PREPARARE
10Gatire
150Timp total
160Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTAceastă rețetă este cea mai bună pe care am probat-o vreodată. Aparține chefului spaniol Nacho Manzano, care a caștigat și multe premii cu aceasta. Rețeta originală este cu 5 litri de lapte, așa am facut-o și eu, dar dacă voi doriți mai puțin, puteți să reduceți cantitatea. Durează în jur de 2 ore jumătate prepararea, dar merită, fiindcă la final orezul rămâne foarte cremos și gustos! Mult spor!
Ingrediente- -5L de lapte
- -un praf de sare
- -coaja de la o lămâie și jumătate
- -5 rulouri de scorțișoară
- -200 g orez
- -125 g unt
- -250 ml smântână pentru gătit
- -230 g zahăr
Vom pune la încălzit 4 L de lapte și 1 L de lapte la fiert. În oala cu 1 L de lapte adăugăm un praf sare, coaja de la 1/2 de lămâie și 2 batoane de scorțișoară. În oala cu cei 4 L de lapte vom pune coaja de la o lămâie și 3 batoane de scorțișoară. Când laptele din oala mai mică a început să fiarbă, adăugăm 200 grame de orez, amestecăm și punem focul la minim.
Vom amesteca în continuare, iar când laptele a scăzut și compoziția se îngroașă un pic, mai adăugăm 2-3 polonice cu lapte (din oala cu cei 4L de lapte cald). Repetăm acest procedeu până când terminăm tot laptele de adăugat (durează aproximativ 3 ore). Tot procesul se face la foc mic și amestecând continuu. Când a mai rămas aproximativ 1 L de lapte de adăugat, îl vom turna tot odată și vom continua să amestecăm.
Vom scoate cojile de lămâie și batoanele de scorțișoară. Adăugăm 125 g de unt, 250 ml de smântână și amestecăm. Vom mai lăsa oala pe foc aproximativ 15-20 de minute, până când mai scade laptele și compoziția rămâne cremoasă. La final adăugăm 230 g de zahăr, amestecăm și vom lăsa orezul la răcit. Orezul cu lapte este gata și este foarte delicios! Poftă bună!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *