Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Data:06-06-2021

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

60

Timp total

120

Bucatarie

Românească

PORTII

10

FEL

Desert

BLAT:

  • -200 g biscuiți
  • -120 g unt topit

CREMĂ DE LĂMÂIE:

  • -200 g lapte condensat
  • -400 g crema de branza ( marca la alegere )
  • -700 ml smantana pt frisca
  • -180 ml suc de lămâie
  • -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
  • -1 lingurita esenta de cheesecake

JELEU DE LĂMÂIE:

  • -80 ml suc de lamaie
  • -200 g lapte condensat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -colorant alimentar in gel galben (optional )
  • -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )

DECOR:

  • -fructe de pădure
  • -căpșuni

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le-a placut la nebunie! Sper să încercați și voi și să vă placă la fel de mult. Aștept părerea voastră în comentarii. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Pentru început vom zdrobi biscuiții într-un blender. Topim untul în cuptorul cu microunde și îl turnăm peste biscuiții zdrobiți. Punem compoziția în tava detașabilă cu diametrul de 25 de cm și nivelăm. Dăm tava la frigider și ne vom ocupa de cremă.

Mod de preparare cremă:
Se pune gelatina într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și se lasă la hidratat pentru aproximativ 10 minute.

Vom pune în bolul mixerului crema Philadephia (aceasta trebuie să fie rece), apoi adăugăm laptele condensat. Vom mixa pentru aproximativ 2 minute. Se adăuga puțină esență de cheesecake, smântâna pentru frișcă (rece de la frigider) și vom începe să mixăm din nou, până vom obține o compoziție semi bătută. Scurgem gelatina de apă și o vom dizolva în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatină vom adăuga sucul de lămâie proaspăt. Turnăm această compoziție peste cremă și amestecăm bine. Vom pune crema peste cheesecake și vom nivela frumos cu ajutorul spatulei, după care îl lăsăm la frigider pentru o oră.

Mod de preparare jeleu de lămâie:
Se pune gelatina la hidratat într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și o lăsăm la hidratat pentru aproximativ 10 minute. Scurgem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul de microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatina hidratată adăugăm laptele condensat și vom amesteca. Turnăm apoi sucul de lămâie, punem și coaja de lămâie, iar pentru o culoare mai frumoasă, putem adăuga puțin colorant galben (opțional). Scoatem apoi cheesecake-ul din frigider și vom turna gelatina cu lămâie peste el. Dăm cheesecake-ul din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 h, sau chiar peste noapte.

Carte Decor cheesecake cu lămâie fără coacere:
Scoatem tortul din formă cu ajutorul spatulei, pe care am încălzit-o în apă fierbinte și am șters-o, astfel cheesecake-ul se va desface foarte ușor. Îl puteți aranja puțin cu spatula dacă este nevoie. Cu ajutorul spray-ului cu gelatină de la Decora vom pulveriza căpșunile pentru a le da puțin luciu. Putem face la fel și cu zmeura, iar apoi dăm frâu liber imaginației și decorăm cheesecake-ul după bunul plac. Eu am folosit și picături de ciocolată albă plus câteva frunze de mentă, pentru un aspect mai elegant.

Acest tort l-am făcut cu ocazia zilei de naștere a fiului meu, Andrei. Vă recomand această rețetă cu drag și vă doresc multă sănătate!

Vezi rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: