CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking
Data:14-11-2020
PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTClătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și abia așteptam să facă mama plăcinte (așa mai sunt denumite la noi în Ardeal). Astăzi după atâția ani, copii mei le adoră și cumva regăsesc în entuziasmul lor mirosul clătitelor din copilărie. Eu le-am umplut cu brânză, dar fiecare poate alege orice compoziție dorește (gem, cremă de ciocolată).Mult spor!
Ingrediente- – 5 ouă
- – 300 gr de făină
- – 500 ml lapte
- – 200 ml apa minerală
- – 50 gr unt topit
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – puțin ulei pentru prăjit
Mod de preparare aluat:
Într-un bol punem făina, sarea, coaja de lamaie și amestecăm. Adaugăm cele 5 ouă, amestecăm puțin și începem să adăugăm laptele puțin cate puțin, amestecând continuu. Turnăm apoi apa minerală, untul topit, esența de vanilie și amestecăm.
Mod de coacere clătite:
Punem la incins tigaia (a mea are 25 cm diametru), dacă tigaia este antiaderenta nu trebuie să folosiți ulei, eu pun întotdeauna foarte puțin, căci așa am invatat de la mama, fiind totodată și mai sănătos. Le prajesc pe o parte și apoi pe cealaltă. Eu folosesc o paletă pentru a le intoarce, deși țin minte că mama și bunica le întorceau cu un cuțit.
Mod de umplere:
Am întors clatita, după care am pus brânza pe o parte și am dublat-o ( puteți vedea în videoul meu de pe youtube). Sper să vă placă rețeta mea de clătite pufoase cu brânză, căci noi le adorăm! Poftă bună!
Puteți accesa rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *