PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
24FEL
DESERTMacarons, un deliciu culinar! Cele mai apreciate prăjiturele în cofetăriile din toată lumea, cu o textură crocantă la exterior și moale la interior, colorate în toate nuanțele curcubeului, cu zeci de variante de umpluturi. Macarons atrag prin eleganță și delicatețe. Multă lume m-a întrebat cum se fac macarons? După câteva eșecuri am reușit să fac și eu aceste delicatese. Nu vă fie frică, cu siguranță veți reuși și voi. Dacă mie mi-au ieșit, vouă de ce nu? Încercați cu încredere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Mult spor!
IngredienteMACARONS:
- 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
- 200 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 50 ml apă
- 150 g albuș
- un vârf de linguriță colorant
UMPLUTURĂ:
- 350 g gem de zmeură
- mascarpone (opțional)
- ganache de ciocolată albă (după preferințe)
Mod de peparare macarons:
Cântărește separat 75 g albuș și pune-l deoparte, iar restul pune-l în bolul mixerului. Recomandare: folosește un mixer planetar sau mixer static.
Pune la fiert zahărul tos cu apă, pentru a pregăti un sirop. În timp ce aștepți fierberea siropului, poți să mixezi albușurile pentru bezea. Când siropul începe să fiarbă, toarnă-l imediat în bol, peste albuș. Continuă să bați spuma, până când bezeaua este tare și lucioasă.
La final, adaugă colorantul și continuă mixarea, până când bezeaua are o culoare uniformă. Amestecă într-un bol zahărul pudră cu făina de migdale, cât să le omogenizezi. Cerne zahărul pudră și faina de migdale, apoi amestecă albușurile lăsate deoparte cu făina și zahărul. În acest amestec încorporează încet bezeaua pregătită.
Toarnă bezeaua franțuzească în tavă (pregătită cu hârtie de copt) cu poșul de patisserie (cu dui de 8 mm) la distanță de 1,5-2 cm. Ține poșul perfect perpendicular pe tavă. Fiecare macaron turnat NU trebuie să fie mai mare de 2 cm în diametru.
Bate tava cu podul palmei pentru a aplatiza complet prăjiturelele macarons și pentru a scoate eventualele bule de aer, apoi lasă deoparte timp de 30-60 minute, până când fiecare macarons se usucă la suprafață (le atingi și nu se lipesc de deget) .
Dacă doriți să faceți macarons colorați, ca și ai mei din poză, împărțiți compoziția în două părți egale, colorați cu nuanțe diferite și adăugați compoziția în poș (fiecare parte a poșului trebuie să aibă o culoare)
Mod de coacere:
A. Dacă aveți cuptor cu ventilație, încingeți-l la 150 de grade și coaceți macarons timp de 15 minute.
B. Dacă aveți cuptor cu convecție, puteți ridica temperatura la 160 de grade și apoi coaceți macarons, timp de 14 minute.
Atenție! Temperatura ideală variază de la un cuptor la altul, de aceea poți face testul cu o porție mică la început, pentru a stabili temperatura ideală pentru cuptorul tău.
Mod de asamblare:
Când prăjiturelele macarons s-au răcit, lipește-i doi câte doi, cu 5-7 g gem de zmeură(sau alte tipuri de cremă, în funcție de gusturile personale- de exemplu Ganache de ciocolată albă.) și pune-i la frigider timp de 48 ore.
Poftă bună!
Sper să vă fie de folos această rețetă originală de macarons! Aștept cu nerăbdare pozele vostre cu macarons colorați pe grupul Rețete Culinare Împreună, cu drag Anyta!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *