PREPARARE
20Gatire
40Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTRețeta gomboți cu prune sau găluște cu prune este una tradițonală. Deși pare că aceasta ar fi un desert al toamnei, vă recomand sa o incercati neaparat si cu alte fructe, când nu este sezonul de prune. Nouă ne-au placut la toți și rămâne o tradiție să le avem pe masă, atunci când frunzele încep să-și schimbe culoarea! Mult spor!
Ingrediente- -300 g cartofi
- -sare
- -30 ml ulei
- -1 ou
- -100 g făină
- -12 prune mici
- -50 g unt
- -50 g pesmet
- -zahăr pudră
- -scorţişoară pisată
- -zahăr vanilat

Cartofii se fierb în apă cu sare, timp de 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen.
Se pune apoi pe foc o oală cu 2 l de apă, în care se adaugă sare. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită. Se lasă să fiarbă la foc mic 10–15 minute. Când gomboții sunt fierți, se ridică la suprafata apei și atunci îi puteți scoate.
Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi. Eu am dublat cantitatile deoarece suntem o familie mare.

Sper să vă fie de folos. Până la următoarea rețetă să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!
Recenzii (5)
Recenzii
Staicu Emő
24-08-2019
Cu toate ca fac prajiturile de la virsta de 16 ani, acum am 68 tot mai invati. Poate ai niyte retete ptr. Diabetici, ptr sotul. Múlt succes maideparte
Anyta Cooking
21-08-2018
Va multumesc frumos ,la fel va doresc!
Anyta Cooking
01-08-2018
Multumesc,la fel va doresc
Fetiță Lenuța
29-07-2018
Felicitări și mulțumim pentru rețetă! Sunt foarte gustoși și ne plac mult gomboții cu prune, întregii familii. O duminică frumoasă vă doresc și la cât mai multe rețete pentru că sunt minunate și de folos !
Zamfirache
27-07-2018
Deși am 61 de ani , tot mai am de învățat.Multumesc pentru rețete.Te îmbrățișez cu drag.Un weekend minunat.
Retete Recente
Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile t ...
Mucenici moldovenești cu nucă, rețeta pe care trebuie s-o încerci neapărat. Combinația de nucă și miere este foarte gustoasă. Sper săi vă placă la fel de mult și vouă. Mult spor! Ingrediente M ...
Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciu ...
Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și a ...
Fursecurile cu ciocolată și nutella sunt extrem de delicioase. Sunt foarte aromate, cu un gust intens de nutella si ciocolată. Le putem consuma la micul dejun, alături de o ceașcă de lapte sau chiar l ...
Rahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *