PREPARARE
50Gatire
60Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTBlat 1 :
- -8 ouă
- -1 vârf de cuțit de sare
- -8 linguri zahăr pudră
- -4 linguri făină
- -8 linguri nucă macinată
- -1 lingură fulgi de cocos
Blat 2 :
- -6 albușuri
- -10 linguri zahar pudră
- -150 gr nuci tăiate mărunt
- -2 linguri de făină
Cremă de vanilie:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 gr amidon alimentar
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 gr unt
Cremă de brânză:
- -300 gr crema de brânză Philadelphia
- -150 gr zahăr pudră
- -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
Prăjitura Victoria, o prăjitură fragedă și delicioasă, numai bună pentru iubitorii de nucă. Vă recomand să o încercați, fiind potrivită atât pentru un weekend în familie cât și pentru ocazii speciale. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat 1:
Separați gălbenușurile de albusuri. Bateți albușurile spumă, împreună cu praful de sare si zaharul. Adaugati peste bezea galbenusurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și omogenizati compozitia. Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm). Coaceți blatul in cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce blatul s-a racit îl taiați în două, așa o să avem două foi.
Mod de preparare blat 2:
Bateti albușurile împreună cu zahărul, până obțineți o bezea. Adăugați făina, nucile și omogenizați bine. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Mod de preparare cremă de vanilie:Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert și adăugați in esența de vanilie. Între timp, amestecați energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugați amidonul dizolvat și amestecați bine. Luați laptele de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și turnați laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire, amestecând neîncetat.
Puneți compozitia obținută înapoi pe foc, lasați la foc mediu și amestecați continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata, o puneți intr-un bol, îl acoperiți cu folie de plastic și o lăsați să se racească. Când crema este rece, adăugați untul, aflat la temperatura camerei și mixati.
Mod asamblare prăjitură Victoria:Puneți o foaie din blatul pe care l-ați tăiat în două, un strat de cremă, apoi blatul de bezea, apoi încă un strat de cremă si ulterior cealaltă parte de blat.
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru crema de vanilie:
Mod de preparare cremă de brânză:Puneti în bolul mixerului toate ingredientele și bateți pentru aproximativ 3 minute. Întindeți crema peste prajitură și răzuiți ciocolata. Lăsați prajitura peste noapte la frigider, sau cel puțin 3 ore.
Până la urmatoarea rețetă vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (14)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *