PREPARARE
30Gatire
20Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTCheesecake cu ciocolată fără coacere este un dulce super ușor, pe care îl obții cât ai bate din palme. Potrivit atât pentru copii, cât și ca gustare, pe care o poți duce cuiva, atunci când îi faci o vizită. Mult spor!
IngredienteBlat:
- -250 g biscuiți petit beurre
- -80 g unt topit
Umplutură:
- -500 g cremă de brânză
- -180 g zahăr (cantitatea după preferință)
- -100 ml smântână pentru gătit
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -150 g ciocolată
- -14 g gelatină
Decor:
- -100 gr ciocolată
- -50 g smântână pentru frișcă
- -20 g unt
- -căpșuni
Mod de preparare blat de biscuiți:
Pentru început, amestecăm bine biscuiții zdrobiți cu untul. Punem amestecul într-o formă detașabilă (cu diametrul de 23 cm), după care îl dăm la frigider.
Mod de preparare cremă cheesecake cu ciocolată:
Vom topi la microunde ciocolata, împreună cu smântâna pentru gătit. Le amestecăm cu o spatulă și le lăsăm să se răcească. Batem crema de brânză împreună cu zahărul până devine fină și omogenă. Peste crema de brânză vom pune smântâna pentru frișcă, puțin câte puțin și vom bate până vom obține o cremă. După ce amestecul de ciocolată s-a răcit, îl adăugăm în cremă și omogenizăm bine.
Punem gelatina la hidratat în apă rece, aproximativ 5 minute. Apoi o dizolvăm în 3 linguri de apă călduță și o vom da la microunde, pentru 30 de secune. Lăsăm gelatina să ajungă la temperatura camerei, după care o adăugăm în cremă și omogenizăm bine. Punem crema obținută peste blatul de biscuiți și nivelăm bine, apoi o lăsăm la frigider peste noapte. Decorați fiecare după bunul plac. Eu am făcut glazură de ciocolată, iar peste am pus căpșuni.
Poftă bună!
Puteți vedea rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *