Mod de preparare blat 1:
Separati galbenusurile de albușuri, adaugati praful de sare, zaharul și mixati până obțineți o bezea. Când aveți bezeaua formată, adăugați gălbenușurile și mixati foarte puțin, adăugați praful de cacao, făina, praful de copt și omogenizați bine. Turnati compozitia într-o tava tapetată cu hartie de copt(tava 25/35) și coaceti blatul in cuptorul preîncalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare blat de bezea si cocos:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea. Turnati fulgii de cocos peste bezea si omogenizati bine cu miscari circulare de sus in jos. Scoateti blatul de cacao din cuptor si intindeti bezeaua peste el, cat de bine puteti. Dati blatul din nou in cuptorul preancalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare cremă:
Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert, puneti in lapte esenta de vanilie. Intre timp, amestecati energic galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine. Luati laptele de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri, in fir subtrire, amestecand neincetat. Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc și lasați-o la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata o puneti într-un bol, acoperiti crema cu folie de plastic si o lăsați sa se raceasca. Când crema este rece, adaugati untul, aflat la temperatura camerei și mixati. Puneti bucatile de ananas peste crema si omogenizati. Insiropati prajitura si intindeti crema peste ea. Bateti cei 200 ml de frișcă si o întindeți apoi peste cremă.
Decorați prăjitura cu ciocolata alba răzuită și o lasati la frigider peste noapte.
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți urmări rețeta video a acestei prăjituri:
12 comentarii pentru “Prăjitura Floare De Colț”
F bună am încercat și eu.
Multumesc frumos,pentru rabdarea de care da.ti dovada in prezentarea retetelor, pe care le vom pune in aplicare acum de sarbatori.Multa Sanatate si mult Succes, in Activitatea de zi cu zi !
Amidom de porumb unde găsesc
In magazinul meu,aici pe site.
Mulțumesc pt.retetele de prăjituri delicioase!O să încerc și eu această prăjitură,este aspectuoasă și nu e costisitoare! Vă doresc o zi binecuvântată!🤗😘
Mulțumesc Anuța pentru rețeta, am sa fac și eu această prăjitură!
Buna.
E a treia oară când o prepar si e delicioasă,doar că eu am caramelizat zahărul la sirop.Asta cred ca diferă de gustul fiecaruia
Mulțumesc!!
Cand i-am facut prima data aceasta prajitura nepoatei mele de 4 ani, i-am aratat si poza cu o floare-de-colt ca sa inteleaga analogia. Totusi, nu-si putea explica de ce prajitura nu are frunze… Asa ca, de atunci, peste blatul cu cacao (2/3 din cantitate) pun inca un strat (egal tot cu 2/3 din cantitatea blatului cu cacao) de pandispan colorat in verde!
Anyta, multumesc pentru retete si sfaturi!
Îți mulțumesc foarte mult ❤️❤️ chiar mi-a fost de ajutor rețetele tale sunt 😎😎😎 fff tari și chiar bune. Thank you vary much.
Acest tort pare atât de delicios, trebuie să-l încerc peste week-end! Vă mulțumesc foarte mult pentru această rețetă.
Vă mulțumesc mult pentru rețete și vă doresc mult succes in continuare.
Multumesc Anyta ,
pentru rețetele deosebite !