Prajitura RozAnyta cu zmeură și ciocolată este o prăjitură specială, răcoritoare și se topeste în gură, lăsându-te copleșit de fiecare dată cu savoarea ei.
Mod de preparare cremă de ciocolată Ruby:
Toate ingredientele se pun pe baie de aburi și amestecăm în continu. Lăsăm apoi glazura la frigider timp de 3 ore, după care adăugăm câteva picături de colorant roșu natural și mixam foarte puțin, având grijă să nu tăiem crema.
Eu am folosit și vă recomand următoarele materii prime:
-
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
Lapte Condensat Clasic – 1 kg – Markomilk22,50 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări
-
Ciocolata Fina – Ruby – 2,5 KG – Callebaut®191,00 lei
-
Ciocolata alba fina W2 – 1 kg – 28% – Barry Callebaut®49,90 lei
Mod de preparare blat:
Punem în bolul mixerului ouăle întregi, sarea, zahărul și începem să mixăm pana acestea isi schimba culoare si cresc in volum. Cernem făina si praful de copt peste ouă si le integram cu grija. Adăugăm laptele de cocos, dacă nu aveți îl puteți înlocui cu lapte normal, adaugăm extractul de vanilie, uleiul și omogenizăm. Turnăm blatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35×25 cm, nivelăm bine și dăm tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 30 de minute.
Peste blatul rece întindem nutella cât de bine putem, după care dăm tava la frigider, timp de o jumătate de oră. Scoatem tava cu blatul din frigider și peste nutella întindem crema de ciocolată, nivelăm cât de bine putem și punem un strat de zmeură peste ciocolată, după care dăm la frigider timp în care ne ocupăm de crema următoare.
Mod de praparare crema de frisca:
Intr-un vas punem gelatina la hidratat cu apă rece. După cele 10 minute stoarcem gelatina de apă si o dizolvam în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. În bolul mixerului punem frișca lichidă rece, zahărul, laptele condensat și începem să mixăm. Când suntem la jumătatea mixării, începem să adăugăm în fir subțire gelatina. Când frișca este bătută suficient, o întindem peste zmeură și nivelăm bine, după care o dăm la rece timp de 30 minute.

Mod de preparare glazura:
Punem toate ingredientele pe baie de aburi, omogenizăm bine, lăsăm să ajungă la temperatura camerei și colorăm cu colorant roșu. Turnăm glazura peste prăjitură și o lăsăm la frigider peste noapte.
Dimineața o puteți felia cu un cutit bun și decora după placul vostru, eu am decorat cu mini bezele și bucle ruby. Abia aștept să văd că ați încercat și această rețetă. Nu este mai mare bucurie pentru mine, decât să văd ca îmi apreciați munca și vă inspir prin aceste rețete să le preparați și voi. Vă îmbrățișez cu drag pe toți!
-
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
Lapte Condensat Clasic – 1 kg – Markomilk22,50 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări
-
Ciocolata Fina – Ruby – 2,5 KG – Callebaut®191,00 lei
-
Ciocolata alba fina W2 – 1 kg – 28% – Barry Callebaut®49,90 lei