Cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat
IngredienteAluat:
- -1 kg făină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 gr drojdie proaspată
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță de sare
Umplutură:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 esență de rom
Mod de preparare aluat cozonac pufos cu smântână:
Făina se cerne si pregătim maiaua. Intr-un vas punem drojdia cu 1 lingurița de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingura faina, amestecam energic si lasam sa isi dubleze volumul. După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făina. Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala si laptele căldut în care am dizolvat zaharul si am pus vanilia. Adăugăm si smantana, untul si uleiul, apoi framantam cam 25 de minute. Trantiti aluatul de masa de vreo 5 ori pentru a scoate aerul din el si il lasati la dospit 1 ora buna.
Mod de preparare umplutură:
Bateti bine albusurile cu zaharul pana devin o bezea, apoi adaugati nuca, romul și cacao. Am impartit aluatul în patru parti egale, am intins cu sucitorul, am pus crema și deasupra ei am presărat bucățele de rahat, iar apoi am împletit cozonacul și îl mai las la crescut în tăvi, aproximativ 1 h.
Mod de coacere:
Inainte sa bag cozonacii in cuptor i-am uns cu galbenus de ou, am presarat semințe de mac și cateva nuci. Lăsăm cozonacii la cuptor 1 oră, la 150 de grade. Dacă vedeți că încep sa se negreasca pe deasupra de la caldură, puneti peste ei o hartie de copt.
Vă doresc spor la treabă! Cu drag, Anyta!
Puteți accesa rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *