Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Ardei Umpluti

Data:02-08-2024

Postat de Anyta Cooking

Bună! Bine ai venit în bucătăria mea! 

O să facem o rețetă de mâncare super delicioasă și anume ardei umpluți cu carne și orez.

Această rețetă o am de la mama și îmi place tare mult.

Dupa ce curatam ardeii, punem peste carnea tocata țelina, ceapa tăiată mărunt, morcovul, orezul pe care l-am spalat bine, voi daca doriti puteti sa caliti morcovul cu ceapa si telina, eu am trecut peste acest pas deoarece mi se pare ca este mult mai sanatos asa.

Voi pune patrunjelul si mararul uscat, daca aveti verde este mai bine.

Voi pune putin piper, pasta de tomate, un ou si boia dulce, iar acum o sa sarez dupa gust.

Voi amesteca bine toate ingredientele cu mana, pasta de tomate imi aduce aminte de vremurile cand faceam cu mama bulion la tara, abia asteptam o casuta mica la tara cu gradina in care sa-mi pun eu rosiile mele si sa fac ce faceam odata.

Voi mai adauga putina sare, eu folosesc sare de Himalaya, o gasiti in magazinul meu online.

Eu am niste costita afumata si o voi pune pe fundul oalei. Asta este optional.

Mie imi place sa aiba un pic de gust de afumatura, asa ca voi pune costita in oala.

Acum voi incepe sa umplu ardeii, nu ii umplem de tot pentru ca ardeiul o sa se umple si trebuie sa lasam putin spatiu.

Pentru inchiderea ardeilor pun o felie de rosie, iar acum ii voi aseza in oala.

Mie imi place ardeiul si mi se pare ca, compozitia seamana tare mult cu sarmalele, doar că este în ardei, nu în varză.

Vă recomand când mergeți la piață să cumpărați ardei sau în grădină, că cu siguranță aveți în grădină, doamnele care stati la tara.

Sa aduceti cu cateva bucati mai multi in casa, mai bine sa va ramana ardei decat sa va ramana umplutura.

Asa o face si bunica pentru ca mama invata de la bunica, eu am schimbat-o un pic pentru ca nu am calit legumele, dar puteti sa caliti legumele, asta ramane dupa placul vostru, cum vreti voi dragilor.

Am terminat de umplut ardeii, acum o sa pun sosul de rosii peste ei si ii voi acoperi cu o apa calduta.

Dupa care o sa pun foile de dafin, mai adaug un pic de sare si am sa-i acoper cu o farfurie.

Asa, in acest fel o sa evitam ca ei sa se ridice.

Si o sa duc oala pe foc, la foc mediu pentru aproximativ o ora, o ora jumate, pana cand ei sunt fierti.

Am ajuns la finalul acestei retete.

Va recomand reteta din tot sufletul, sper sa incercati si voi.

Pana la urmatoarea reteta, eu va doresc toate cele bune, multa sanatate si cu domnul inainte, pa, pa!

Intreaga reteta poate fi urmarita aici : 

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: