Orez cu lapte, rețeta copilăriei, și se pare că tradiția merge mai departe.
Familia mea adoră această rețetă minunată!
Singura problemă a fost că trebuia să fac porție dublă, așa că vă recomand să dublați ingredientele de mai jos dacă aveți o familie mare.
Ingrediente:
1100 ml lapte cu 35% grăsime
200 g orez rotund
Coaja de la o lămâie
2 batoane de scorțișoară
1 vârf de cuțit de sare
100 g zahăr
50 g unt cu 82% grăsime
1 linguriță pastă de vanilie
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert împreună cu coaja de lămâie, batoanele de scorțișoară și un vârf de cuțit de sare.
Când laptele dă în clocot, adăugăm orezul și lăsăm să fiarbă la foc mediu, amestecând continuu.
Spre final, adăugăm zahărul, untul și mai fierbem vreo 4 minute, apoi putem servi.
Se poate servi cu scorțișoară pe deasupra, gem, fructe sau ce doriți voi.
Vă doresc spor la treabă, iar dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag.
Până la următoarea rețetă, vă invit să urmăriți Anyta Cooking, așa o să vedeți toate rețetele ce urmează. Pupici!"
Puteti vedea rețeta video aici:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *