Mod de preparare blat 1:
Separați gălbenușurile de albusuri. Bateți albușurile spumă, împreună cu praful de sare si zaharul. Adaugati peste bezea galbenusurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și omogenizati compozitia. Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm). Coaceți blatul in cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce blatul s-a racit îl taiați în două, așa o să avem două foi.
Mod de preparare blat 2:
Bateti albușurile împreună cu zahărul, până obțineți o bezea. Adăugați făina, nucile și omogenizați bine. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Eu am folosit următoarele ingrediente (care pot fi găsite în magazinul meu online) :
-
On SaleSale!%Off24Save 7 lei7lei24%7leiSmântână pentru friscă 36% UHT, grăsime – 1L – MLEKOVITA (EXP: 30.09.2023)
27,00 lei20,50 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Ciocolată cu lapte PREMIUM – PAPUA NOUA GUINEE – 35,8% – 1kg – Cacao Barry®72,00 lei
-
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
Mod de preparare cremă de vanilie:
Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert și adăugați in esența de vanilie. Între timp, amestecați energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugați amidonul dizolvat și amestecați bine. Luați laptele de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și turnați laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire, amestecând neîncetat.
Puneți compozitia obținută înapoi pe foc, lasați la foc mediu și amestecați continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata, o puneți intr-un bol, îl acoperiți cu folie de plastic și o lăsați să se racească. Când crema este rece, adăugați untul, aflat la temperatura camerei și mixati.
Mod asamblare prăjitură Victoria:
Puneți o foaie din blatul pe care l-ați tăiat în două, un strat de cremă, apoi blatul de bezea, apoi încă un strat de cremă si ulterior cealaltă parte de blat.
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru crema de vanilie:
Mod de preparare cremă de brânză:
Puneti în bolul mixerului toate ingredientele și bateți pentru aproximativ 3 minute. Întindeți crema peste prajitură și răzuiți ciocolata. Lăsați prajitura peste noapte la frigider, sau cel puțin 3 ore.
Până la urmatoarea rețetă vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video:
14 comentarii pentru “Prăjitura Victoria cu Nucă”
Anyuta dragä, retele tale sunt exceptopnale si deosebit de gustoase. Cand fac präjituri, mä inspiriert din retele tale. Esti minunatä si iti Multumesc ❤️🩹❤️🩹❤️🩹❤️🩹❤️🩹
Multumesc pentru reteta ! E minunata .
Mă interesează dacă as putea sa înlocuiesc amidonul și cu ce?
Mulțumesc draga mea pentru toate rețetele minunate pe care le primesc. Am să încerc să le fac,sper sa mi iasă,pupici..
La vară cînd voi fi din nou în România o să ți solicit și duzele pentru rochite.
Multumesc pt retete. 😊
Mulțumesc frumos pentru rețete , multe dintre ele le am încercat și sunt delicioase !
Multumesc pentru retete,le voi incerca foarte curand,pentru ca arata apetisant.Va pup!
Toate bune şi gustoase! Sincer nu am cuvinte…FELICITĂRI!!! Anyta eşti minunata! Tot timpul ne încânți cu rețete bune…👍😘🤗
Ff bune si delicoase
Cele mai bune rețete, mă bucur din suflet ca ești prietena mea 😍😍😍😍😍ești o persoana minunata Anyta Cooking 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Va multumesc 1!!!
Mulțumesc pentru rețete, o sa le încerc cu plăcere.
Imi place pasticeria foarte mult,in special sa prepar pentu cele 3 fetize .Ieu locuiesc la Roma de 19ani.
Buna seara Anyta în primul rînd îti multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi .Eu sa sti ca am facut aproape toate retetele ce le postezi si sunt delicioase.Te pup 😘😘😘si te înbratisez cu mult drag .Mari Baroianu Madrid.