BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)
Data:06-03-2021
PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTBlat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură uimitor de fragedă. Mult spor!
Ingrediente
- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Am separat gălbenușurile și vom pune într-un bol curat albușurile, praful de sare și vom începe să le mixăm până când se vor albi la culoare (vor deveni spumă). Vom adăuga zahărul și vom continua să mixăm până vom obține o creastă de cocoș, sau până când putem întoarce vasul cu fundul în sus și compoziția nu cade. Adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin. Lăsăm deoparte mixerul și vom lucra doar cu spatula.
Punem o linguriță de praf de copt peste făină și vom amesteca bine. Cu ajutorul unei site cernem făina puțin câte puțin peste ouă. Punem un pic de ulei, un pic de apă și încorporăm cu mișcări circulare de sus în jos. Adăugăm apoi o linguriță de extract de vanilie bourbon din Madagascar. Turnăm restul de ulei și toată apa. Amestecăm încet până încorporăm bine toate ingredientele.
Nu uitați înainte să vă apucați de pregătit blatul, să puneți cuptorul la preîncălzit la 160-165 de grade, în funcție de cuptorul fiecăruia.
Eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm, este super bună. Personal, nu folosesc nici făină, nici ulei pentru a tapeta tava, dar folosesc un spray antilipire, care își face treaba foarte bine. Se pulverizează foarte puțin, apoi turnăm compoziția pentru tort și batem tava încet de masă, pentru a elimina bulele de aer.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, pe treapta din mijloc cu ventilație, timp de o oră.
Scoatem tava din cuptor și dezlipim ușor blatul întorcând tava cu fundul în sus. Puteți observa că este un blat foarte moale. Vă recomand cu drag să-l încercați și nu ezitați să faceți și alte bunătăți de pe site-ul meu! Toate cele bune, vă salut cu drag!
Accesați clipul de mai jos și urmăriți rețeta video:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *