Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Blat de tort pufos de vanilie

Data:11-05-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

30

Timp total

60

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură uimitor de fragedă. Mult spor!

Ingrediente
  • – 8 oua medii
  • – 400 gr faină
  • – 300 gr zahar
  • – 150 ml ulei
  • – 150 ml apa
  • – 1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita extract vanilie
  • – varf de cutit de sare
Mod de preparare

Carte Mod de preparare blat:
Am separat gălbenușurile și vom pune într-un bol curat albușurile, praful de sare și vom începe să le mixăm până când se vor albi la culoare (vor deveni spumă). Vom adăuga zahărul și vom continua să mixăm până vom obține o creastă de cocoș, sau până când putem întoarce vasul cu fundul în sus și compoziția nu cade. Adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin. Lăsăm deoparte mixerul și vom lucra doar cu spatula.

Punem o linguriță de praf de copt peste făină și vom amesteca bine. Cu ajutorul unei site cernem făina puțin câte puțin peste ouă. Punem un pic de ulei, un pic de apă și încorporăm cu mișcări circulare de sus în jos. Adăugăm apoi o linguriță de extract de vanilie bourbon din Madagascar. Turnăm restul de ulei și toată apa. Amestecăm încet până încorporăm bine toate ingredientele.

Nu uitați înainte să vă apucați de pregătit blatul, să puneți cuptorul la preîncălzit la 160-165 de grade, în funcție de cuptorul fiecăruia.

Eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm, este super bună. Personal, nu folosesc nici făină, nici ulei pentru a tapeta tava, dar folosesc un spray antilipire, care își face treaba foarte bine. Se pulverizează foarte puțin, apoi turnăm compoziția pentru tort și batem tava încet de masă, pentru a elimina bulele de aer.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, pe treapta din mijloc cu ventilație, timp de o oră.

Scoatem tava din cuptor și dezlipim ușor blatul întorcând tava cu fundul în sus. Puteți observa că este un blat foarte moale. Vă recomand cu drag să-l încercați și nu ezitați să faceți și alte bunătăți de pe site-ul meu! Toate cele bune, vă salut cu drag!

Accesați clipul de mai jos și urmăriți rețeta video:

Carte

Recenzii (12)

Recenzii

Bisioc Roxana Felicia

14-05-2020

Te urmaresc cu drag. ESTI MINUNATA❤️IMI PLACE TOT CE FACI ❤️Si in primul Rand pe mine una ma ajuti foarte mult cu retetele ❤️si eu fac mereu de cand stau in carantina

Violeta

03-07-2019

Te rog, spune-mi in grame reteta .Lingura are diverse gramaje.Merci mult.

Lenuța

16-05-2019

Mulțumesc pentru minunatele rețete.Felicitari!

Anyta Cooking

09-04-2019

Multumesc

Anyta Cooking

09-04-2019

Multumesc frumos

Augustina

13-03-2019

Retete super am făcut amandine și au ieșit super gustoase! Am folosit duzele rusești. Mulțumesc pentru rețete! Mult succes în continuare!

Mihaela

12-03-2019

Ai niște Rețete minunate. Bune, bune, dar ingrasa

Zaharia Viorica

11-03-2019

Esti Intr-adevar minunata! Multumesc pentru tot ce postezi. Multe din retete le-am facut si sint foarte bune. Felicitari!

Vlaescu Ligia Cristiana

11-03-2019

Aveti retete minunate. Eu va multumesc din suflet pentru retete. Si vreau sa va rog frumos sa continuati sa mai publicati retete atat video cat si scris. Va pup.

bodanar estera

11-03-2019

Foarte bun si io lam facut e super multumesc pentru retetele tale minunate

Anyta Cooking

06-07-2018

Multumesc drga mea

Ilioiu Melania Anelisa

05-07-2018

Te urmăresc cu drag !!! Ești minunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: