Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Pui pe sticlă

Data:17-05-2019

Postat de Anyta Cooking

Ingrediente

  • -1 pui de 2 kg
  • -ulei (aproximativ 100 ml)
  • -sucul de la o lămâie
  • -piper
  • -boia
  • -sare
  • -vegeta
  • -rozmarin

Mod de preparare

Vom spăla puiul bine, apoi îl lăsăm să se scurgă de apă 15 minute. Într-o farfurie am pus uleiul și toate celalalte ingrediente după gust. Am uns puiul peste tot cu compoziția creată și l-am pus pe o sticla de bere (de 1 litru). În sticlă vom lăsa 2 pahare de bere și o vom umple cu apă (aceasta va rămâne făra capac).

Punem sticla în tava de la aragaz. Tot în tavă vom pune și câțiva cartofi, pe care îi vom condimenta și stropi cu ulei + 1 pahar de apă (250 ml). Lăsăm puiul la cuptor la 180 de grade timp de 1 oră jumate. Din când în când mai deschidem și ungem puiul cu sos din tavă (cu ajutorul unei pensule). Când cartofii sunt copți, îi scoatem. Eu i-am scos cu 20 de minute înaintea puiului. Dacă doriți, puteți face și mujdei de usturoi, eu una am făcut, deoarece la noi se mănăncă des mujdeiul.

Sper că v-a ieșit un adevărat deliciu. Vă îmbrățișez cu drag, Anyta!

Dacă nu v-ați abonat până acum la canalul meu de Youtube, vă încurajez să o faceți și totodată puteți să mă urmăriți și pe pagina mea de Facebook, sau să vă înscrieți în grupul meu culinar, unde suntem peste 1,2 mil de membrii. Multă sănătate vă doresc!

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: