PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
22FEL
DESERTEclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi veți da dreptate, e un adevărat deliciu! Mult spor!
IngredienteCoji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Mod de preparare compoziție eclere:
Punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și lăsăm până începe să fiarbă apa. Când apa fierbe oprim focul, adaugăm toată făina odată și amestecăm bine, până obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile vasului. Lăsăm compoziția să se răcească bine.
Când aluatul s-a răcit, adaugăm ouăle pe rând și amestecăm bine. Punem aluatul într-un poș. Formăm eclere de aproximativ 12 cm lungime, pe care le vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la coacere.
Introducem în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 40 de minute.
IMPORTANT: NU DESCHIDEM UȘA CUPTORULUI!
După ce au trecut cele 40 de minute, oprim cuptorul și le mai lăsăm în cuptor timp de 10 minute, apoi deschidem ușa cuptorului și le mai lăsăm în cuptor încă 10 minute, înainte de a le scoate. Lăsăm să se răcească, după care tăiem eclerele în două și le umplem cu crema de vanilie.
Mod de preparare cremă de vanilie:
Diluăm amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Punem restul de lapte la fiert și adăugăm esența de vanilie(un sfert de linguriță dacă este concentrată).
Între timp amestecăm energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine.
Luăm laptele de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și turnăm laptele călduț peste gălbenușuri, în fir subțire, amestecând neîncetat. Punem compoziția obținută înapoi pe foc, lăsăm la foc mediu și amestecăm neîncetat, până se îngroașă crema.
Când crema este gata, o punem într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm să se răcească. Între timp batem smântâna pentru frișca cu zahărul și esența de vanilie. Când crema de vanilie este rece, punem frișca bătuta peste ea și amestecăm până se omogenizează bine.
Cu această cremă vom umple pe rând eclerele.
V-am pus mai jos rețeta video de la crema de vanilie:
Mod de preparare glazură de ciocolată:
Amestecăm bine ciocolata cu frișca lichidă foarte caldă, până se topește ciocolata și obținem o glazură uniformă. Puteți adăuga și cele 25 g de unt în glazură, dacă doriți. Glazurăm eclerele și apoi le putem servi. Sunt cele mai bune pe care le-am încercat.
Poftă bună!
Am pus mai jos rețeta video pentru eclerele cu cremă de vanilie:
Sper că va plăcut această rețetă de eclere! Încercați fără frică, faceți poze la rezultat și încurajați și alte gospodine.
Gătiți cu pasiune, cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *