1 L de lapte la fiert. În oala cu 1 L de lapte adăugăm un praf sare, coaja de la 1/2 de lămâie și 2 batoane de scorțișoară. În oala cu cei 4 L de lapte vom pune coaja de la o lămâie și 3 batoane de scorțișoară. Când laptele din oala mai mică a început să fiarbă, adăugăm 200 grame de orez, amestecăm și punem focul la minim.
Vom amesteca în continuare, iar când laptele a scăzut și compoziția se îngroașă un pic, mai adăugăm 2-3 polonice cu lapte (din oala cu cei 4L de lapte cald). Repetăm acest procedeu până când terminăm tot laptele de adăugat (durează aproximativ 3 ore). Tot procesul se face la foc mic și amestecând continuu. Când a mai rămas aproximativ 1 L de lapte de adăugat, îl vom turna tot odată și vom continua să amestecăm.

Vom scoate cojile de lămâie și batoanele de scorțișoară. Adăugăm 125 g de unt, 250 ml de smântână și amestecăm. Vom mai lăsa oala pe foc aproximativ 15-20 de minute, până când mai scade laptele și compoziția rămâne cremoasă. La final adăugăm 230 g de zahăr, amestecăm și vom lăsa orezul la răcit. Orezul cu lapte este gata și este foarte delicios! Poftă bună!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete Recente
Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile t ...
Mucenici moldovenești cu nucă, rețeta pe care trebuie s-o încerci neapărat. Combinația de nucă și miere este foarte gustoasă. Sper săi vă placă la fel de mult și vouă. Mult spor! Ingrediente M ...
Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciu ...
Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și a ...
Fursecurile cu ciocolată și nutella sunt extrem de delicioase. Sunt foarte aromate, cu un gust intens de nutella si ciocolată. Le putem consuma la micul dejun, alături de o ceașcă de lapte sau chiar l ...
Rahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *