PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTPrajitura floare de colț este o prajitură cremoasă și foarte parfumată. Dacă vă place ananasul și cocosul, vă recomand din suflet această prăjitură. Nu veți mai uita aroma ei. Mult spor!
IngredienteBlat cacao:
- -6 ouă
- -6 linguri de zahăr
- -4 linguri făină
- -2 linguri cacao
- -1 linguriță praf de copt
- -1 praf de sare
Blat de bezea și cocos:
- -4 albușuri
- -6 linguri de zahăr
- -120 g fulgi de cocos
Cremă:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 g amidon alimentar
- -200 ml frișcă lichidă îndulcită
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
- -200 g unt
- -150 ml apă
- -3 linguri zahăr
Mod de preparare blat 1:
Separati galbenusurile de albușuri, adaugati praful de sare, zaharul și mixati până obțineți o bezea. Când aveți bezeaua formată, adăugați gălbenușurile și mixati foarte puțin, adăugați praful de cacao, făina, praful de copt și omogenizați bine. Turnati compozitia într-o tava tapetată cu hartie de copt(tava 25/35) și coaceti blatul in cuptorul preîncalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare blat de bezea si cocos:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea. Turnati fulgii de cocos peste bezea si omogenizati bine cu miscari circulare de sus in jos. Scoateti blatul de cacao din cuptor si intindeti bezeaua peste el, cat de bine puteti. Dati blatul din nou in cuptorul preancalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare cremă:
Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert, puneti in lapte esenta de vanilie. Intre timp, amestecati energic galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine. Luati laptele de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri, in fir subtrire, amestecand neincetat. Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc și lasați-o la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata o puneti într-un bol, acoperiti crema cu folie de plastic si o lăsați sa se raceasca. Când crema este rece, adaugati untul, aflat la temperatura camerei și mixati. Puneti bucatile de ananas peste crema si omogenizati. Insiropati prajitura si intindeti crema peste ea. Bateti cei 200 ml de frișcă si o întindeți apoi peste cremă.
Decorați prăjitura cu ciocolata alba răzuită și o lasati la frigider peste noapte.
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți urmări rețeta video a acestei prăjituri:
Recenzii (12)
Recenzii
Hanc Milica
02-12-2022
F bună am încercat și eu.
AnytaCooking
18-12-2021
In magazinul meu,aici pe site.
Cretu Elena
17-12-2021
Multumesc frumos,pentru rabdarea de care da.ti dovada in prezentarea retetelor, pe care le vom pune in aplicare acum de sarbatori.Multa Sanatate si mult Succes, in Activitatea de zi cu zi !
16-12-2021
Amidom de porumb unde găsesc
Baranga Mariana
05-09-2020
Mulțumesc pt.retetele de prăjituri delicioase!O să încerc și eu această prăjitură,este aspectuoasă și nu e costisitoare! Vă doresc o zi binecuvântată!
Irimia Elena
03-09-2020
Mulțumesc Anuța pentru rețeta, am sa fac și eu această prăjitură!
Tudor Maria Ioana
16-04-2020
Buna. E a treia oară când o prepar si e delicioasă,doar că eu am caramelizat zahărul la sirop.Asta cred ca diferă de gustul fiecaruia Mulțumesc!!
Silvia
06-12-2019
Cand i-am facut prima data aceasta prajitura nepoatei mele de 4 ani, i-am aratat si poza cu o floare-de-colt ca sa inteleaga analogia. Totusi, nu-si putea explica de ce prajitura nu are frunze... Asa ca, de atunci, peste blatul cu cacao (2/3 din cantitate) pun inca un strat (egal tot cu 2/3 din cantitatea blatului cu cacao) de pandispan colorat in verde! Anyta, multumesc pentru retete si sfaturi!
Băiatul rau❤️❤️❤️
10-10-2019
Îți mulțumesc foarte mult ❤️❤️ chiar mi-a fost de ajutor rețetele tale sunt
Rețete Sănătoase
20-05-2019
Acest tort pare atât de delicios, trebuie să-l încerc peste week-end! Vă mulțumesc foarte mult pentru această rețetă.
Olteanu georgica
19-02-2019
Vă mulțumesc mult pentru rețete și vă doresc mult succes in continuare.
Valeria
31-01-2019
Multumesc Anyta , pentru rețetele deosebite !
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *