PREPARARE
60Gatire
40Timp total
100Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTMarmeladă de gutui, fură inima oricui! Se spune că marmelada provine din Spania, aceasta fiind denumită Membrillo. Rețeta nu este una grea, dar necesită foarte multă răbdare. O carte bună sau un prieten comunicativ ar putea fi de folos în timpul preparării acesteia, iar dacă hotărâți să vă reamintiți de gustul copilăriei, sigur veți reuși cu o marmeladă delicioasă de gutui. Mult spor!
Ingrediente- 3 kg de gutui
- 2 kg de zahăr
- zeama de la o lămâie
Cum facem o marmeladă de gutui dulce și apetisantă?
Mod de preparare marmeladă de gutui:
Curățăm gutuile de coajă și de cotoare. Le spălăm apoi le facem cuburi. Se pun într-un vas, împreună cu zahărul și zeama de lamâie.
Atenție! La alegerea vasului, se recomandă ceramică sau piatră, ca să nu se prindă în timpul fierberii.
Aveți nevoie de răbdare, deoarece procesul de fierbere al marmeladei se face la foc foarte mic, timp de aproximativ 1-2 ore, amestecând din când în când, până se formează siropul. Când marmelada are o textură siropoasă, adaugăm un pahar de apă și lăsăm să fiarbă până se scade apa. La sfârșit se mixează ușor cu blender vertical. Lăsați-o să se răcească, apoi dacă doriți, o puteți porționa în forme de patiserie. Poftă bună! Rețeta și pozele aparțin doamnei Elena Calota și au fost preluate cu acordul ei, de pe grupul culinar Rețete Culinare Împreună. Mulțumim frumos și felicitări pentru această rețetă delicioasă, Elena! Multă sănătate!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *