Mod de preparare blat prăjitură Kinder felie de lapte:
Mixăm galbenușurile cu zahărul, până când zahărul este dizolvat complet. Adăugăm laptele, uleiul , mierea și mixăm, până se omogenizează compoziția. Adăugăm ingredientele solide: făina, cacao, grișul și praful de copt, iar apoi omogenizăm. Batem albușurile spumă și le încorporăm în compoziție. Împărțim compoziția în două părți egale și vom coace cele două blaturi pe rând. Turnăm compoziția obținută în tava (dimensiune 32X35) tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute. Răsturnăm blatul cu fata în jos pe o hartie de copt și desprindem cu grijă hârtia de copt, cât blatul este încă cald.
Mod de preparare cremă:
Gelatina o punem în apă rece şi o lăsăm la hidratat. Amestecăm amidonul cu laptele şi punem cratiţa pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă puţin. Retragem de pe foc şi punem gelatină hidratată, apoi lăsăm să se răcească (acoperim cu o folie alimentară). Batem smântână rece cu zaharul, până obţinem consistenţa dorită. Într-un bol punem crema de lapte răcită, laptele condensat, brânza mascarpone şi mierea. Vom mixa aceste ingrediente, până se omogenizează, apoi vom încorpora frişca bătută. Lăsăm la rece 10-15 minute, dar mai amestecăm de 2-3 ori în acest timp.
Mod de asamblare:
Punem crema peste primul blat și nivelăm bine, apoi acoperim cu al doilea blat şi dăm la rece peste noapte.
POFTĂ BUNĂ!
Vă las mai jos rețeta video, pentru cea mai delicioasă prajitură Kinder Felie de lapte:
5 comentarii pentru “Prăjitura Kinder Felie de Lapte”
Multumesc frumos pentru reteta , aceasta prajitura este preferata nepotilor mei.
Buna ziua, cu ce as putea inlocui cantitatea de lapte condensat din reteta de kinder felie de lapte? Nu gasesc in tot orasul, din pacate!
Din pacate nu se poate inlocui.
As dori și eu rețete de prăjituri pe care le face-ți dvs. si sunt probate. ..Va mulțumesc.
Ador retetele tale. Am facut prajituri de la tine si pot sa spun ca au iesit chear bine desi nu pot sa spun ca sunt experta dar e reteta buna pas cu pas si ne ies si noua super. De cele mai mandra care le-am facut sunt Craiasa zapezii,Bonty si Amandina. Mi-au iesit ca de cofetarie. Multumim ca existi. Mult succes.