Retete Anyta Cooking
Omletă Țărănească cu Brânză de Oaie
Omletă țărănească cu brânză de oaie
doar din 2 ingrediente, dar cu gust cât pentru 10!
Ingrediente:
5 ouă
100-150 g brânză de oaie (telemea sau burduf)
16-04-2025
Tagliatelle cu carne tocată și brânză
Tagliatelle cu carne tocată și brânză, de această dată cu un sos de tomate și brânză topită:
Ingrediente:
250 g tagliatelle
300 g carne tocată (vită sau pui)
1 ceapă mare
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 conservă de roșii tăiate (400 g) sau 4-5 roșii proaspete.
200g brânză( mozzarella)
50 g parmezan ras (pentru servire)
Sare și piper după gust
O linguriță de zahăr (pentru echilibrarea acidității roșiilor)
Opțional: busuioc proaspăt
15-04-2025
Ciorba de Spanac cu Oua Intregi
Ingrediente:
-500 g de spanac proaspăt
-1 ceapă mare
-2 morcovi
-slănină
-1 lingura boia dulce
-7 ouă de casă
-1 linguriță de sare
-½ legătură de pătrunjel verde
-1 lingura mare de untură
-300 g sos de roșii
-125 g smântână
-ustoroi
-Puțin oțet de mere pentru a acrit.
26-08-2024
Ciorbă de Perișoare
Ingrediente:
-1 ardei roșu
-1 ceapă mare
-1 bucată țelină
-1 rădăcină pătrunjel
-5 litri apă
-Sare
-Piper
-1 legătură leuștean
-3 gălbenușuri
-3 linguri smântână grasă
-1 cană borș
Perișoare:
1 kg carne de vită/porc (tocată)
2 ouă
1 lingură griș
50 gr orez
Sare
Piper.
12-08-2024
CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day
- – 200 gr ciocolata neagra 65%
- – 200 gr ciocolata cu lapte 41%
- – 200 gr ciocolata alba 34%
- – capsuni
- – colorant alientar , perlute pentru decor
02-05-2023
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING
Blat:
- -10 albușuri
- -10 linguri zahăr pudră
- -10 linguri pesmet
- -10 linguri nucă măcinată
Crema:
- -10 gălbenușuri
- -250 g zahăr pudră
- -350 g unt
- -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie
Krantz:
- -100 g zahăr
- -100 g miez de nucă
02-05-2023
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ
Mucenici:
- -550 g făină 000
- -1 pliculeț drojdie uscată(10gr)
- -250 ml lapte
- -60 g unt
- -2 galbenușuri
- -5 linguri de zahăr
- -1 praf de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
- -coaja de la o portocală
Sirop:
- -200 ml apă
- -100 g zahăr
- -1 lingură esență de vanilie
Decor:
- -4 linguri de miere pentru uns mucenicii
- -150 g nucă măcinată
02-05-2023
Cheesecake OREO fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți oreo
- -50 g unt
- -150 g ciocolată cu lapte
- -100 ml smântână pentru frișcă
Cremă:
- -600 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr cremă de brânză Philadelphia
- -200 gr zahăr
- -16 gr gelatină
- -200 g biscuiți oreo
Cremă ganache:
- -150 g ciocolată cu lapte
- -150 g smântână pentru frișcă
- -30 g unt
Decor:
- -biscuiți oreo
- -200 ml smântână pentru frișcă
02-05-2023
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking
BLAT DE BISCUIȚI
- – Tava detașabilă 25 cm diametru
- – 250 gr de biscuiți
- – 75 gr unt topit
CREMĂ CIOCOLATĂ ALBĂ
- – 300 gr cremă de brânză
- – 1 lingurita pudra vanilie
- – 50 gr lapte condensat
- – 200 gr ciocoata alba topita
- – 300 ml smantana pt frisca
PIURE DE AFINE
- -. 120 gr de afine
- – 25 ml suc sau zeama de lamaie
- – 50 gr zahar
CREMA DE AFINE:
- – 200 gr crema de branza philadelfia
- – 50 gr lapte condensat
- – 150 gr ciocolata alba topita
- – 1 lingurita pudra de vanilie
- – 200 gr smantana pt frisca
- – piureul de afine de la pasul 3
CREMA DE ZMEURĂ:
- – 300 ml smantana pt frisca rece
- – 2 linguri zahar
- – 1 lingura de pasta aromatizanta de Zmeura ( JoyPaste )
24-07-2021
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking
BLAT:
- -200 g biscuiți
- -120 g unt topit
CREMĂ DE LĂMÂIE:
- -200 g lapte condensat
- -400 g crema de branza ( marca la alegere )
- -700 ml smantana pt frisca
- -180 ml suc de lămâie
- -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
- -1 lingurita esenta de cheesecake
JELEU DE LĂMÂIE:
- -80 ml suc de lamaie
- -200 g lapte condensat
- -coaja rasa de la 1 lamaie
- -colorant alimentar in gel galben (optional )
- -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )
DECOR:
- -fructe de pădure
- -căpșuni
06-06-2021
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)
- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
06-03-2021
GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking
- -300 ml smântână pentru frișcă
- – 30 gr glucoză lichidă
- – 180 gr zahăr
- – 200 gr ciocolată cu lapte
- – 70 gr unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
07-02-2021
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking
Aluat:
- – 1 ou
- – 400 g făină
- -2 lingurite ghimbir macinat
- -2 lingurițe scorțișoară măcinată
- -1 linguriță bicarbonat
- -1/2 lingurița cuișoare măcinate
- – 1 praf de sare
- – 170 g unt 80%
- – 150 g zahăr brun
- – 80 ml miere
Glazură:
- -370 g zahar pudră
- -2 lingurițe zeamă de lămâie
- – 2 albușuri
- –decupatoare
12-12-2020
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking
Blat de Vanilie:
- -5 ouă
- -5 linguri lapte de cocos
- -1 praf de sare
- -140 gr zahar
- -150 gr făină
- -5 linguri ulei
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță extract de vanilie
Strat de Nutella:
- -250 gr de nutella
Cremă Ganache de cicolată Ruby:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată Ruby Callebaut
- -120 gr de unt
- -2 picături de colorant roșu natural
Strat de Zmeură:
- -260 gr zmeură proaspătă
Cremă de frișcă:
- -380 ml de frișcă
- -110 gr de lapte condensat
- -3 linguri zahăr
- -7 gr de gelatină
Glazură:
- -40 gr de unt cu 82% grăsime
- -100 gr ciocolată albă Callebaut
- -80 ml smântână pentru frișcă
- -câteva picături de colorant roșu
06-12-2020
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking
Blat:
- -200 grame ciocolată neagră
- -150 de grame unt
- -2 linguri de cappuccino
- -130 gr de zahar
- -4 ouă mari
- -20 grame (2 linguri) praf de cacao
- -130 gr faina
- -1 linguriță praf de copt
- -praf de sare
Caramelul cu nuci:
- -100 de gr de nuci prăjite și tăiate mărunt
- -150 grame (3/4 cana) zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -25 de grame (2 linguri) unt
- -1/2 linguriță sare
Cremă de caramel:
- -450 ml smântână pt friscă
- -200 gr lapte condensat caramelizat
- -7 gr de gelatină
Glazura:
- -120 grame ciocolată neagră
- -80 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
28-11-2020
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking
Conuri:
- – 160 gr unt rece
- – 550 gr făină
- – 150 ml lapte
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – 50 gr zahar pudră
- – 2 ouă
Cremă de Vanile:
- – 1 L lapte
- – 80 gr amidon de porumb
- – 3 lingurițe esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
- – 300 gr. zahăr
- – 12 galbenușuri
14-11-2020
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking
Strat ciocoaltă albă:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată alba
- – 10 gr gelatină
Strat ciocoalta cu lapte:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată cu lapte
- – 10 gr gelatina
Strat ciocolată neagră:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată neagră cu peste 50% cacao
- – 10 gr gelatină
14-11-2020
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking
Blat:
- – 6 ouă
- – 150 gr zahăr
- – 50 ml ulei
- – 100 gr făină
- – 1/2 pachet praf de copt
- – 50 gr de cacao
- – vârf cuțit de sare
Crema:
- – 650 gr brânză dulce
- – 300 gr cremă de brânză
- – 200 gr zahăr
- – 300 gr unt 82% grăsime
- – coaja de la 1 portocală
Glazură de ciocolată:
- – 200 gr ciocolată 54% cacao
- – 50 gr unt
14-11-2020
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking
- – 5 ouă
- – 300 gr de făină
- – 500 ml lapte
- – 200 ml apa minerală
- – 50 gr unt topit
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – puțin ulei pentru prăjit
14-11-2020
NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
10-11-2020
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
05-11-2020
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
16-05-2020
Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking
- – 600 ml suc natural de portocale
- – 80 gr amidon de porumb
- – 90 gr. zahar
- – 6 galbenușuri
- – coaja de la 1 portocală
- – 150 gr unt (opțional)
09-02-2020
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking
- 360 gr. făină
- 115 gr. nutella
- 150 gr. ciocolată
- 115 gr. unt
- 100 gr. zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
02-01-2020
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking
- 140 gr amidon de porumb
- 250 ml suc de portocale (proaspăt)
- 300 gr de zahăr
- 380 ml apă
- zeama de la o lâmăie
- 1 linguriță esență de portocale
20-12-2019
Eclere - Anyta Cooking
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
07-11-2019
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
03-11-2019
Tort diplomat - Anyta Cooking
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
03-11-2019
Tort Stracciatella - Anyta Cooking
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
02-11-2019
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
30-10-2019
Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas - Anyta Cooking
Blat:
- – 150 g ciocolată neagră
- – 2 lingurițe capuccino
- – 5 ouă
- – 150 g unt
- – 3 linguri de ulei
- – 160 g zahăr
- – 1 lingurița de esență de vanilie
- – 200 g făină
- – 1 lingură de praf de cacao
- – 1 plic praf de copt
- – 1 praf de sare
Cremă:
- – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
- – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
- – 600 ml frișcă lichidă
- – zahăr după gustul fiecăruia
- – 250 g ananas din compot
- – 20 g gelatină
- – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
- – 100 g ciocolată cu lapte
- – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
- – 1/2 linguriță de unt
30-10-2019
Prăjitură cu brânză dulce (fără aluat) - Anyta Cooking
- 700 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 200 g smântână
- 125 g unt
- 1/2 pliculeț praf de copt
- 1 lămâie
- esență de vanilie
- 6-7 linguri făină
30-10-2019
Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking
Aluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
21-10-2019
Prăjitură Boema - Anyta Cooking
BLAT:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță esența de vanilie
SIROP:
- 200 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 linguriță esență de rom
GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ:
- 100 g ciocolată
- 100 g smântână pentru frișcă
GANACHE DE CIOCOLATĂ:
- 200 g ciocolată
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 30 g unt
DECOR:
- 300 g frișcă
- zahăr după gust
- 50 g ciocolată
DECOR:
- bomboane de ciocolată
17-10-2019
Prăjitura Tosca - Anyta Cooking
BLAT:
- tavă 25×30 cm
- 6 albușuri
- 100 g de mac
- 50 g făină
- 50 g nucă de cocos
- 10 g praf de copt
- 1/2 linguriță sare
CREMĂ:
- 6 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 40 g amidon de porumb
- 1 lingură esență vanilie
- 200 g unt
- 24-30 biscuiți
- 200 ml cafea slabă
GLAZURĂ:
- 200 g ciocolată
- 100 g frișcă lichidă
- 30 g unt
17-10-2019
Aripioare crocante stil KFC - Anyta Cooking
- 1 ou
- 1 linguriță piper
- 2 lingurițe praf de ustruroi
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 linguriță chimion
- sos picant (după gust)
- 250 ml lapte
- sare (după gust)
- 1/2 lămâie – zeamă de lămâie
- 1.5 kg aripioare
- 400 g făină
- 1 linguriță rozmarin
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță mărar
- 1 linguriță curry
- 1 linguriță boia dulce
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- + alte condimente după preferințe
16-10-2019
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
14-10-2019
Macarons - Anyta Cooking
MACARONS:
- 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
- 200 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 50 ml apă
- 150 g albuș
- un vârf de linguriță colorant
UMPLUTURĂ:
- 350 g gem de zmeură
- mascarpone (opțional)
- ganache de ciocolată albă (după preferințe)
14-10-2019
Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking
- 70 g unt (grăsime 82%)
- 150 g zahăr pudră
- coajă de lămâie
- esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 270 g făină
- colorant alimentar (opțional)
12-10-2019
Ciorbă de văcuță - Anyta Cooking
- 1 kg – rasol de vită
- 4 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 bucată țelină
- 2 cepe
- 150 g fasole verde
- 200 g mazăre
- 4 cartofi
- 3 linguri ulei de măsline
- leuștean după gust
- pătrunjel
- 5 linguri pastă de tomate
- 3 roșii
- oțet după gust
- sare și piper
- smântână
11-10-2019
Prăjitură cu mac și smântână - Anyta Cooking
BLAT:
- 160 g zahăr
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 150 g unt
- 150 g făină
- 100 g mac
CREMĂ:
- 450 g smântână grasă
- 160 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț foițe gelatină
10-10-2019
Prăjitura Albinița glazurată - Anyta Cooking
FOI:
- -8 linguri de lapte
- -4 linguri de miere
- -60 gr unt
- -2 ouă
- -200 gr zahăr
- -făină (cât cuprinde)
- -1 linguriță de bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie sau praf de copt)
CREMĂ:
- -1 l lapte
- -8 linguri zahăr
- 250 gr unt
- -1/2 linguriță esență de vanilie
- -200 gr griș
- -200 gr (aproximativ) gem de caise
GLAZURĂ:
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -150 gr ciocolată albă
08-10-2019
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
08-10-2019
Ciocolată de casă, rețetă ușoară - Anyta Cooking
- -700 gr lapte praf
- -250 ml apă
- -250 gr unt de 82% grasime
- -200 gr arahide
- -80 gr. cacao
- -600 gr. zahăr
- -tavă de 25×35 de cm
27-09-2019
Cremă ganache de ciocolată albă - Anyta Cooking
- -200 gr de ciocolată albă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -30 gr unt cu 82% grăsime
- -50 ml smântână pentru frișcă RECE la final pentru a mixa
22-09-2019
Rețetă Lapte prăjit
- – 2 l de lapte
- – 200g de amidon
- – 200g zahăr (sau cât de dulce doriți)
- – scorțișoară
- – 2 ouă
- – făină(în funcție de nevoie)
- – pesmet (în funcție de nevoie)
- – ulei pentru prăjit
27-08-2019
Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness
Blat:
- -6 ouă
- -180 gr zahăr
- -100 gr făină
- -1 linguriță praf de copt
- -3 linguri ulei
- -3 linguri apă rece
Crema:
- -500 ml lapte
- -5 galbenușuri
- -65 gr amidon
- -150 gr zahăr
- -200 gr unt
- -zahăr vanilat sau vanilie
Spumă ness
- -5 albușuri
- -8 linguri zahăr
- -1 lingură ness
- -cacao pentru decor
10-08-2019
Pulpă de miel la cuptor
Ingrediente: (pentru 3-4 persoane)
- -1 pulpă de miel de aprox. 1 kg
- -3 sau 4 cartofi medii
- -1 ceapă
- -2 capete de usturoi
- -1 pahar de vin alb
- -1 pahar de ulei de măsline
- -1 pahar de apă
- -sare
- -piper negru
19-07-2019
Tort cu fructe de pădure - fără coacere
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
13-07-2019
Cheesecake cu căpșuni fără coacere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
04-07-2019
Supă de pui cu găluște
Supă
- -1/2 kg de carne de găină sau pui
- -5 morcovi
- -1 rădăcină de pătrunjel
- -1 bucată păstârnac
- -1 rădăcină țelină
- -1 ceapă mare
- -sare
- -piper
- -pătrunjel frunze
Găluste
- -2 ouă (sparte amândouă cântăresc 105 gr)
- -140 gr griș
- -1 lingură ulei
- -sare după gust
04-07-2019
Pâine crocantă și rapidă
- -250 ml apă călduță
- -15 gr ulei
- -20 gr drojdie proaspătă
- -500 g făină 000 (de Fuerza, dacă locuiți în Spania)
- -1 linguriță zahăr
- -1 praf de sare
- -1 pungă pentru copt
17-05-2019
Pui pe sticlă
- -1 pui de 2 kg
- -ulei (aproximativ 100 ml)
- -sucul de la o lămâie
- -piper
- -boia
- -sare
- -vegeta
- -rozmarin
17-05-2019
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
21-04-2019
Cozonac cu smântână de Rusalii
Aluat:
- -1 kg faină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 g drojdie proaspătă
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
Cremă:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 lingură esența de rom
- -250 gr rahat
16-04-2019
Papanași cu brânză de vaci
- -500 g brânză grasă de vaci
- -100 g zahăr
- -2 ouă
- -1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- -1 lingură zeamă de lămâie
- -1 plic zahăr vanilat
- -1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- -1 vârf de cuţit de sare
- -200 g făină (plus 1-2 linguri)
- -300 g smântână
- -200 g dulceaţă (de care doriți)
- -100 g zahăr pudră (preferabil vanilat)
- -500-700 ml ulei pentru prăjit
10-04-2019
Cremă caramel cu frișcă
- -200 g zahăr
- -350 ml. smântână pentru frișcă
- -100 g unt (82% grăsime)
22-03-2019
Cremă de bezea elvețiană cu unt
- -100 gr albușuri de ou( aprox 4 oua)
- -200 g zahăr
- -1 lingură zeamă de lămâie
- -350 g unt de la temperatura camerei (grăsime 82 %)
15-03-2019
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
22-02-2019
Cheesecake Kinder Bueno Cremos
Blat:
- -200 g biscuiți simplii
- -100 g unt cu 82% grăsime
- -10 g cacao
Cremă:
- -250 g ciocolată kinder
- -500 ml cremă de brânză Philadelphia
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -8 batoane de napolitane cu ciocolată kinder
- -100 gr zahăr pudră
- -1 lingurița de esență de vanilie
Glazură:
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -150 g de ciocolată cu lapte
- -30 g de unt
Decor:
- -120 ml de smântână pentru frișcă
- -30 g zahăr pudră
- -4 batoane de napolitane cu ciocolată
- -bombonele de ciocolată – trei culori
- -50 g de ciocolată neagră topită
15-02-2019
Prăjitura Kinder Felie de Lapte
Blat:
- -8 ouă
- -100 gr zahăr
- -100 gr miere albine
- -100 ml lapte
- -100 ml ulei
- -50 gr griș
- -50 gr cacao
- -150 gr făină
- -1 linguriță praf copt
Cremă:
- -150 ml. lapte
- -100 gr. zahăr
- -1 linguriţă amidon
- -10 gr. gelatină
- -30 ml. apă rece
- -250 gr. mascarpone
- -150 gr. lapte condensat
- -200 ml. smântână pentru frişcă
- -1 linguriță esență de vanilie
- -2 linguri de miere
10-02-2019
Prăjitură cu mac și glazură de lămâie
Foi(Ingredientele sunt pentru o foaie de mac, vom avea nevoie de 2 foi):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -6 linguri mac măcinat
- -3 linguri făină
Foi de bezea(avem nevoie de 2):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -5 llinguri făină
- -3 linguri ulei
Cremă de vanilie:
- -6 galbenusuri
- -100 g zahar
- -500 ml de lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 linguri esență de vanilie
Glazură:
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină(5 grame)
- -colorant galben
09-02-2019
Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză
Foi:
- -2 linguri de miere
- -90 gr de unt
- -170 gr de zahar
- -2 ouă
- -1 linguriță bicarbonat de sodiu
- -500 gr de faină
Cremă:
- -150 gr ciocolată albă
- -400 ml frișcă îndulcită
- -200 gr cremă de brânză Philadelphia
- -7 gr gelatină
Decor:
- -orice fel de fructe
08-02-2019
Prăjitura Victoria cu Nucă
Blat 1 :
- -8 ouă
- -1 vârf de cuțit de sare
- -8 linguri zahăr pudră
- -4 linguri făină
- -8 linguri nucă macinată
- -1 lingură fulgi de cocos
Blat 2 :
- -6 albușuri
- -10 linguri zahar pudră
- -150 gr nuci tăiate mărunt
- -2 linguri de făină
Cremă de vanilie:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 gr amidon alimentar
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 gr unt
Cremă de brânză:
- -300 gr crema de brânză Philadelphia
- -150 gr zahăr pudră
- -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
07-02-2019
Prăjitura Floare De Colț
Blat cacao:
- -6 ouă
- -6 linguri de zahăr
- -4 linguri făină
- -2 linguri cacao
- -1 linguriță praf de copt
- -1 praf de sare
Blat de bezea și cocos:
- -4 albușuri
- -6 linguri de zahăr
- -120 g fulgi de cocos
Cremă:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 g amidon alimentar
- -200 ml frișcă lichidă îndulcită
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
- -200 g unt
Sirop:
- -150 ml apă
- -3 linguri zahăr
29-01-2019
Tort Amandină
Blat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingura esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
- -tavă de 26 cm
Sirop:
- -200 g zahăr
- -300 ml apă
- -1 sticluță esență rom
Crema ganache
- -450 ml smantână pentru frișcă
- -450 g ciocolată 50 %cacao
- -120 g zahăr
- -120 g unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
Ingrediente glazură
- -200 g ciocolată neagră (55 % cacao)
- -240 ml frișcă lichidă
- -50 g unt
25-01-2019
Cremă ganache de ciocolată
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată 50 % cacao
- -120 gr zahăr
- -20 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe langă cei 450 ml)
18-01-2019
Cremă de zahăr ars
- -1 l lapte
- -8 ouă
- -7 linguri zahăr
- -5 linguri zahăr pentru caramelizat
- -2 plicuri zahăr vanilat
06-01-2019
Prăjitură Televizor sau Budapesta
Blat pandișpan:
- -7 ouă
- -150 gr zahăr
- -170 gr făină
- -1 vârf cuîit de sare
Foi:
- -2 ouă
- -150 gr zahar
- -75 ml ulei
- -3 linguri cacao
- -1/2 praf de copt
- -500 gr făină
- -90 ml lapte
Cremă:
- -1 litru lapte
- -200 gr zahar
- -10 linguri faină
- -coaja de la o lămâie mare
- -1 lingură esență de vanilie
- -350 gr unt
Glazură:
- -3 linguri apă
- -3 linguri cacao
- -200 gr zahăr
- -50 gr unt
22-08-2018
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Foi:
- -3 ouă
- -13 linguri ulei
- -13 linguri lapte
- -10 linguri zahăr
- -15 linguri făină
- -1 plic praf de copt
- -2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- -800 gr brânză dulce
- -5 linguri zahăr
- -2 ouă
- -1 plic zahar vanilat
- -3 linguri griș
- -coaja rasă de la o lămâie
- -50 g stafide
- -25 ml esență rom
Decor:
- – zahăr pudră cu aromă de vanilie
21-08-2018
Cremșnit American
Blat:
- -7 ouă
- -200 g zahăr pudră
- -15 linguri apă călduță
- -200 g făină
- -1 praf de copt
- -2 linguri cacao
Cremă:
- -3 plicuri budincă de vanilie
- -700 ml lapte
- -7 linguri zahăr
- -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
- -7 albușuri de ou
Frișcă :
- -500 ml smântână pentru frișcă
- -3 linguri zahăr pudră
Decor:
- -100 g ciocolată
28-07-2018
Tort Pavlova
Blat:
- -6 albușuri de ou (temperatura camerei)
- -1 vârf cuțit de sare
- -3 lingurițe de almidon
- -350 g zahăr pudră
- -2 linguri suc de lamâie
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -350 ml smântână pentru frișcă
- -fructe la alegere
24-07-2018
Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone - Anyta Cooking
Foi:
- -150 g miere de albine
- -140 g nucă măcinată
- -500 g făină tip 000
- -70 g unt (minim 80% grăsime)
- -80 gr zahăr
- -2 ouă
- -1 linguriță esență de rom/vanilie
- -un praf de sare
- -1 linguriță praf de copt.
Cremă:
- -250 g mascarpone
- -550 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- -130 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -50 g nucă măcinată
Glazură:
- -130 g ciocolată albă
- -60 ml smântână pentru frișcă
- -50 g ciocolată neagră
13-07-2018
Tort Doboș
Blat (potrivit pentru o tavă de 30×30):
- -2 ouã (pentru o foaie)
- -2 linguri de făinã
- -2 linguri de zahãr
- -20 g de unt topit și rãcit
- -un praf de sare
Cremă dobos:
- -800 g de unt
- -600 g de ciocolată
- -500 g de zahăr pudră
- -8 ouă
Cremă de zahăr ars:
- -250 g de zahăr
- -50 ml de apă
- -3-4 lin de oțet
04-07-2018
Cheesecake japonez
Cheesecake:
- -4 ouă
- -200 g cremă de brânză
- -80 g zahăr
- -50 g făină
- -1/2 suc de lămâie
- -coaja de la o lămâie
Decor:
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -60 g zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -zmeură
- -coacăze
- -Kit Kat
21-06-2018
Tort cu cremă de Caramel
Blat :
- -7 ouă
- -7 linguri zahăr
- -7 linguri făină
- -3 linguri cacao
- -3 linguri ulei
- -1 praf de copt
- -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)
Sirop:
- -250 ml apă
- -zahăr după gust
- -esență de rom după gust
Cremă caramel:
- -200 g zahăr
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -100 g unt
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
- -200 gr zahăr
- -1 lingură zeamă de lâmăie
- -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)
Ciocolată decor:
- -100 g ciocolată
- -100 ml smântână pentru frișcă
21-06-2018
Prajitură cu Nucă de Cocos și Cirese
Blat:
- -4 ouă
- -200 ml lapte
- -120 ml ulei
- -150 g făină
- -200 g zahăr
- -50 g cacao
- -10 g praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -100 g ciocolată albă
- -80 g nuca de cocos
- -400 ml lapte
- -2 gălbenușuri
- -1 lingură amidon
- -150 g zahăr
- -250 ml frișcă lichidă
- -10 g gelatină
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe fără sâmburi
14-06-2018
Blat de tort pufos de cacao
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingură esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
09-06-2018
Tort Egiptean
Foi (Ingrediente pentru o foaie):
- -2 albușuri
- -2 linguri zahăr
- -1 lingura făină
- -40 g nucă macinată
- -1 vârf cuțit de sare
Cremă de vanilie:
- -8 gălbenușuri
- -10 linguri zahăr
- -350 ml lapte
- -2 linguri și jumătate făină
- -2 linguri amidon alimentar
- -2 plicuri zahăr vanilat /esență de vanilie
- -170 g unt
Cremă de friscă:
- -400 ml frișcă lichidă îndulcită
- -7 linguri de zahăr pentru caramel
- -350 g nucă întreagă
03-06-2018
Tort cu cremă de brânză, ciocolată albă și piersici
Blat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -9 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingură esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -colorant
Sirop:
- -250 ml suc de caise în care mai puneti zahăr după gust
Cremă:
- -500 g cremă de brânză Philadephia
- -300 ml frișcă lichidă
- -200 gr ciocolată albă
- -150 g lapte condensat (opțional)
- -250 g zahăr
- -1 lingură esență de vanilie
- -250 g piersici din compot tăiate mărunt
Cremă decor:
- -500 ml frișcă lichidă
- -200 gr ciocolată albă
- -zahăr după gust
- -colorant gel wilton
30-05-2018
Cozonac PUFOS cu smântână, nucă, cacao și rahat
Aluat:
- -1 kg făină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 gr drojdie proaspată
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță de sare
Umplutură:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 esență de rom
25-05-2018
Tort cifră cu cremă de mascarpone și ciocolată albă
Blat:
- -10 ouă
- -300 g zahăr
- -300 g făină
- -1 lingură ulei
- -1 lingură esența de vanilie
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -tavă cu diametrul de 37/27
Cremă:
- -600 g mascarpone
- -250 g de zahăr
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -zahăr după gustul fiecăruia
- -200 gr ciocolată albă
- -8 g gelatină (foițe)
- -colorant de care doriți (eu am folosit roz tip gel de la wilton)
11-05-2018
Blat de tort pufos de vanilie
- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
11-05-2018
Tort cifră cu cremă ganache și blat de cacao
Blat(tavă 25×35 cm):
- -14 ouă
- -1 linguriță sare
- -300 g zahăr
- -80 ml apă
- -80 ml ulei
- -400 g făină
- -4 linguri cacao
- -2 lingurițe praf de copt
- -2 lingurițe esență de vanilie
Sirop:
- -200 ml apă
- -1 lingură cappuccino
- -4 linguri de zahăr
- -5 ml esență de rom
Cremă:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 g ciocolată cu 50% cacao
- -120 gr zahăr
- -120 g unt cu 82% grăsime
- -200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
09-05-2018
Prăjitură cu mere și bezea
- -2 kg mere
- -500 gr făină
- -250 gr zahăr pudră
- -250 gr margarină
- -o lămâie
- -5 ouă
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță scorțișoară
- -1 praf de copt
- -100 g zahăr
23-04-2018
Ruladă cu cremă de mascarpone și lămâie
Blat:
- -120 g făină
- -4 ouă
- -120 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
- -1 vârf cuțit de sare
Cremă:
- -200 g mascarpone
- -300 ml smântână pentru frișcă
- -60 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
Glazură:
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină
- -colorant galben
20-04-2018
Gomboți cu prune
- -300 g cartofi
- -sare
- -30 ml ulei
- -1 ou
- -100 g făină
- -12 prune mici
- -50 g unt
- -50 g pesmet
- -zahăr pudră
- -scorţişoară pisată
- -zahăr vanilat
17-04-2018
Piersicuțe fragede
Aluat:
- -5 oua
- -250 ml ulei
- -250 g zahăr
- -1 praf de sare
- -1 lingură esență de vanilie
- -coaja de la o lămâie
- -1 praf de copt
- -850 g făină, tip 000
Umplutură:
- -1 borcan dulceață caise
Decor:
- -colorant galben
- -colorant roșu
- -zahăr pentru tăvaălit piersicuțele
12-04-2018
Cornulețe fragede cu rahat de post
- -500 ml apă minerală
- -5 linguri zahăr
- -50 g drojdie proaspătă
- -200 ml ulei
- -1 linguriță sare
- -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
- -1 kg făină 000
- -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)
15-03-2018
Batoane Bounty de casă
- -150 g fulgi de cocos
- -150 ml lapte condensat
- -25 g de unt
- -250 g de ciocolată
- -puțină apă
04-03-2018
Prăjitură Carpați sau Cabană - Anyta Cooking
- 10 Foi:
- -1350 g făină
- -400 ml lapte
- -4 ouă
- -300 ml ulei
- -200 g zahăr
- -1 plic praf de copt
- -praf de sare
Cremă:
- -400 g zahăr
- -12 linguri faină
- -1,5 l lapte
- -200 g unt
Glazură:
- -100 g ciocolată
- -50 ml lapte
- -10 g unt
18-11-2017
Ruladă cu fulgi de cocos
- -60 g de zahăr
- -400 g de biscuiți
- -4 linguri cacao
- -200 ml de lapte
- -180 g fulgi de cocos
- -170 g de unt (la temperatura camerei)
- -100 g zahăr pudră
- -1 linguriță esență de vanilie
13-09-2017
Tiramisu cu cireșe
Blat:(tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -5 ouă
- -650 g mascarpone
- -800 g cireșe
- -10 linguri de zahăr
Sirop pentru blat:
- -siropul de la cireșe
- -200 ml apă
- -3 linguri de zahăr
Decor:
- -cireșe
- -pișcoturi
- -ciocolată
14-06-2017
Tort cu cireșe, frișcă și mascarpone
Blat: (tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf de cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -1L smântână pentru frișcă
- -300 gr mascarpone
- -200 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe curățate
10-06-2017
Cheesecake cu ciocolată fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți petit beurre
- -80 g unt topit
Umplutură:
- -500 g cremă de brânză
- -180 g zahăr (cantitatea după preferință)
- -100 ml smântână pentru gătit
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -150 g ciocolată
- -14 g gelatină
Decor:
- -100 gr ciocolată
- -50 g smântână pentru frișcă
- -20 g unt
- -căpșuni
02-06-2017
Ruladă Diplomat
Blat:
- -5 ouă
- -un praf de sare
- -100 g de zahăr
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -4 linguri făină
Umplutura:
- -500 g smântână pentru frișcă
- -75 g de zahăr
- -1 kiwi
- -1/2 portocală
- -ananas (din compot)
- -4 g de gelatină
Decor:
- -colorant verde
- -câteva cireșe
25-05-2017
Tort de morcovi și cremă de brânză
Blat (tavă diametru 23 cm):
- -250 g morcovi răzuiți fin
- -225 g zahăr brun
- -200 g făină
- -4 ouă
- -125 ml ulei
- -75 g fulgi de cocos
- -75 g ananas tăiat mărunt (din conservă)
- -75 g nuci tăiate mărunt
- -1/2 linguriță scorțișoară
- -1/2 linguriță sare
- -1 linguriță esență de vanilie
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -700 g cremă de brânză Philadelphia
- -150 g unt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g zahărrun/alb b
Sirop:
- -sucul din conserva de ananas
05-05-2017
Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă
Blat:
- -250 g biscuiți zdrobiți
- -80 g de unt
- -2,3 linguri de lapte
Mousse de căpșuni:
- -400 g căpșuni tăiate mărunt
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -200 g de zahăr
- -8 g gelatină neutră
Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră
03-05-2017
Prăjitura Deșteaptă cu Ciocolată - Anyta Cooking
- -270 g zahăr
- -200 g unt topit
- -200 g ciocolată topită
- -40 g cacao
- -150 g făină
- -9 gălbenușuri și albușuri
- -esența de rom
- -praf de sare
- -1 litru de lapte
28-04-2017
Tort Diplomat cu fructe de pădure
Compoziție:
- -aproximativ 550 g pișcoturi
- -120 gr zahăr
- -250 ml lapte călduț
- -12 g gelatină neutră (fără gust)
- -700 ml smântână pentru frișcă
- -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)
Sirop:
- -100 ml apă
- -50 gr zahăr
- -5 g gelatină
Decor:
- -căpșuni
- -zmeură
- -mure
26-04-2017
Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană
Blat (tavă rotundă diametru 23 cm):
- -8 ouă
- -un vârf de cuțit de sare
- -7 linguri de zahăr
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -1 plic praf de copt
- -8 linguri de făină
- -2 linguri de ulei
- -3 linguri de cacao
Sirop:
- -300 ml apă
- -100 ml vin dulce (marca Sanson)
- -100 g zahăr
Cremă:
- -400 g brânză Philadelphia/ mascarpone
- -200 g cremă de ciocolată (Nutella)
- -300 g zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
Bezea elvețiană:
- -400 g zahăr
- -colorant verde și albastru
- -200 g albușuri
- -20 ml zeamă de lămâie
Glazură:
- -50 g ciocolată
- -50 ml smântână pentru frișcă
- -10 g de unt
19-04-2017
Prăjitura Crăiasa Zăpezii - Anyta Cooking
Blat:
- -6 albușuri
- -25 g ulei
- -100 g zahăr
- -110 g făină
- -1 lingură esență de vanilie
- -un vârt de cuțit de sare
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -6 gălbenușuri
- -100 g amidon
- -170 g zahăr
- -130 g ciocolată amăruie
- -600 ml lapte
- -250 g unt
- -1 lingură esență de vanilie
- – aproximativ 300 g de biscuiți simpli
Decor:
- -70 g zahăr
- -250 ml frișcă
- -fulgi de cocos
14-04-2017
Brioșe cu banane, capșuni și ciocolată
- -3 banane
- -115 g miere
- -125 g iaurt de banane
- -180 gr făină
- -1 linguriță esență de vanilie
- -1 linguriță praf de copt
- -căpșuni
- -o ciocolată
- -2 ouă
13-03-2017
Rețetă glazură efect oglindă
- -75 g apă
- -10 g gelatină
- -150 g zahăr
- -150 g glucoză lichidă
- -150 g ciocolată albă
- -150 g lapte condensat
- -colorant alimentar la alegere
08-03-2017
Chec pufos cu portocale
- -4 ouă
- -225 g zahăr
- -250 g făină
- -zeama de la o portocală
- -coaja de la o portocală
- -100 ml ulei
- -1/2 pliculeț de praf de copt
- -un praf de sare
23-02-2017
Orez cu lapte cremos
- -5L de lapte
- -un praf de sare
- -coaja de la o lămâie și jumătate
- -5 rulouri de scorțișoară
- -200 g orez
- -125 g unt
- -250 ml smântână pentru gătit
- -230 g zahăr
22-10-2016
Cremă de lămâie și cocos
- -150 g fulgi de cocos
- -720 ml lapte
- -9 gălbenușuri
- -150 g zahăr
- -75 g amidon de porumb
- -180 ml lapte condensat
- -90 ml zeamă de lămâie
- -coaja de la o lămâie
29-09-2016
Cornuri în două culori, umplute cu cremă de vanilie
Aluat:
- -35 g drojdie
- -3 ouă
- -100 g zahăr
- -250 ml ulei
- -1 kg făină
- -o llinguriță de sare
- -440 ml lapte
- -3 linguri cacao
Sirop:
- -300 g zahăr
- -100 g apă
20-07-2016
Cremă de Vanilie (fără unt)
- -6 gălbenușuri
- -100 g zahăr
- -500 ml lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 lingurițe esență de vanilie
03-03-2016