Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cozonac PUFOS cu smântână, nucă, cacao și rahat

Data:25-05-2018

Postat de Anyta Cooking

Cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat

Ingrediente

Aluat:

  • -1 kg făină
  • -7 gălbenușuri
  • -coaja de la o lămâie
  • -coaja de la o portocală
  • -250 g zahăr
  • -300 ml lapte cald
  • -50 g unt moale
  • -50 ml ulei
  • -45 gr drojdie proaspată
  • -200 g de smântână
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -1 linguriță de sare

Umplutură:

  • -5 albușuri
  • -400 g de nucă măcinată
  • -150 g de zahăr
  • -2 linguri cacao
  • -1 esență de rom
Mod de preparare

Carte Mod de preparare aluat cozonac pufos cu smântână:
Făina se cerne si pregătim maiaua. Intr-un vas punem drojdia cu 1 lingurița de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingura faina, amestecam energic si lasam sa isi dubleze volumul. După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făina. Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala si laptele căldut în care am dizolvat zaharul si am pus vanilia. Adăugăm si smantana, untul si uleiul, apoi framantam cam 25 de minute. Trantiti aluatul de masa de vreo 5 ori pentru a scoate aerul din el si il lasati la dospit 1 ora buna.

Mod de preparare umplutură:
Bateti bine albusurile cu zaharul pana devin o bezea, apoi adaugati nuca, romul și cacao. Am impartit aluatul în patru parti egale, am intins cu sucitorul, am pus crema și deasupra ei am presărat bucățele de rahat, iar apoi am împletit cozonacul și îl mai las la crescut în tăvi, aproximativ 1 h.

Mod de coacere:
Inainte sa bag cozonacii in cuptor i-am uns cu galbenus de ou, am presarat semințe de mac și cateva nuci. Lăsăm cozonacii la cuptor 1 oră, la 150 de grade. Dacă vedeți că încep sa se negreasca pe deasupra de la caldură, puneti peste ei o hartie de copt.

Vă doresc spor la treabă! Cu drag, Anyta!

Puteți accesa rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: