Mod de preparare ganache:
Punem la foc smântâna pentru frișcă, împreună cu glucoza lichidă și amestecăm pentru a le omogeniza, după care lăsăm până când smântâna începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, luăm de pe foc și turnăm intr-un bol de inox.
Începem să caramelizam zaharul. Într-o oală punem jumătate din cele 180 de grame de zahăr, și lăsăm la foc mediu până când începe să se caramelizeze. Mișcăm între timp oala ca să evităm să se ardă zahărul, când zaharul s-a topit și s-a caramelizat, adăugăm și restul de zahăr, amestecăm și lăsăm până când totul se caramelizează .
Când s-a caramelizat zahărul, oprim focul, cu mare grijă turnăm smântâna pentru frișcă peste el și amestecăm aproximativ 2 minute. Topim ciocolata cu lapte și peste ciocolată turnăm comopoziția ce am obținut-o adineaori, adică caramelul.
Lăsăm să ajungă comopozitia la 40 de grade celsius, după care incorporam untul, care este la temperatura camerei și cu blenderul de mână omogenizam bine totul . Acoperim caramelul cu folie amimentară și lăsăm la frigider până la utilizare. Poftă bună!
Eu am folosit și vă recomand următoarele materii prime:
-
Smantana pentru Frisca Naturală 38% UHT (fără caragenan), 1L – Ken33,00 lei
-
On SaleSale!%Off23Save 13 lei13lei23%13leiUnt cu 82% grăsime – 1kg – OLYMPIA ( Exp: 01.06.2023 )
57,00 lei44,00 leiEvaluat la 4.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Ciocolată cu lapte PREMIUM – ALUNGA – cacao 41% – 1kg – Cacao Barry®60,00 lei
-
Termometru Digital – Alb- Decora85,00 lei