Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.
Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.
Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.
Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.
Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
8 comentarii pentru “Prăjitură Televizor sau Budapesta”
Foarte buna!!
Am mai mancat aceasta prajitura,dar n-am facut-o, o voi face acum,de Craciun!
Multumesc pentru reteta!Sarbatori fericite!
Super ..ce mi a plăcut la d voastră este modul de a accesa foarte repede prăjitura și am putut sa o trimit mai departe!!🤗🤗😘
Daaaa
Arată super ,am s o fac de Crăciun !
Sa o încerc apoi va pot da steluțe
Este foarte bună eu am făcut-o
Este foarte buna .
Va multumesc.
Am sa o incerc
Multumesc