PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTCornulețe fragede cu rahat, o bunătate care mă duce cu gândul la bunici și vremurile de odinioară. Încearcă și tu aceste bunătăți tradiționale și spune-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
Ingrediente- -500 ml apă minerală
- -5 linguri zahăr
- -50 g drojdie proaspătă
- -200 ml ulei
- -1 linguriță sare
- -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
- -1 kg făină 000
- -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)
Dizolvati drojdia în puțină apă călduța împreună cu o lingură de făină. Faceți un crater în făină și puneți drojdia, apoi lăsați deoparte 10 minute. Odată trecute cele 10 minute, adăugați ingredientele rămase și frământați, până obțineți un aluat nelicpicios. Lăsati la dospit 1 oră.
Formati cornuletele și le coaceti la 150 de grade, timp de 15 minute, după care le dați prin zahăr pudră. Merită să încercați această rețetă! Eu am rămas impresionată cât de bune sunt, chiar dacă sunt de post. Până la următoarea rețetă să aveti spor! Vă îmbrățișez pe toți. Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *