Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Macarons - Anyta Cooking

Data:14-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

24

FEL

DESERT

Macarons, un deliciu culinar! Cele mai apreciate prăjiturele în cofetăriile din toată lumea, cu o textură crocantă la exterior și moale la interior, colorate în toate nuanțele curcubeului, cu zeci de variante de umpluturi. Macarons atrag prin eleganță și delicatețe. Multă lume m-a întrebat cum se fac macarons? După câteva eșecuri am reușit să fac și eu aceste delicatese. Nu vă fie frică, cu siguranță veți reuși și voi. Dacă mie mi-au ieșit, vouă de ce nu? Încercați cu încredere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Mult spor!

Ingrediente

MACARONS:

  • 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g zahăr tos
  • 50 ml apă
  • 150 g albuș
  • un vârf de linguriță colorant

UMPLUTURĂ:

  • 350 g gem de zmeură
  • mascarpone (opțional)
  • ganache de ciocolată albă (după preferințe)
Mod de preparare

Carte Mod de peparare macarons:
Cântărește separat 75 g albuș și pune-l deoparte, iar restul pune-l în bolul mixerului. Recomandare: folosește un mixer planetar sau mixer static.

Pune la fiert zahărul tos cu apă, pentru a pregăti un sirop. În timp ce aștepți fierberea siropului, poți să mixezi albușurile pentru bezea. Când siropul începe să fiarbă, toarnă-l imediat în bol, peste albuș. Continuă să bați spuma, până când bezeaua este tare și lucioasă.

La final, adaugă colorantul și continuă mixarea, până când bezeaua are o culoare uniformă. Amestecă într-un bol zahărul pudră cu făina de migdale, cât să le omogenizezi. Cerne zahărul pudră și faina de migdale, apoi amestecă albușurile lăsate deoparte cu făina și zahărul. În acest amestec încorporează încet bezeaua pregătită.

Toarnă bezeaua franțuzească în tavă (pregătită cu hârtie de copt) cu poșul de patisserie (cu dui de 8 mm) la distanță de 1,5-2 cm. Ține poșul perfect perpendicular pe tavă. Fiecare macaron turnat NU trebuie să fie mai mare de 2 cm în diametru.

Bate tava cu podul palmei pentru a aplatiza complet prăjiturelele macarons și pentru a scoate eventualele bule de aer, apoi lasă deoparte timp de 30-60 minute, până când fiecare macarons se usucă la suprafață (le atingi și nu se lipesc de deget) .

Dacă doriți să faceți macarons colorați, ca și ai mei din poză, împărțiți compoziția în două părți egale, colorați cu nuanțe diferite și adăugați compoziția în poș (fiecare parte a poșului trebuie să aibă o culoare)

Mod de coacere:
A. Dacă aveți cuptor cu ventilație, încingeți-l la 150 de grade și coaceți macarons timp de 15 minute.

B. Dacă aveți cuptor cu convecție, puteți ridica temperatura la 160 de grade și apoi coaceți macarons, timp de 14 minute.

Atenție! Temperatura ideală variază de la un cuptor la altul, de aceea poți face testul cu o porție mică la început, pentru a stabili temperatura ideală pentru cuptorul tău.

Mod de asamblare:
Când prăjiturelele macarons s-au răcit, lipește-i doi câte doi, cu 5-7 g gem de zmeură(sau alte tipuri de cremă, în funcție de gusturile personale- de exemplu Ganache de ciocolată albă.) și pune-i la frigider timp de 48 ore.

Poftă bună!

Carte

Sper să vă fie de folos această rețetă originală de macarons! Aștept cu nerăbdare pozele vostre cu macarons colorați pe grupul Rețete Culinare Împreună, cu drag Anyta!

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: