PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTNegresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar .
Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt o combinație perfectă. Este o rețetă foarte ușoară și rapidă. Sper să încercți și voi rețeta. Mult spor!
IngredienteBlat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Mod de preparare blat negresă cu nuci:
Înainte de toate, vom cântări ingredientele cu ajutorul cântarului de bucătărie, pentru a obține cantități exacte și a nu da greș.
Vom pune ouăle în bolul mixerului, vom adăuga zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și vom începe să mixăm, până când ouăle își vor dubla volumul. Punem apoi uleiul, laptele și amestecăm cu spatula. Se pune praful de copt peste făină și vom amesteca bine. Cernem apoi făina și cacao, cu ajutorul unei site, peste compoziția deja formată. Amestecăm cu miscări circulare, până integrăm bine în aluat toate ingredientele. Se adaugă nucile și continuăm să amestecăm.
Într-o tavă cu diametrul de 35X25 vom pune negresa și o vom introduce în cuptorul preîncălzit (la 150 de grade) pentru 30-35 minute. Apoi vom lăsa prăjitura la răcit.
Decor:
Încălzim nutella în cuptorul cu microunde și o vom turna peste negresă. Dacă nu aveți nutella puteți face și o glazură de ciocolată. Întindem bine nutella cu o spatulă, în timp ce savurăm mirosul delicios al prăjiturii. Lăsăm negresa pentru jumătate de ora pentru a se întări nutella. După acest timp, porționăm negresa în pătrate. Puteți folosi cuțitul Anyta Cooking, deoarece este foarte util la tăierea tuturor tipurilor de prăjituri.
Pentru decorarea negresei vom folosi, pe lângă glazura de nutella și căpșuni. Dacă nu le vom tăia frunza. ele vor da un aspect mai plăcut acestei prăjituri. Cu ajutorul spray-ului cu gelatină vom da un luciu aparte căpșunilor, pe care le-am tăiat înainte în jumate. Apoi vom decora negresa cu puțină ciocolată topită.
Poftă bună!
Puteti vedea rețeta video mai jos:

Recenzii (18)
Recenzii
AnytaCooking
13-11-2020
Multumesc draga mea!!!
AnytaCooking
13-11-2020
Va multumesc frumos doamnele mele frumoase!!!!Pupici!!!
Secăreanu Natalia
26-09-2020
Arată foarte bine! Mulțumesc mult pentru rețetă!
Ionela
26-09-2020
Ff rapida da facut si foarte gustoasa. Multumesc pt reteta
Ana-maria
04-08-2020
Am aruncat un ochi pe retete,Doamne m-au inebunit,ma apuc de gatit prajituri mai des,ma fac cat casa poporului dar trebuie sa incerc retetele astea
CHIRIȚĂ LOREDANA
24-07-2020
SUPER ARATĂ SUPER PUFOASĂ!
Mioara Demsorean
10-07-2020
Super reteta, multumesc
Florina Birca
10-07-2020
Arată super bine
Cătălina
10-07-2020
Cel mai bun desert☺ rapid,gustos și sănătos ☺❤
Corina
28-06-2020
Va multumesc frumos pt retete. O duminica placuta va doresc
coman elena ramona
28-06-2020
Delicioasă
Carmen
27-06-2020
Arata fenomenal si user de facut !
Marcela
27-06-2020
Trebuie să o fac si eu...imi place mult
27-06-2020
Arată f f bine am să o fac si eu
Nedelea Lazarica
27-06-2020
Super faina dar cred ca este si foarte buna am sa o incerc si eu pt ziua mea de nastere
Petrisor Dalia
27-06-2020
Arată foarte bine,,am probat multe prăjituri din Rețetele Tale și mi-a plăcut foarte mult !!
Mariana
13-06-2020
Imi place la nebunie negresa,dar aceasta cu nutela cred ca e deosebita.Arata nemaipomenit,deja mi s a facut pofta!
Corina
23-05-2020
Frumos cred ca si gustoasa am sa incerc si eu
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *