PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTBlat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură uimitor de fragedă. Mult spor!
Ingrediente- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
Mod de preparare blat:
Am separat gălbenușurile și vom pune într-un bol curat albușurile, praful de sare și vom începe să le mixăm până când se vor albi la culoare (vor deveni spumă). Vom adăuga zahărul și vom continua să mixăm până vom obține o creastă de cocoș, sau până când putem întoarce vasul cu fundul în sus și compoziția nu cade. Adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin. Lăsăm deoparte mixerul și vom lucra doar cu spatula.
Punem o linguriță de praf de copt peste făină și vom amesteca bine. Cu ajutorul unei site cernem făina puțin câte puțin peste ouă. Punem un pic de ulei, un pic de apă și încorporăm cu mișcări circulare de sus în jos. Adăugăm apoi o linguriță de extract de vanilie bourbon din Madagascar. Turnăm restul de ulei și toată apa. Amestecăm încet până încorporăm bine toate ingredientele.
Nu uitați înainte să vă apucați de pregătit blatul, să puneți cuptorul la preîncălzit la 160-165 de grade, în funcție de cuptorul fiecăruia.
Eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm, este super bună. Personal, nu folosesc nici făină, nici ulei pentru a tapeta tava, dar folosesc un spray antilipire, care își face treaba foarte bine. Se pulverizează foarte puțin, apoi turnăm compoziția pentru tort și batem tava încet de masă, pentru a elimina bulele de aer.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, pe treapta din mijloc cu ventilație, timp de o oră.
Scoatem tava din cuptor și dezlipim ușor blatul întorcând tava cu fundul în sus. Puteți observa că este un blat foarte moale. Vă recomand cu drag să-l încercați și nu ezitați să faceți și alte bunătăți de pe site-ul meu! Toate cele bune, vă salut cu drag!
Accesați clipul de mai jos și urmăriți rețeta video:

Recenzii (12)
Recenzii
Bisioc Roxana Felicia
14-05-2020
Te urmaresc cu drag. ESTI MINUNATA❤️IMI PLACE TOT CE FACI ❤️Si in primul Rand pe mine una ma ajuti foarte mult cu retetele ❤️si eu fac mereu de cand stau in carantina
Violeta
03-07-2019
Te rog, spune-mi in grame reteta .Lingura are diverse gramaje.Merci mult.
Lenuța
16-05-2019
Mulțumesc pentru minunatele rețete.Felicitari!
Anyta Cooking
09-04-2019
Multumesc
Anyta Cooking
09-04-2019
Multumesc frumos
Augustina
13-03-2019
Retete super am făcut amandine și au ieșit super gustoase! Am folosit duzele rusești. Mulțumesc pentru rețete! Mult succes în continuare!
Mihaela
12-03-2019
Ai niște Rețete minunate. Bune, bune, dar ingrasa
Zaharia Viorica
11-03-2019
Esti Intr-adevar minunata! Multumesc pentru tot ce postezi. Multe din retete le-am facut si sint foarte bune. Felicitari!
Vlaescu Ligia Cristiana
11-03-2019
Aveti retete minunate. Eu va multumesc din suflet pentru retete. Si vreau sa va rog frumos sa continuati sa mai publicati retete atat video cat si scris. Va pup.
bodanar estera
11-03-2019
Foarte bun si io lam facut e super multumesc pentru retetele tale minunate
Anyta Cooking
06-07-2018
Multumesc drga mea
Ilioiu Melania Anelisa
05-07-2018
Te urmăresc cu drag !!! Ești minunata
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *