PREPARARE
20Gatire
30Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTUn chec pufos cu portocale este o alegere minunată, atunci când ți-e poftă de ceva dulce. Eu una iubesc checurile și de fiecare dată când am ocazia, îmi umplu bucătăria de mireasma pe care o dă checul, atunci când se coace la cuptor. Vă doresc mult spor, dacă vreți să-mi încercați rețeta! Cu siguranță nu veți fi dezamăgiți!
Ingrediente- -4 ouă
- -225 g zahăr
- -250 g făină
- -zeama de la o portocală
- -coaja de la o portocală
- -100 ml ulei
- -1/2 pliculeț de praf de copt
- -un praf de sare
Vom pune într-un bol ouăle și zahărul și le vom mixa, până capătă o culoare deschisă. Adăugăm un praf de sare, uleiul, zeama de la o portocală, coaja de la o portocală și le vom încorpora în compoziție cu ajutorul unei spatule. Vom cerne(cu ajutorul unei site) făina, amestecată cu praful de copt, peste ouă și vom amesteca ușor. Aluatul obținut va avea o textură mai moale, dar puteți să mai adăugați făină, în funcție de necesități.
Punem compoziția obținută într-o tavă de silicon și o dăm la cuptor la 170 de grade, pentru 50-60 de minute, timp în care indicat ar fi să nu deschidem ușa. Când timpul s-a scurs, scoatem checul, îl lăsăm puțin la răcit și vom presăra zahăr pudră deasupra. Gata! Puteți servi acest chec pufos cu portocale.
Poftă bună!
Mai jos puteți urmări rețeta video:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *