PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTCremșnit American, cea mai iubita și încercată rețetă din 2018. Încearc-o și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii! Mult spor!
IngredienteBlat:
- -7 ouă
- -200 g zahăr pudră
- -15 linguri apă călduță
- -200 g făină
- -1 praf de copt
- -2 linguri cacao
Cremă:
- -3 plicuri budincă de vanilie
- -700 ml lapte
- -7 linguri zahăr
- -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
- -7 albușuri de ou
Frișcă :
- -500 ml smântână pentru frișcă
- -3 linguri zahăr pudră
- -100 g ciocolată
Mod de preparare blat cremșnit American:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Frecăm gălbenușurile spumă cu 100 gr de zahăr, apoi adăugăm ușurel apă căldută. Amestecăm făina cu praful de copt și cu praful de cacao, după care le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Batem spumá tare albușurile cu 100 grame zahăr, iar apoi cu ajutorul spatulei le adăugăm peste gălbenușuri. Ungem tava cu ulei, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția obținută anterior în tava cu diametrul de 27×37cm și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute. Între timp pregătim crema.
Mod de preparare cremă:
Dizolvăm praful de budincă în lapte, adăugăm 3 linguri de zahăr și vanilia, apoi fierbem până obținem o cremă omogenă. Batem spumá cele 7 albușuri cu 4 linguri de zahăr pudră și ușurel amestecăm spuma în budincă, având grijă să nu se rupă spuma. Nivelăm crema peste blatul din tavă și dăm înapoi la cuptor pentru încă 5-8 minute la 150 grade, pentru a se întări crema, după care lăsăm prăjitura la frigider, pentru a se răci complet. Între timp pregătim frișca.
Mod de preparare frișcă:
Batem smântâna pentru frișcă cu 3 linguri de zahăr pudră, până obținem o spumă tare. Nivelăm frișca bătută peste cremă, apoi decorăm cu ciocolata răzuită și dăm prájitura la rece, pentru 1,5 -2 ore. După ce am lăsat prăjitura la rece, o putem felia, iar apoi minunatul cremșnit American este gata de servit. Poftă bună!
Sper că v-a ieșit un cremșnit American delicios! Vă aștept cu drag în grupul meu de Facebook – Rețete Culinare Împreună, ca să ne fim o inspirație unii altora. Până la urmatoarea rețetă, să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *