PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTBlat pandișpan:
- -7 ouă
- -150 gr zahăr
- -170 gr făină
- -1 vârf cuîit de sare
Foi:
- -2 ouă
- -150 gr zahar
- -75 ml ulei
- -3 linguri cacao
- -1/2 praf de copt
- -500 gr făină
- -90 ml lapte
Cremă:
- -1 litru lapte
- -200 gr zahar
- -10 linguri faină
- -coaja de la o lămâie mare
- -1 lingură esență de vanilie
- -350 gr unt
Glazură:
- -3 linguri apă
- -3 linguri cacao
- -200 gr zahăr
- -50 gr unt
Prăjitură Televizor numită și Budapesta, pare o rețetă sofisticată, dar este foarte ușoară de făcut. Gustul ei fin ne-a cucerit, fiind un deliciu pentru papilele gustative. Trebuie neapărat să o încercați și voi. Mult spor!
Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.
Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.
Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.
Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.

Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura format ...
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Aceast ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *