PREPARARE
30Gatire
40Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
16FEL
DESERTAceste cornuri în două culori, umplute cu crermă de vanilie sunt o minunăție, numai bune de pus pe masă, in orice moment de sarbatoare, sau atunci când îți este poftă de ceva bun. O rețetă delicioasă de cornulețe foarte fragede! Încearcă-o și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
IngredienteAluat:
- -35 g drojdie
- -3 ouă
- -100 g zahăr
- -250 ml ulei
- -1 kg făină
- -o llinguriță de sare
- -440 ml lapte
- -3 linguri cacao
Sirop:
- -300 g zahăr
- -100 g apă
Mod de preparare aluat cornuri în două culori:
Pentru început, vom dizolva 35 g de drojdie în 40 ml de lapte călduț. Apoi vom pune într-un bol cele 3 ouă, 100 g de zahăr, uleiul și vom mixa, timp de 2 minute. Adăugăm drojdia dizolvată în lapte, o linguriță de sare și 1 kg de făină împreună cu restul 400 ml de lapte alternând, în timp ce continuăm să mixăm. Vom frământa apoi compoziția până obținem un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Mai adăugăm făină dacă este nevoie.
Separăm aluatul în două părți egale. Rezervăm o parte, iar din cealaltă parte facem un aluat maro, adăugând peste el 3 linguri de cacao și 2 linguri de lapte. Frământăm bine, până vom obține iar un aluat, care nu se lipește de mâini. Vom lăsa apoi cele 2 aluaturi la dospit, într-un loc călduț, timp de 40 de minute.
Mod de umplere cornuri în două culori:
După ce timpul s-a scurs, vom împărți fiecare aluat în 3 părți egale. Cu ajutorul unui sucitor vom întinde pe rând, o parte din cele 3 părți de aluat alb și o bucată din aluatul maro, apoi le vom pune una peste cealaltă, întinzându-le încă puțin cu sucitorul Vom realiza astfel o foaie dublă potrivit de subțire.
Cu ajutorul unui cuțit vom tăia aluatul întins în dreptunghiuri egale. Mai apoi, vom tăia în două pe diagonală, fiecare dreptunghi format. Ca și umplutură, puteți alege atât gemuri specifice fiecărui sezon, cât și nutella, sau chiar brânză. Eu am ales să umplu cornurile cu cremă de vanilie.
Cu ajutorul unei linguri vom pune o cantitate potrivită de cremă(în funcție de preferințe, dar având grijă să nu dea pe afară) pe fiecare triunghi de aluat. Vom secționa puțin aluatul la jumătatea bazei triunghiului și vom începe să răsucim, astfel încăt la final, vom obține un cornuleț de culoare maro (dacă aluatul pus deasupra a fost cel alb). Facem așa pe rând cu fiecare cornuleț și dacă doriți să fie și mai diverse, următoarele două bucăți de aluat, pe care le veți întinde cu sucitorul, le puteți pune invers una peste cealaltă.
Mod de coacere:
Punem cornurile într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Le vom lăsa 20 de minute acoperite în tavă, iar apoi le vom da coace în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute.
Mod de însiropare:
Când cornurile sunt gata, le ungem cu sirop cu ajutorul unei pensule. Eu am făcut siropul punând într-o oală la foc mic, 300 grame de zahăr și 100 ml de apă și am amestecat, până s-a topit zahărul. După ce le-ați însiropat puteți presăra deasupra lor zahăr pudră.
Așa-i că siropul le-a dat un luciu deosebit? Simt de la distanță savoarea cornurilor în două culori, făcute de voi. Poftă bună!
Mai jos puteți accesa rețeta video:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *