Grid star text-message

GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

Data:07-02-2021

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

30

Timp total

60

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT
  • -300 ml smântână pentru frișcă
  • – 30 gr glucoză lichidă
  • – 180 gr zahăr
  • – 200 gr ciocolată cu lapte
  • – 70 gr unt cu 82% grăsime la temperatura camerei

Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor!
 

Mod de preparare

Mod de preparare ganache:
Punem la foc smântâna pentru frișcă, împreună cu glucoza lichidă și amestecăm pentru a le omogeniza, după care lăsăm până când smântâna începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, luăm de pe foc și turnăm intr-un bol de inox.

Începem să caramelizam zaharul. Într-o oală punem jumătate din cele 180 de grame de zahăr, și lăsăm la foc mediu până când începe să se caramelizeze. Mișcăm între timp oala ca să evităm să se ardă zahărul, când zaharul s-a topit și s-a caramelizat, adăugăm și restul de zahăr, amestecăm și lăsăm până când totul se caramelizează .

Când s-a caramelizat zahărul, oprim focul, cu mare grijă turnăm smântâna pentru frișcă peste el și amestecăm aproximativ 2 minute. Topim ciocolata cu lapte și peste ciocolată turnăm comopoziția ce am obținut-o adineaori, adică caramelul.

Lăsăm să ajungă comopozitia la 40 de grade celsius, după care incorporam untul, care este la temperatura camerei și cu blenderul de mână omogenizam bine totul . Acoperim caramelul cu folie amimentară și lăsăm la frigider până la utilizare. Poftă bună!

Carte Puteți să urmăriti rețeta video pas cu pas mai jos :

Carte

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Cremă ganache de ciocolată

Cremă ganache de ciocolata, o cremă ce nu trebuie sa lipseasca din caietul de rețete al oricărei gospodine. Este o rețetă rapidă, crema având o textură fină și delicioasă. Pot spune că este aleg ...

Vezi reteta
Cremă de mascarpone

Crema de mascarpone este o rețetă rapidă, fiind o cremă foarte fină care merge perfect la torturi și prăjituri. Combinația cu fructele este genială. Încercați-o și voi. Mult spor! Mod de prepar ...

Vezi reteta
Rețetă glazură efect oglindă

Rețeta de glazură efect oglindă o am de la un cofetar-patiser profesional. Dacă îți place și ție, dă te rog un share și mai departe. Mult spor! Mod de preparare Puneți gelatina la hidratat &ic ...

Vezi reteta
Cremă de lămâie și cocos

Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lă ...

Vezi reteta
Cremă de Vanilie (fără unt)

Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această r ...

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CREMA DE UNT CU CIOCOLATA (Buttercream pt umplut si decorat)cu doar 4 ingrediente by Anyta Cooking

  Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...

Vezi reteta
GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! &nb ...

Vezi reteta
Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking

Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...

Vezi reteta
Cremă ganache de ciocolată albă - Anyta Cooking

Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Mod de preparare Ciocolata albă trebuie să fie de calitate, cu conținut mar ...

Vezi reteta
Cremă caramel cu frișcă

Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...

Vezi reteta
Cremă de bezea elvețiană cu unt

Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Mod de preparare Punți un bol de inox ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: