Grid star text-message

Retete Anyta Cooking

Omletă Țărănească cu Brânză de Oaie

Omletă țărănească cu brânză de oaie

doar din 2 ingrediente, dar cu gust cât pentru 10!

 

 

Ingrediente:

5 ouă

100-150 g brânză de oaie (telemea sau burduf)

 

Tagliatelle cu carne tocată și brânză

Tagliatelle cu carne tocată și brânză, de această dată cu un sos de tomate și brânză topită:

 

Ingrediente:

 

250 g tagliatelle

300 g carne tocată (vită sau pui)

1 ceapă mare

2 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi

1 conservă de roșii tăiate (400 g) sau 4-5 roșii proaspete.

200g brânză( mozzarella)

50 g parmezan ras (pentru servire)

Sare și piper după gust

O linguriță de zahăr (pentru echilibrarea acidității roșiilor)

 

Opțional: busuioc proaspăt

Pasta de Gogosari

Ciorba de Spanac cu Oua Intregi

Ingrediente:

-500 g de spanac proaspăt

-1 ceapă mare

-2 morcovi

-slănină

-1 lingura boia dulce

-7 ouă de casă

-1 linguriță de sare

-½ legătură de pătrunjel verde

-1 lingura mare de untură

-300 g sos de roșii

-125 g smântână

-ustoroi

-Puțin oțet de mere pentru a acrit.

Conopida - Pizza

Cotlet de Miel

Dorada la Tigaie

Ciorbă de Perișoare

Ingrediente:

-1 ardei roșu

-1 ceapă mare

-1 bucată țelină

-1 rădăcină pătrunjel

-5 litri apă

-Sare

-Piper

-1 legătură leuștean

-3 gălbenușuri

-3 linguri smântână grasă

-1 cană borș

Perișoare:

1 kg carne de vită/porc (tocată)

2 ouă

1 lingură griș

50 gr orez

Sare

Piper.

Orez cu Lapte

Ardei Umpluti

Palanete pe Plită

Salata de Conopida

Ciorba de Burta

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Blat:

  • -10 albușuri
  • -10 linguri zahăr pudră
  • -10 linguri pesmet
  • -10 linguri nucă măcinată

Crema:

  • -10 gălbenușuri
  • -250 g zahăr pudră
  • -350 g unt
  • -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie

Krantz:

  • -100 g zahăr
  • -100 g miez de nucă

MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ

Mucenici:

  • -550 g făină 000
  • -1 pliculeț drojdie uscată(10gr)
  • -250 ml lapte
  • -60 g unt
  • -2 galbenușuri
  • -5 linguri de zahăr
  • -1 praf de sare
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -coaja de la o portocală

Sirop:

  • -200 ml apă
  • -100 g zahăr
  • -1 lingură esență de vanilie

Decor:

  • -4 linguri de miere pentru uns mucenicii
  • -150 g nucă măcinată

Cheesecake OREO fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți oreo
  • -50 g unt
  • -150 g ciocolată cu lapte
  • -100 ml smântână pentru frișcă

Cremă:

  • -600 ml smântână pentru frișcă
  • -450 gr cremă de brânză Philadelphia
  • -200 gr zahăr
  • -16 gr gelatină
  • -200 g biscuiți oreo

Cremă ganache:

  • -150 g ciocolată cu lapte
  • -150 g smântână pentru frișcă
  • -30 g unt

Decor:

  • -biscuiți oreo
  • -200 ml smântână pentru frișcă

Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

BLAT DE BISCUIȚI

  • – Tava detașabilă 25 cm diametru
  • – 250 gr de biscuiți
  • – 75 gr unt topit

CREMĂ CIOCOLATĂ ALBĂ

  • – 300 gr cremă de brânză
  • – 1 lingurita pudra vanilie
  • – 50 gr lapte condensat
  • – 200 gr ciocoata alba topita
  • – 300 ml smantana pt frisca

PIURE DE AFINE

  • -. 120 gr de afine
  • – 25 ml suc sau zeama de lamaie
  • – 50 gr zahar

CREMA DE AFINE:

  • – 200 gr crema de branza philadelfia
  • – 50 gr lapte condensat
  • – 150 gr ciocolata alba topita
  • – 1 lingurita pudra de vanilie
  • – 200 gr smantana pt frisca
  • – piureul de afine de la pasul 3

CREMA DE ZMEURĂ:

  • – 300 ml smantana pt frisca rece
  • – 2 linguri zahar
  • – 1 lingura de pasta aromatizanta de Zmeura ( JoyPaste )

Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

BLAT:

  • -200 g biscuiți
  • -120 g unt topit

CREMĂ DE LĂMÂIE:

  • -200 g lapte condensat
  • -400 g crema de branza ( marca la alegere )
  • -700 ml smantana pt frisca
  • -180 ml suc de lămâie
  • -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
  • -1 lingurita esenta de cheesecake

JELEU DE LĂMÂIE:

  • -80 ml suc de lamaie
  • -200 g lapte condensat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -colorant alimentar in gel galben (optional )
  • -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )

DECOR:

  • -fructe de pădure
  • -căpșuni

BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

  • – 8 oua medii
  • – 400 gr faină
  • – 300 gr zahar
  • – 150 ml ulei
  • – 150 ml apa
  • – 1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita extract vanilie
  • – varf de cutit de sare

GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

  • -300 ml smântână pentru frișcă
  • – 30 gr glucoză lichidă
  • – 180 gr zahăr
  • – 200 gr ciocolată cu lapte
  • – 70 gr unt cu 82% grăsime la temperatura camerei

Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking

Aluat:

  • – 1 ou
  • – 400 g făină
  • -2 lingurite ghimbir macinat
  • -2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • -1 linguriță bicarbonat
  • -1/2 lingurița cuișoare măcinate
  • – 1 praf de sare
  • – 170 g unt 80%
  • – 150 g zahăr brun
  • – 80 ml miere

Glazură:

  • -370 g zahar pudră
  • -2 lingurițe zeamă de lămâie
  • – 2 albușuri
  • decupatoare

Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Blat de Vanilie:

  • -5 ouă
  • -5 linguri lapte de cocos
  • -1 praf de sare
  • -140 gr zahar
  • -150 gr făină
  • -5 linguri ulei
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 linguriță extract de vanilie

Strat de Nutella:

  • -250 gr de nutella

Cremă Ganache de cicolată Ruby:

Strat de Zmeură:

  • -260 gr zmeură proaspătă

Cremă de frișcă:

  • -380 ml de frișcă
  • -110 gr de lapte condensat
  • -3 linguri zahăr
  • -7 gr de gelatină

Glazură:

  • -40 gr de unt cu 82% grăsime
  • -100 gr ciocolată albă Callebaut
  • -80 ml smântână pentru frișcă
  • -câteva picături de colorant roșu

Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Blat:

  • -200 grame ciocolată neagră
  • -150 de grame unt
  • -2 linguri de cappuccino
  • -130 gr de zahar
  • -4 ouă mari
  • -20 grame (2 linguri) praf de cacao
  • -130 gr faina
  • -1 linguriță praf de copt
  • -praf de sare

Caramelul cu nuci:

  • -100 de gr de nuci prăjite și tăiate mărunt
  • -150 grame (3/4 cana) zahăr
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -25 de grame (2 linguri) unt
  • -1/2 linguriță sare

Cremă de caramel:

Glazura:

  • -120 grame ciocolată neagră
  • -80 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Conuri:

  • – 160 gr unt rece
  • – 550 gr făină
  • – 150 ml lapte
  • – praf de sare
  • – coaja de la 1 lămâie
  • – 1 linguriță extract vanilie
  • – 250 g de cașcaval
  • – 50 gr zahar pudră
  • – 2 ouă

Cremă de Vanile:

  • – 1 L lapte
  • – 80 gr amidon de porumb
  • – 3 lingurițe esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
  • – 300 gr. zahăr
  • – 12 galbenușuri

TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Strat ciocoaltă albă:

  • – 300 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml lapte
  • – 200 gr ciocolată alba
  • – 10 gr gelatină

Strat ciocoalta cu lapte:

  • – 300 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml lapte
  • – 200 gr ciocolată cu lapte
  • – 10 gr gelatina

Strat ciocolată neagră:

  • – 300 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml lapte
  • – 200 gr ciocolată neagră cu peste 50% cacao
  • – 10 gr gelatină

Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 150 gr zahăr
  • – 50 ml ulei
  • – 100 gr făină
  • – 1/2 pachet praf de copt
  • – 50 gr de cacao
  • – vârf cuțit de sare

Crema:

  • – 650 gr brânză dulce
  • – 300 gr cremă de brânză
  • – 200 gr zahăr
  • – 300 gr unt 82% grăsime
  • – coaja de la 1 portocală

Glazură de ciocolată:

  • – 200 gr ciocolată 54% cacao
  • – 50 gr unt

CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking

  • – 5 ouă
  • – 300 gr de făină
  • – 500 ml lapte
  • – 200 ml apa minerală
  • – 50 gr unt topit
  • – praf de sare
  • – coaja de la 1 lămâie
  • – 1 linguriță extract vanilie
  • – 250 g de cașcaval
  • – puțin ulei pentru prăjit

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking

  • – 600 ml suc natural de portocale
  • – 80 gr amidon de porumb
  • – 90 gr. zahar
  • – 6 galbenușuri
  • – coaja de la 1 portocală
  • – 150 gr unt (opțional)

Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking

  • 360 gr. făină
  • 115 gr. nutella
  • 150 gr. ciocolată
  • 115 gr. unt
  • 100 gr. zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie

Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking

  • 140 gr amidon de porumb
  • 250 ml suc de portocale (proaspăt)
  • 300 gr de zahăr
  • 380 ml apă
  • zeama de la o lâmăie
  • 1 linguriță esență de portocale

Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas - Anyta Cooking

Blat:

  • – 150 g ciocolată neagră
  • – 2 lingurițe capuccino
  • – 5 ouă
  • – 150 g unt
  • – 3 linguri de ulei
  • – 160 g zahăr
  • – 1 lingurița de esență de vanilie
  • – 200 g făină
  • – 1 lingură de praf de cacao
  • – 1 plic praf de copt
  • – 1 praf de sare

Cremă:

  • – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
  • – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
  • – 600 ml frișcă lichidă
  • – zahăr după gustul fiecăruia
  • – 250 g ananas din compot
  • – 20 g gelatină
  • – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile

Glazură:

  • – 100 g ciocolată cu lapte
  • – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
  • – 1/2 linguriță de unt

Prăjitură cu brânză dulce (fără aluat) - Anyta Cooking

  • 700 g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 180 g zahăr pudră
  • 200 g smântână
  • 125 g unt
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1 lămâie
  • esență de vanilie
  • 6-7 linguri făină

Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking

Aluat cornuri:

  • 550 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 30 g unt
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit de sare
  • gem (de care doriți)
  • zahăr pudră (decor)

Sirop de zahăr:

  • 250 gr zahăr
  • 120 ml de apă

Prăjitură Boema - Anyta Cooking

BLAT:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță esența de vanilie

SIROP:

  • 200 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 linguriță esență de rom

GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ:

  • 100 g ciocolată
  • 100 g smântână pentru frișcă

GANACHE DE CIOCOLATĂ:

  • 200 g ciocolată
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g unt

DECOR:

  • 300 g frișcă
  • zahăr după gust
  • 50 g ciocolată

DECOR:

  • bomboane de ciocolată

Prăjitura Tosca - Anyta Cooking

BLAT:

  • tavă 25×30 cm
  • 6 albușuri
  • 100 g de mac
  • 50 g făină
  • 50 g nucă de cocos
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță sare

CREMĂ:

  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 lingură esență vanilie
  • 200 g unt
  • 24-30 biscuiți
  • 200 ml cafea slabă

GLAZURĂ:

  • 200 g ciocolată
  • 100 g frișcă lichidă
  • 30 g unt

Aripioare crocante stil KFC - Anyta Cooking

  • 1 ou
  • 1 linguriță piper
  • 2 lingurițe praf de ustruroi
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 linguriță chimion
  • sos picant (după gust)
  • 250 ml lapte
  • sare (după gust)
  • 1/2 lămâie – zeamă de lămâie
  • 1.5 kg aripioare
  • 400 g făină
  • 1 linguriță rozmarin
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță mărar
  • 1 linguriță curry
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)
  • + alte condimente după preferințe

Bomboane Raffaello - Anyta Cooking

  • 100 g de unt topit
  • 100 g de lapte condensat
  • 100 g de mascarpone
  • 300 g de fulgi de cocos
  • 80 g de migdale
  • 1 lingură de miere

Macarons - Anyta Cooking

MACARONS:

  • 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g zahăr tos
  • 50 ml apă
  • 150 g albuș
  • un vârf de linguriță colorant

UMPLUTURĂ:

  • 350 g gem de zmeură
  • mascarpone (opțional)
  • ganache de ciocolată albă (după preferințe)

Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Ciorbă de văcuță - Anyta Cooking

  • 1 kg – rasol de vită
  • 4 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 bucată țelină
  • 2 cepe
  • 150 g fasole verde
  • 200 g mazăre
  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • leuștean după gust
  • pătrunjel
  • 5 linguri pastă de tomate
  • 3 roșii
  • oțet după gust
  • sare și piper
  • smântână

Prăjitură cu mac și smântână - Anyta Cooking

BLAT:

  • 160 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 100 g mac

CREMĂ:

  • 450 g smântână grasă
  • 160 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 pliculeț foițe gelatină

Prăjitura Albinița glazurată - Anyta Cooking

FOI:

  • -8 linguri de lapte
  • -4 linguri de miere
  • -60 gr unt
  • -2 ouă
  • -200 gr zahăr
  • -făină (cât cuprinde)
  • -1 linguriță de bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie sau praf de copt)

CREMĂ:

  • -1 l lapte
  • -8 linguri zahăr
  • 250 gr unt
  • -1/2 linguriță esență de vanilie
  • -200 gr griș
  • -200 gr (aproximativ) gem de caise

GLAZURĂ:

Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking

  • 200 gr făină
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de copt (opțional)

Marmeladă de gutui - Anyta Cooking

  • 3 kg de gutui
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Ciocolată de casă, rețetă ușoară - Anyta Cooking

  • -700 gr lapte praf
  • -250 ml apă
  • -250 gr unt de 82% grasime
  • -200 gr arahide
  • -80 gr. cacao
  • -600 gr. zahăr
  • -tavă de 25×35 de cm

Cremă ganache de ciocolată albă - Anyta Cooking

  • -200 gr de ciocolată albă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -30 gr unt cu 82% grăsime
  • -50 ml smântână pentru frișcă RECE la final pentru a mixa

Rețetă Lapte prăjit

  • – 2 l de lapte
  • – 200g de amidon
  • – 200g zahăr (sau cât de dulce doriți)
  • – scorțișoară
  • – 2 ouă
  • – făină(în funcție de nevoie)
  • – pesmet (în funcție de nevoie)
  • – ulei pentru prăjit

Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness

Blat:

  • -6 ouă
  • -180 gr zahăr
  • -100 gr făină
  • -1 linguriță praf de copt
  • -3 linguri ulei
  • -3 linguri apă rece

Crema:

  • -500 ml lapte
  • -5 galbenușuri
  • -65 gr amidon
  • -150 gr zahăr
  • -200 gr unt
  • -zahăr vanilat sau vanilie

Spumă ness

  • -5 albușuri
  • -8 linguri zahăr
  • -1 lingură ness
  • -cacao pentru decor

Pulpă de miel la cuptor

Ingrediente: (pentru 3-4 persoane)

  • -1 pulpă de miel de aprox. 1 kg
  • -3 sau 4 cartofi medii
  • -1 ceapă
  • -2 capete de usturoi
  • -1 pahar de vin alb
  • -1 pahar de ulei de măsline
  • -1 pahar de apă
  • -sare
  • -piper negru

Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Supă de pui cu găluște

Supă

  • -1/2 kg de carne de găină sau pui
  • -5 morcovi
  • -1 rădăcină de pătrunjel
  • -1 bucată păstârnac
  • -1 rădăcină țelină
  • -1 ceapă mare
  • -sare
  • -piper
  • -pătrunjel frunze

Găluste

  • -2 ouă (sparte amândouă cântăresc 105 gr)
  • -140 gr griș
  • -1 lingură ulei
  • -sare după gust

Pâine crocantă și rapidă

  • -250 ml apă călduță
  • -15 gr ulei
  • -20 gr drojdie proaspătă
  • -500 g făină 000 (de Fuerza, dacă locuiți în Spania)
  • -1 linguriță zahăr
  • -1 praf de sare
  • -1 pungă pentru copt

Pui pe sticlă

  • -1 pui de 2 kg
  • -ulei (aproximativ 100 ml)
  • -sucul de la o lămâie
  • -piper
  • -boia
  • -sare
  • -vegeta
  • -rozmarin

Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Cozonac cu smântână de Rusalii

Aluat:

  • -1 kg faină
  • -7 gălbenușuri
  • -coaja de la o lămâie
  • -coaja de la o portocală
  • -250 g zahăr
  • -300 ml lapte cald
  • -50 g unt moale
  • -50 ml ulei
  • -45 g drojdie proaspătă
  • -200 g de smântână
  • -1 lingură esență de vanilie

Cremă:

  • -5 albușuri
  • -400 g de nucă măcinată
  • -150 g de zahăr
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingură esența de rom
  • -250 gr rahat

Papanași cu brânză de vaci

  • -500 g brânză grasă de vaci
  • -100 g zahăr
  • -2 ouă
  • -1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • -1 lingură zeamă de lămâie
  • -1 plic zahăr vanilat
  • -1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • -1 vârf de cuţit de sare
  • -200 g făină (plus 1-2 linguri)
  • -300 g smântână
  • -200 g dulceaţă (de care doriți)
  • -100 g zahăr pudră (preferabil vanilat)
  • -500-700 ml ulei pentru prăjit

Cremă caramel cu frișcă

  • -200 g zahăr
  • -350 ml. smântână pentru frișcă
  • -100 g unt (82% grăsime)

Cremă de bezea elvețiană cu unt

  • -100 gr albușuri de ou( aprox 4 oua)
  • -200 g zahăr
  • -1 lingură zeamă de lămâie
  • -350 g unt de la temperatura camerei (grăsime 82 %)

Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Cheesecake Kinder Bueno Cremos

Blat:

  • -200 g biscuiți simplii
  • -100 g unt cu 82% grăsime
  • -10 g cacao

Cremă:

  • -250 g ciocolată kinder
  • -500 ml cremă de brânză Philadelphia
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -8 batoane de napolitane cu ciocolată kinder
  • -100 gr zahăr pudră
  • -1 lingurița de esență de vanilie

Glazură:

  • -150 ml smântână pentru frișcă
  • -150 g de ciocolată cu lapte
  • -30 g de unt

Decor:

  • -120 ml de smântână pentru frișcă
  • -30 g zahăr pudră
  • -4 batoane de napolitane cu ciocolată
  • -bombonele de ciocolată – trei culori
  • -50 g de ciocolată neagră topită

Prăjitura Kinder Felie de Lapte

Blat:

  • -8 ouă
  • -100 gr zahăr
  • -100 gr miere albine
  • -100 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -50 gr griș
  • -50 gr cacao
  • -150 gr făină
  • -1 linguriță praf copt

Cremă:

  • -150 ml. lapte
  • -100 gr. zahăr
  • -1 linguriţă amidon
  • -10 gr. gelatină
  • -30 ml. apă rece
  • -250 gr. mascarpone
  • -150 gr. lapte condensat
  • -200 ml. smântână pentru frişcă
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -2 linguri de miere

Prăjitură cu mac și glazură de lămâie

Foi(Ingredientele sunt pentru o foaie de mac, vom avea nevoie de 2 foi):

  • -4 albușuri
  • -5 linguri zahăr
  • -6 linguri mac măcinat
  • -3 linguri făină

Foi de bezea(avem nevoie de 2):

  • -4 albușuri
  • -5 linguri zahăr
  • -5 llinguri făină
  • -3 linguri ulei

Cremă de vanilie:

  • -6 galbenusuri
  • -100 g zahar
  • -500 ml de lapte
  • -40 g amidon de porumb
  • -2 linguri esență de vanilie

Glazură:

  • -240 ml lapte condensat
  • -100 ml suc de lămâie
  • -4 foi de gelatină(5 grame)
  • -colorant galben

Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză

Foi:

  • -2 linguri de miere
  • -90 gr de unt
  • -170 gr de zahar
  • -2 ouă
  • -1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • -500 gr de faină

Cremă:

  • -150 gr ciocolată albă
  • -400 ml frișcă îndulcită
  • -200 gr cremă de brânză Philadelphia
  • -7 gr gelatină

Decor:

  • -orice fel de fructe

Prăjitura Victoria cu Nucă

Blat 1 :

  • -8 ouă
  • -1 vârf de cuțit de sare
  • -8 linguri zahăr pudră
  • -4 linguri făină
  • -8 linguri nucă macinată
  • -1 lingură fulgi de cocos

Blat 2 :

  • -6 albușuri
  • -10 linguri zahar pudră
  • -150 gr nuci tăiate mărunt
  • -2 linguri de făină

Cremă de vanilie:

  • -5 galbenușuri
  • -100 gr zahăr
  • -40 gr amidon alimentar
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -500 ml lapte
  • -200 gr unt

Cremă de brânză:

  • -300 gr crema de brânză Philadelphia
  • -150 gr zahăr pudră
  • -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată

Prăjitura Floare De Colț

Blat cacao:

  • -6 ouă
  • -6 linguri de zahăr
  • -4 linguri făină
  • -2 linguri cacao
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 praf de sare

Blat de bezea și cocos:

  • -4 albușuri
  • -6 linguri de zahăr
  • -120 g fulgi de cocos

Cremă:

  • -5 galbenușuri
  • -100 gr zahăr
  • -40 g amidon alimentar
  • -200 ml frișcă lichidă îndulcită
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -500 ml lapte
  • -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
  • -200 g unt

Sirop:

  • -150 ml apă
  • -3 linguri zahăr

Tort Amandină

Blat:

  • -10 ouă
  • -10 linguri de zahăr
  • -8 linguri făină
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura esență de vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri cacao
  • -tavă de 26 cm

Sirop:

  • -200 g zahăr
  • -300 ml apă
  • -1 sticluță esență rom

Crema ganache

  • -450 ml smantână pentru frișcă
  • -450 g ciocolată 50 %cacao
  • -120 g zahăr
  • -120 g unt
  • – 200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)

Ingrediente glazură

  • -200 g ciocolată neagră (55 % cacao)
  • -240 ml frișcă lichidă
  • -50 g unt

Cremă ganache de ciocolată

  • -450 ml smântână pentru frișcă
  • -450 gr ciocolată 50 % cacao
  • -120 gr zahăr
  • -20 gr unt
  • – 200 ml smântână pentru frișcă (pe langă cei 450 ml)

Cremă de zahăr ars

  • -1 l lapte
  • -8 ouă
  • -7 linguri zahăr
  • -5 linguri zahăr pentru caramelizat
  • -2 plicuri zahăr vanilat

Prăjitură Televizor sau Budapesta

Blat pandișpan:

  • -7 ouă
  • -150 gr zahăr
  • -170 gr făină
  • -1 vârf cuîit de sare

Foi:

  • -2 ouă
  • -150 gr zahar
  • -75 ml ulei
  • -3 linguri cacao
  • -1/2 praf de copt
  • -500 gr făină
  • -90 ml lapte

Cremă:

  • -1 litru lapte
  • -200 gr zahar
  • -10 linguri faină
  • -coaja de la o lămâie mare
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -350 gr unt

Glazură:

  • -3 linguri apă
  • -3 linguri cacao
  • -200 gr zahăr
  • -50 gr unt

Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking

Foi:

  • -3 ouă
  • -13 linguri ulei
  • -13 linguri lapte
  • -10 linguri zahăr
  • -15 linguri făină
  • -1 plic praf de copt
  • -2 plicuri zahăr vanilat

Umplutură:

  • -800 gr brânză dulce
  • -5 linguri zahăr
  • -2 ouă
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri griș
  • -coaja rasă de la o lămâie
  • -50 g stafide
  • -25 ml esență rom

Decor:

  • – zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cremșnit American

Blat:

  • -7 ouă
  • -200 g zahăr pudră
  • -15 linguri apă călduță
  • -200 g făină
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao

Cremă:

  • -3 plicuri budincă de vanilie
  • -700 ml lapte
  • -7 linguri zahăr
  • -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
  • -7 albușuri de ou

Frișcă :

  • -500 ml smântână pentru frișcă
  • -3 linguri zahăr pudră

Decor:

  • -100 g ciocolată

Tort Pavlova

Blat:

  • -6 albușuri de ou (temperatura camerei)
  • -1 vârf cuțit de sare
  • -3 lingurițe de almidon
  • -350 g zahăr pudră
  • -2 linguri suc de lamâie
  • -1 linguriță esență de vanilie

Cremă:

  • -350 ml smântână pentru frișcă
  • -fructe la alegere

Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone - Anyta Cooking

Foi:

  • -150 g miere de albine
  • -140 g nucă măcinată
  • -500 g făină tip 000
  • -70 g unt (minim 80% grăsime)
  • -80 gr zahăr
  • -2 ouă
  • -1 linguriță esență de rom/vanilie
  • -un praf de sare
  • -1 linguriță praf de copt.

Cremă:

  • -250 g mascarpone
  • -550 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • -130 gr zahăr
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -50 g nucă măcinată

Glazură:

  • -130 g ciocolată albă
  • -60 ml smântână pentru frișcă
  • -50 g ciocolată neagră

Tort Doboș

Blat (potrivit pentru o tavă de 30×30):

  • -2 ouã (pentru o foaie)
  • -2 linguri de făinã
  • -2 linguri de zahãr
  • -20 g de unt topit și rãcit
  • -un praf de sare

Cremă dobos:

  • -800 g de unt
  • -600 g de ciocolată
  • -500 g de zahăr pudră
  • -8 ouă

Cremă de zahăr ars:

  • -250 g de zahăr
  • -50 ml de apă
  • -3-4 lin de oțet

Cheesecake japonez

Cheesecake:

  • -4 ouă
  • -200 g cremă de brânză
  • -80 g zahăr
  • -50 g făină
  • -1/2 suc de lămâie
  • -coaja de la o lămâie

Decor:

  • -200 ml smântână pentru frișcă
  • -60 g zahăr
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -zmeură
  • -coacăze
  • -Kit Kat

Tort cu cremă de Caramel

Blat :

  • -7 ouă
  • -7 linguri zahăr
  • -7 linguri făină
  • -3 linguri cacao
  • -3 linguri ulei
  • -1 praf de copt
  • -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)

Sirop:

  • -250 ml apă
  • -zahăr după gust
  • -esență de rom după gust

Cremă caramel:

  • -200 g zahăr
  • -200 ml smântână pentru frișcă
  • -100 g unt
  • -150 ml smântână pentru frișcă
  • -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
  • -200 gr zahăr
  • -1 lingură zeamă de lâmăie
  • -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)

Ciocolată decor:

  • -100 g ciocolată
  • -100 ml smântână pentru frișcă

Prajitură cu Nucă de Cocos și Cirese

Blat:

  • -4 ouă
  • -200 ml lapte
  • -120 ml ulei
  • -150 g făină
  • -200 g zahăr
  • -50 g cacao
  • -10 g praf de copt
  • -1 linguriță esență de vanilie

Cremă:

  • -100 g ciocolată albă
  • -80 g nuca de cocos
  • -400 ml lapte
  • -2 gălbenușuri
  • -1 lingură amidon
  • -150 g zahăr
  • -250 ml frișcă lichidă
  • -10 g gelatină
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -500 g cireșe fără sâmburi

Blat de tort pufos de cacao

  • -10 ouă
  • -10 linguri de zahăr
  • -8 linguri făină
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de copt
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri cacao

Tort Egiptean

Foi (Ingrediente pentru o foaie):

  • -2 albușuri
  • -2 linguri zahăr
  • -1 lingura făină
  • -40 g nucă macinată
  • -1 vârf cuțit de sare

Cremă de vanilie:

  • -8 gălbenușuri
  • -10 linguri zahăr
  • -350 ml lapte
  • -2 linguri și jumătate făină
  • -2 linguri amidon alimentar
  • -2 plicuri zahăr vanilat /esență de vanilie
  • -170 g unt

Cremă de friscă:

  • -400 ml frișcă lichidă îndulcită
  • -7 linguri de zahăr pentru caramel
  • -350 g nucă întreagă

Tort cu cremă de brânză, ciocolată albă și piersici

Blat:

  • -10 ouă
  • -10 linguri de zahăr
  • -9 linguri făină
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de copt
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -colorant

Sirop:

  • -250 ml suc de caise în care mai puneti zahăr după gust

Cremă:

  • -500 g cremă de brânză Philadephia
  • -300 ml frișcă lichidă
  • -200 gr ciocolată albă
  • -150 g lapte condensat (opțional)
  • -250 g zahăr
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -250 g piersici din compot tăiate mărunt

Cremă decor:

  • -500 ml frișcă lichidă
  • -200 gr ciocolată albă
  • -zahăr după gust
  • -colorant gel wilton

Cozonac PUFOS cu smântână, nucă, cacao și rahat

Aluat:

  • -1 kg făină
  • -7 gălbenușuri
  • -coaja de la o lămâie
  • -coaja de la o portocală
  • -250 g zahăr
  • -300 ml lapte cald
  • -50 g unt moale
  • -50 ml ulei
  • -45 gr drojdie proaspată
  • -200 g de smântână
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -1 linguriță de sare

Umplutură:

  • -5 albușuri
  • -400 g de nucă măcinată
  • -150 g de zahăr
  • -2 linguri cacao
  • -1 esență de rom

Tort cifră cu cremă de mascarpone și ciocolată albă

Blat:

  • -10 ouă
  • -300 g zahăr
  • -300 g făină
  • -1 lingură ulei
  • -1 lingură esența de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de copt
  • -tavă cu diametrul de 37/27

Cremă:

  • -600 g mascarpone
  • -250 g de zahăr
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -zahăr după gustul fiecăruia
  • -200 gr ciocolată albă
  • -8 g gelatină (foițe)
  • -colorant de care doriți (eu am folosit roz tip gel de la wilton)

Blat de tort pufos de vanilie

  • – 8 oua medii
  • – 400 gr faină
  • – 300 gr zahar
  • – 150 ml ulei
  • – 150 ml apa
  • – 1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita extract vanilie
  • – varf de cutit de sare

Tort cifră cu cremă ganache și blat de cacao

Blat(tavă 25×35 cm):

  • -14 ouă
  • -1 linguriță sare
  • -300 g zahăr
  • -80 ml apă
  • -80 ml ulei
  • -400 g făină
  • -4 linguri cacao
  • -2 lingurițe praf de copt
  • -2 lingurițe esență de vanilie

Sirop:

  • -200 ml apă
  • -1 lingură cappuccino
  • -4 linguri de zahăr
  • -5 ml esență de rom

Cremă:

  • -450 ml smântână pentru frișcă
  • -450 g ciocolată cu 50% cacao
  • -120 gr zahăr
  • -120 g unt cu 82% grăsime
  • -200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)

Prăjitură cu mere și bezea

  • -2 kg mere
  • -500 gr făină
  • -250 gr zahăr pudră
  • -250 gr margarină
  • -o lămâie
  • -5 ouă
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -1 linguriță scorțișoară
  • -1 praf de copt
  • -100 g zahăr

Ruladă cu cremă de mascarpone și lămâie

Blat:

  • -120 g făină
  • -4 ouă
  • -120 g zahăr
  • -coaja de la o lămâie
  • -1 vârf cuțit de sare

Cremă:

  • -200 g mascarpone
  • -300 ml smântână pentru frișcă
  • -60 g zahăr
  • -coaja de la o lămâie

Glazură:

  • -240 ml lapte condensat
  • -100 ml suc de lămâie
  • -4 foi de gelatină
  • -colorant galben

Gomboți cu prune

  • -300 g cartofi
  • -sare
  • -30 ml ulei
  • -1 ou
  • -100 g făină
  • -12 prune mici
  • -50 g unt
  • -50 g pesmet
  • -zahăr pudră
  • -scorţişoară pisată
  • -zahăr vanilat

Piersicuțe fragede

Aluat:

  • -5 oua
  • -250 ml ulei
  • -250 g zahăr
  • -1 praf de sare
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -coaja de la o lămâie
  • -1 praf de copt
  • -850 g făină, tip 000

Umplutură:

  • -1 borcan dulceață caise

Decor:

  • -colorant galben
  • -colorant roșu
  • -zahăr pentru tăvaălit piersicuțele

Cornulețe fragede cu rahat de post

  • -500 ml apă minerală
  • -5 linguri zahăr
  • -50 g drojdie proaspătă
  • -200 ml ulei
  • -1 linguriță sare
  • -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
  • -1 kg făină 000
  • -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)

Cremă de mascarpone

  • -250 g mascarpone
  • -500 ml smântână pentru frișcă
  • -200 g zahăr

Batoane Bounty de casă

  • -150 g fulgi de cocos
  • -150 ml lapte condensat
  • -25 g de unt
  • -250 g de ciocolată
  • -puțină apă

Prăjitură Carpați sau Cabană - Anyta Cooking

  • 10 Foi:
  • -1350 g făină
  • -400 ml lapte
  • -4 ouă
  • -300 ml ulei
  • -200 g zahăr
  • -1 plic praf de copt
  • -praf de sare

Cremă:

  • -400 g zahăr
  • -12 linguri faină
  • -1,5 l lapte
  • -200 g unt

Glazură:

  • -100 g ciocolată
  • -50 ml lapte
  • -10 g unt

Ruladă cu fulgi de cocos

  • -60 g de zahăr
  • -400 g de biscuiți
  • -4 linguri cacao
  • -200 ml de lapte
  • -180 g fulgi de cocos
  • -170 g de unt (la temperatura camerei)
  • -100 g zahăr pudră
  • -1 linguriță esență de vanilie

Tiramisu cu cireșe

Blat:(tavă rotundă 23 cm)

  • -8 ouă
  • -400 g de făină
  • -350 g zahăr
  • -150 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -1 vârf cuțit de sare
  • -1 linguriță esență de vanilie

Cremă:

  • -5 ouă
  • -650 g mascarpone
  • -800 g cireșe
  • -10 linguri de zahăr

Sirop pentru blat:

  • -siropul de la cireșe
  • -200 ml apă
  • -3 linguri de zahăr

Decor:

  • -cireșe
  • -pișcoturi
  • -ciocolată

Tort cu cireșe, frișcă și mascarpone

Blat: (tavă rotundă 23 cm)

  • -8 ouă
  • -400 g de făină
  • -350 g zahăr
  • -150 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -1 vârf de cuțit de sare
  • -1 linguriță esență de vanilie

Cremă:

  • -1L smântână pentru frișcă
  • -300 gr mascarpone
  • -200 gr zahăr
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -500 g cireșe curățate

Cheesecake cu ciocolată fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți petit beurre
  • -80 g unt topit

Umplutură:

  • -500 g cremă de brânză
  • -180 g zahăr (cantitatea după preferință)
  • -100 ml smântână pentru gătit
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -150 g ciocolată
  • -14 g gelatină

Decor:

  • -100 gr ciocolată
  • -50 g smântână pentru frișcă
  • -20 g unt
  • -căpșuni

Ruladă Diplomat

Blat:

  • -5 ouă
  • -un praf de sare
  • -100 g de zahăr
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -4 linguri făină

Umplutura:

Decor:

Tort de morcovi și cremă de brânză

Blat (tavă diametru 23 cm):

  • -250 g morcovi răzuiți fin
  • -225 g zahăr brun
  • -200 g făină
  • -4 ouă
  • -125 ml ulei
  • -75 g fulgi de cocos
  • -75 g ananas tăiat mărunt (din conservă)
  • -75 g nuci tăiate mărunt
  • -1/2 linguriță scorțișoară
  • -1/2 linguriță sare
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -1 linguriță praf de copt

Cremă:

  • -700 g cremă de brânză Philadelphia
  • -150 g unt
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g zahărrun/alb b

Sirop:

  • -sucul din conserva de ananas

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă

Blat:

  • -250 g biscuiți zdrobiți
  • -80 g de unt
  • -2,3 linguri de lapte

Mousse de căpșuni:

Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră

Prăjitura Deșteaptă cu Ciocolată - Anyta Cooking

 

  • -270 g zahăr
  • -200 g unt topit
  • -200 g ciocolată topită
  • -40 g cacao
  • -150 g făină
  • -9 gălbenușuri și albușuri
  • -esența de rom
  • -praf de sare
  • -1 litru de lapte

Tort Diplomat cu fructe de pădure

Compoziție:

  • -aproximativ 550 g pișcoturi
  • -120 gr zahăr
  • -250 ml lapte călduț
  • -12 g gelatină neutră (fără gust)
  • -700 ml smântână pentru frișcă
  • -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)

Sirop:

  • -100 ml apă
  • -50 gr zahăr
  • -5 g gelatină

Decor:

  • -căpșuni
  • -zmeură
  • -mure

Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană

Blat (tavă rotundă diametru 23 cm):

  • -8 ouă
  • -un vârf de cuțit de sare
  • -7 linguri de zahăr
  • -2 plicuri zahăr vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -8 linguri de făină
  • -2 linguri de ulei
  • -3 linguri de cacao

Sirop:

  • -300 ml apă
  • -100 ml vin dulce (marca Sanson)
  • -100 g zahăr

Cremă:

Bezea elvețiană:

Glazură:

  • -50 g ciocolată
  • -50 ml smântână pentru frișcă
  • -10 g de unt

Prăjitura Crăiasa Zăpezii - Anyta Cooking

Blat:

  • -6 albușuri
  • -25 g ulei
  • -100 g zahăr
  • -110 g făină
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -un vârt de cuțit de sare
  • -1 linguriță praf de copt

Cremă:

  • -6 gălbenușuri
  • -100 g amidon
  • -170 g zahăr
  • -130 g ciocolată amăruie
  • -600 ml lapte
  • -250 g unt
  • -1 lingură esență de vanilie
  • – aproximativ 300 g de biscuiți simpli

Decor:

Brioșe cu banane, capșuni și ciocolată

  • -3 banane
  • -115 g miere
  • -125 g iaurt de banane
  • -180 gr făină
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -1 linguriță praf de copt
  • -căpșuni
  • -o ciocolată
  • -2 ouă

Rețetă glazură efect oglindă

Chec pufos cu portocale

  • -4 ouă
  • -225 g zahăr
  • -250 g făină
  • -zeama de la o portocală
  • -coaja de la o portocală
  • -100 ml ulei
  • -1/2 pliculeț de praf de copt
  • -un praf de sare

Orez cu lapte cremos

  • -5L de lapte
  • -un praf de sare
  • -coaja de la o lămâie și jumătate
  • -5 rulouri de scorțișoară
  • -200 g orez
  • -125 g unt
  • -250 ml smântână pentru gătit
  • -230 g zahăr

Cremă de lămâie și cocos

  • -150 g fulgi de cocos
  • -720 ml lapte
  • -9 gălbenușuri
  • -150 g zahăr
  • -75 g amidon de porumb
  • -180 ml lapte condensat
  • -90 ml zeamă de lămâie
  • -coaja de la o lămâie

Cornuri în două culori, umplute cu cremă de vanilie

Aluat:

  • -35 g drojdie
  • -3 ouă
  • -100 g zahăr
  • -250 ml ulei
  • -1 kg făină
  • -o llinguriță de sare
  • -440 ml lapte
  • -3 linguri cacao

Sirop:

  • -300 g zahăr
  • -100 g apă

Pizza de Brownie

Cremă de Vanilie (fără unt)

  • -6 gălbenușuri
  • -100 g zahăr
  • -500 ml lapte
  • -40 g amidon de porumb
  • -2 lingurițe esență de vanilie

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: