Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitura Tosca - Anyta Cooking

Data:17-10-2019

Postat de Anyta Cooking

Prăjitura Tosca este un desert delicios, pe care copiii mei îl adoră. Combinația de cremă de vanilie, blatul cu mac și cocos și glazura de ciocolată este excelentă. Pot spune că am o slăbiciune față de această prăjitură. Se prepară relativ rapid și întotdeauna am reușit să-i surprind pe cei dragi cu gustul ei. Vă recomand cu dragă inimă să o încercați și voi! Mult spor!

Ingrediente

BLAT:

  • tavă 25×30 cm
  • 6 albușuri
  • 100 g de mac
  • 50 g făină
  • 50 g nucă de cocos
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță sare

CREMĂ:

  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 lingură esență vanilie
  • 200 g unt
  • 24-30 biscuiți
  • 200 ml cafea slabă

GLAZURĂ:

  • 200 g ciocolată
  • 100 g frișcă lichidă
  • 30 g unt

Mod de preparare

Prăjitura Tosca este una foarte gustoasă și aromată. Macul și cocosul in combinatie cu crema de vanilie se potrivesc foarte bine.

Mod de preparare blat:
Hint: Blatul la Prăjitura Tosca se prepară ca și la Prăjitura cu mac și smântână. Puteți să vă uitați puțin și la rețeta aceea.

Bateți foarte bine ouăle cu praf de sare, până se face spumă tare și adăugați zahărul praf, apoi macul. Gata cu mixerul, trecem la spatula de mână! Amestecați ușor cu spatula, cu mișcări lente, de sus în jos. Atenție! Nu scoateți aerul din aluat, pentru a păstra textura pufoasă. Adăugați și nuca de cocos, praful de copt și amestecați cu aluatul obținut.

Turnați compoziția într-o tava cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să puteți scoate mai ușor apoi prăjitura). Nivelați aluatul frumos cu spatula. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C , timp de 15-20 minute.

(Găsiți tava reglabilă de la Patisse și la noi în magazin, care se ajustează de la 25 cm la 46 cm – latura mare și de la 17 cm la 32 cm – latura mică, aceasta având o înălțime de 5 cm.)

anytacooking.ro

Mod de preparare cremă de vanilie:

Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremeș, cornuri cornulețe umplute, prăjituri cu fructe sau tarte etc.

Diluați amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Puneți laptele la fiert. Adăugați esența de vanilie. Între timp amestecați gălbenușurile cu zahărul, până obțineți un amestec cremos și deschis la culoare. Adăugați amidonul de porumb dizolvat și amestecați bine. Turnați laptele călduț peste gălbenușuri, amestecând neîncetat. La urmă, lăsăm la foc mediu, amestecând neîncetat, până se îngroașă crema.

GATA! Așteptați să se răcească până o folosiți.

Puteți să vă uitați cum se prepară crema de vanilie în acest video:

Ansamblare prăjitură:
Înainte de toate, frecați untul, aflat la temperatura camerei cu o lingură de zahăr pudră. Amestecați bine untul cu crema de vanilie și lăsați la rece, timp de 10 minute. Lăsați blatul să se răcească înainte de a pune crema deasupra. Înmuiați biscuiții, una câte una în câteva ml de cafea, apoi puneți peste cremă, aranjând frumos. Lăsați prăjitura la rece, până pregătiți glazura.

Mod de preparare glazură:
Topiți ciocolata, împreună cu frișcă lichidă, apoi turnați peste prăjitură. În final, decorați după gust prăjitura Tosca , de exemplu cu fulgi de nucă de cocos și lăsați prăjitura la frigider, 12 ore, înainte de a o servi.

Poftă bună!

Vă recomand să vă uitați și la videoul complet pentru prepararea prăjiturii Tosca:

 

PRODUSELE MELE:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: