Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking
Data:09-02-2020
PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERTRețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta fiind dulce-acrișoară, un gust perfect pentru zilele călduroase. Spor!
Ingrediente- – 600 ml suc natural de portocale
- – 80 gr amidon de porumb
- – 90 gr. zahar
- – 6 galbenușuri
- – coaja de la 1 portocală
- – 150 gr unt (opțional)

Mod de preparare cremă de portocale:
Pentru început vom pune într-un bol gălbenușurile, adăugăm zahărul și amestecăm energic cu un tel, pentru aproximativ un minut. Adăugăm apoi puțin suc de portocale, amidonul și continuăm să amestecăm. Compoziția trebuie să aibă o textură asemănătoare compoziției pentru clătite.
Într-o oală turnăm sucul de portocale și coaja de la o portocală. Dăm drumul la foc și le aducem la punctul de fierbere. Sucul de portocale folosit de mine este natural și strecurat. Când începe să fiarbă, îl luăm cu grijă și îl turnăm peste compoziția de gălbenușuri, amestecând energic. Dacă doriți, puteți strecura sucul pentru a elimina coaja de portocale. Eu personal, îl prefer mai aromat.
Vom turna toată compoziția în oală, o vom pune pe foc din nou și vom amesteca în continuu până se îngroașă. Când crema a ajuns la textura dorită, o vom transfera într-un bol, o vom acoperi cu folie de plastic și o vom lăsa la răcit. După ce s-a răcit puteți adăuga aproximativ 150 gr unt.
Am gustat crema și are un gust demențial! Sper că vă place și vouă!
Vă las mai jos rețeta video explicată pas cu pas, iar dacă vă place, ABONAȚI-VĂ la canalul meu de youtube și veți descoperi și mai multe rețete delicioase. Totodată, în magazinul meu online puteți găsi o varietate de produse, la un preț foarte accesibil și mai ales, multe oferte pe care sper să nu le ratați! Vă îmbrățișez cu drag!

Recenzii (13)
Recenzii
29-09-2020
Am facuto la tortul amandina doar crema de portocale ,blat insiropat cu aroma de rom si copertura crema de ciocolata o combinatie foarte buna .Optima si la cremsnit.
Florica
14-09-2020
Ma voi inspira din Retetele tale de acuma inainte , Anyta draga ! Esti o gospodina desavirsita ! Domnul Dumnezeu sa te binecuvinteze ! Amin !
Stef Gabriela
16-08-2020
Foarte buna
Tinela
14-08-2020
Cred că este delicioasă...și eu cum fac de multe ori tort o voi încerca neapărat...Să ne încântați mereu cu asemenea rețete.Mulțumim.
Mariana Melinte
20-06-2020
Cred căci este foarte bună am sa încerc și eu. Seara buna.
Dobreanu patrit
23-05-2020
Cred ca e f.buna.
Hamandiac Adriana
22-05-2020
Arata foarte bine,trebuie să fie delicioasă, am s o incerc ! Multumesc, spor in activitate,multă sănătate.
Lelia Carmen Stroia
20-05-2020
Este ideala pentru zile caniculare
Kiva
20-05-2020
O cremă ce mi place! Am să o încerc pentru un tort de ziua nepoatei mele pe 23 mai 9 anişori. Va fi delicios ! Mulțumesc frumos!
Elena
20-05-2020
Supet
Mioara pirvan
20-05-2020
Foarte bun
zoia
11-05-2020
o folosesc des pentru ca ador portocalele si am in gradina 2 portocali care dau roade de 2 ori pe an
valentinapeneslazar@gmail.com
13-04-2020
Super retete.
Retete Recente
Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...
Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! In ...
Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...
Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Ingrediente -200 gr de ciocolată albă -100 ml smântână pentr ...
Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...
Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Ingrediente -100 gr albușuri de ou( ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *