Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cremșnit American

Data:28-07-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

30

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

10

FEL

DESERT

Cremșnit American, cea mai iubita și încercată rețetă din 2018. Încearc-o și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii! Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • -7 ouă
  • -200 g zahăr pudră
  • -15 linguri apă călduță
  • -200 g făină
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao

Cremă:

  • -3 plicuri budincă de vanilie
  • -700 ml lapte
  • -7 linguri zahăr
  • -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
  • -7 albușuri de ou

Frișcă :

  • -500 ml smântână pentru frișcă
  • -3 linguri zahăr pudră

Carte Decor:

  • -100 g ciocolată
Mod de preparare

Mod de preparare blat cremșnit American:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Frecăm gălbenușurile spumă cu 100 gr de zahăr, apoi adăugăm ușurel apă căldută. Amestecăm făina cu praful de copt și cu praful de cacao, după care le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Batem spumá tare albușurile cu 100 grame zahăr, iar apoi cu ajutorul spatulei le adăugăm peste gălbenușuri. Ungem tava cu ulei, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția obținută anterior în tava cu diametrul de 27×37cm și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute. Între timp pregătim crema.

Mod de preparare cremă:
Dizolvăm praful de budincă în lapte, adăugăm 3 linguri de zahăr și vanilia, apoi fierbem până obținem o cremă omogenă. Batem spumá cele 7 albușuri cu 4 linguri de zahăr pudră și ușurel amestecăm spuma în budincă, având grijă să nu se rupă spuma. Nivelăm crema peste blatul din tavă și dăm înapoi la cuptor pentru încă 5-8 minute la 150 grade, pentru a se întări crema, după care lăsăm prăjitura la frigider, pentru a se răci complet. Între timp pregătim frișca.

Mod de preparare frișcă:
Batem smântâna pentru frișcă cu 3 linguri de zahăr pudră, până obținem o spumă tare. Nivelăm frișca bătută peste cremă, apoi decorăm cu ciocolata răzuită și dăm prájitura la rece, pentru 1,5 -2 ore. După ce am lăsat prăjitura la rece, o putem felia, iar apoi minunatul cremșnit American este gata de servit. Poftă bună!

Carte

Sper că v-a ieșit un cremșnit American delicios! Vă aștept cu drag în grupul meu de Facebook – Rețete Culinare Împreună, ca să ne fim o inspirație unii altora. Până la urmatoarea rețetă, să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!

Recenzii (14)

Recenzii

Ana

13-11-2020

super!!! multumesc Anyta

Anyta Cooking

14-02-2020

Da da

Nely Hany

16-12-2019

Super rețete

eugenia

27-10-2019

Lasam budinca sa se raceasca?

Vomir Oana Andreea

26-04-2019

Toate retetele sunt minunate .Multumesc Anyta

Lina Radu

15-03-2019

Toate rețetele sunt super.multumesc

Mihaela Olaru

15-03-2019

MULTUMESC PENTRU ACCEPT, O SA FAC SI EU DIN RETETELE DE AICI.

Catalina Dochia

14-03-2019

Mulțumesc pt accept.rețele sunt minunata.

Farcasanu Elena

14-03-2019

O sa fac toate rețetele,sant minunate.

Farcasanu Elena

14-03-2019

Super !!!

Vali Tanase

12-03-2019

F f bună încercați cu incredere

SERBAN LIVIA

12-03-2019

MULTUMESC PENTRU RETETE

Anyta Cooking

21-08-2018

Multumesc frumos

ElenaTranca

17-08-2018

Da adevarate retete ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: