Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Eclere - Anyta Cooking

Data:07-11-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

60

Timp total

120

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

22

FEL

DESERT

Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi veți da dreptate, e un adevărat deliciu! Mult spor!

Ingrediente

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă
Carte Mod de preparare

Mod de preparare compoziție eclere:
Punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și lăsăm până începe să fiarbă apa. Când apa fierbe oprim focul, adaugăm toată făina odată și amestecăm bine, până obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile vasului. Lăsăm compoziția să se răcească bine.

Când aluatul s-a răcit, adaugăm ouăle pe rând și amestecăm bine. Punem aluatul într-un poș. Formăm eclere de aproximativ 12 cm lungime, pe care le vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la coacere.

Introducem în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 40 de minute.

IMPORTANT: NU DESCHIDEM UȘA CUPTORULUI!

După ce au trecut cele 40 de minute, oprim cuptorul și le mai lăsăm în cuptor timp de 10 minute, apoi deschidem ușa cuptorului și le mai lăsăm în cuptor încă 10 minute, înainte de a le scoate. Lăsăm să se răcească, după care tăiem eclerele în două și le umplem cu crema de vanilie.

Mod de preparare cremă de vanilie:
Diluăm amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Punem restul de lapte la fiert și adăugăm esența de vanilie(un sfert de linguriță dacă este concentrată).

Între timp amestecăm energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine.

Luăm laptele de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și turnăm laptele călduț peste gălbenușuri, în fir subțire, amestecând neîncetat. Punem compoziția obținută înapoi pe foc, lăsăm la foc mediu și amestecăm neîncetat, până se îngroașă crema.

Când crema este gata, o punem într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm să se răcească. Între timp batem smântâna pentru frișca cu zahărul și esența de vanilie. Când crema de vanilie este rece, punem frișca bătuta peste ea și amestecăm până se omogenizează bine.

Cu această cremă vom umple pe rând eclerele.

V-am pus mai jos rețeta video de la crema de vanilie:

Mod de preparare glazură de ciocolată:

Amestecăm bine ciocolata cu frișca lichidă foarte caldă, până se topește ciocolata și obținem o glazură uniformă. Puteți adăuga și cele 25 g de unt în glazură, dacă doriți. Glazurăm eclerele și apoi le putem servi. Sunt cele mai bune pe care le-am încercat.

Poftă bună!

Am pus mai jos rețeta video pentru eclerele cu cremă de vanilie:

Sper că va plăcut această rețetă de eclere! Încercați fără frică, faceți poze la rezultat și încurajați și alte gospodine.

Carte

Gătiți cu pasiune, cu drag, Anyta!

Recenzii (1)

Recenzii

Ivanciuc

23-03-2020

Imi puteti spune ce oale folositi ?Ce marca sunt?de ex cea de la crema pentru ecler.. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: