PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
RomâneascăPORTII
10FEL
DesertBLAT:
- -200 g biscuiți
- -120 g unt topit
CREMĂ DE LĂMÂIE:
- -200 g lapte condensat
- -400 g crema de branza ( marca la alegere )
- -700 ml smantana pt frisca
- -180 ml suc de lămâie
- -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
- -1 lingurita esenta de cheesecake
JELEU DE LĂMÂIE:
- -80 ml suc de lamaie
- -200 g lapte condensat
- -coaja rasa de la 1 lamaie
- -colorant alimentar in gel galben (optional )
- -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )
DECOR:
- -fructe de pădure
- -căpșuni
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le-a placut la nebunie! Sper să încercați și voi și să vă placă la fel de mult. Aștept părerea voastră în comentarii. Mult spor!
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Pentru început vom zdrobi biscuiții într-un blender. Topim untul în cuptorul cu microunde și îl turnăm peste biscuiții zdrobiți. Punem compoziția în tava detașabilă cu diametrul de 25 de cm și nivelăm. Dăm tava la frigider și ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare cremă:
Se pune gelatina într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și se lasă la hidratat pentru aproximativ 10 minute.
Vom pune în bolul mixerului crema Philadephia (aceasta trebuie să fie rece), apoi adăugăm laptele condensat. Vom mixa pentru aproximativ 2 minute. Se adăuga puțină esență de cheesecake, smântâna pentru frișcă (rece de la frigider) și vom începe să mixăm din nou, până vom obține o compoziție semi bătută. Scurgem gelatina de apă și o vom dizolva în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatină vom adăuga sucul de lămâie proaspăt. Turnăm această compoziție peste cremă și amestecăm bine. Vom pune crema peste cheesecake și vom nivela frumos cu ajutorul spatulei, după care îl lăsăm la frigider pentru o oră.
Mod de preparare jeleu de lămâie:
Se pune gelatina la hidratat într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și o lăsăm la hidratat pentru aproximativ 10 minute. Scurgem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul de microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatina hidratată adăugăm laptele condensat și vom amesteca. Turnăm apoi sucul de lămâie, punem și coaja de lămâie, iar pentru o culoare mai frumoasă, putem adăuga puțin colorant galben (opțional). Scoatem apoi cheesecake-ul din frigider și vom turna gelatina cu lămâie peste el. Dăm cheesecake-ul din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 h, sau chiar peste noapte.
Decor cheesecake cu lămâie fără coacere:
Scoatem tortul din formă cu ajutorul spatulei, pe care am încălzit-o în apă fierbinte și am șters-o, astfel cheesecake-ul se va desface foarte ușor. Îl puteți aranja puțin cu spatula dacă este nevoie. Cu ajutorul spray-ului cu gelatină de la Decora vom pulveriza căpșunile pentru a le da puțin luciu. Putem face la fel și cu zmeura, iar apoi dăm frâu liber imaginației și decorăm cheesecake-ul după bunul plac. Eu am folosit și picături de ciocolată albă plus câteva frunze de mentă, pentru un aspect mai elegant.
Acest tort l-am făcut cu ocazia zilei de naștere a fiului meu, Andrei. Vă recomand această rețetă cu drag și vă doresc multă sănătate!
Vezi rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *