Mod de preparare foi:
Într-un vas punem mierea, zahărul, ouăle și mixăm până devin cremoase. Adăugăm untul moale și mixăm, până se încorporează, iar apoi punem nuca și amestecăm cu o spatulă. Turnăm esența de rom sau esența de vanilie, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și frământăm bine, până obținem un aluat omogen nelipicios. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare.
Punem aluatul într-o pungă sau folie și îl lăsăm la frigider aproximativ 2 ore. Odată trecute cele 2 ore, împărțim aluatul în 4 părți egale. Vom întinde foile pe o tava cu diametrul de 30/24 cm. Aluatul tăiat de la marginile foilor îl vom păstra și vom forma o altă foaie la final din el, astfel vom avea 5 foi. Coacem foile la 150 de grade, pentru aproximativ 10 minute. Atenție să nu se ardă!
Mod de preparare cremă:
Într-un vas punem mascarponele la temperatura camerei, frișca rece, zahărul și mixăm până obținem o cremă. Adăugăm esența de vanilie și nuca măcinată.
Pentru a realiza această prăjitură cu foi de nucă, am folosit următoarele produse:
-
On SaleSale!%Off21Save 36 lei36lei21%36leiTransport Gratuit daca cumperi acest produsSet Profesional cu 38 de Duze-Duiuri pentru Ornat și Decorat – Anyta Cooking -Transport Gratis
175,00 lei139,00 lei -
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
On SaleSale!%Off23Save 3 lei3lei23%3leiAromă de vanilie / VANILLE -20g- Shantys
13,00 lei10,00 lei
Mod de preparare glazură:
Peste ciocolata albă punem smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecăm energic. Topim ciocolata neagră și o punem într-un pos cu dui, pentru a face lini fine.
Mod asamblare prajitură cu foi de nucă:
În tava în care am copt foile, am pus hârtie de copt și am umplut foile cu cremă. Vom lăsa prăjitura la rece pentru aproximativ 4 ore. Glazurați prăjitura cu ciocolata albă, iar cu cea neagră trasați linii de ciocolata neagră (asta înainte să se întărească ciocolata albă). Cu ajutorul unei scobitori, trasăm linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagră, în ambele sensuri alternativ. Dacă nu doriți să glazurați prăjitura, puteți pune un strat de cremă deasupra și răzuiți ciocolată peste el. Dați prajitura la frigider peste noapte, apoi o puteți servi.
Vă încurajez să vă înscrieți în grupul meu culinar- Rețete Culinare Împreună și să postați ce bunătăți mai gătiți! Vă doresc spor la treaba! Cu drag, Anyta!
10 comentarii pentru “Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone – Anyta Cooking”
se poate inlocui nuca cu alune pt ca sunt alergica la nuca Multumesc
Sigur,se poate.
Ador. Rețetele tale sunt f bune felicitari
Super de buna
Multumesc pentru retetele minunate!!! ❤️❤️❤️
Cu drag!!
Sunteți o doamnă super,și toate rețelele de sunt delicioase.
Multumesc frumos
Eu am facut exact asa cum am scris in reteta si a iesit perfect. Va pup
Multumesc pentru reteta abia astept sa o prepar sintet minunata