Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas - Anyta Cooking

Data:30-10-2019

Postat de Anyta Cooking

O prăjitură super delicioasă! Eu o ador, este răcoritoare și gustoasă. Merită să o încercați, nu veți da greș!

Ingrediente

Blat:

  • – 150 g ciocolată neagră
  • – 2 lingurițe capuccino
  • – 5 ouă
  • – 150 g unt
  • – 3 linguri de ulei
  • – 160 g zahăr
  • – 1 lingurița de esență de vanilie
  • – 200 g făină
  • – 1 lingură de praf de cacao
  • – 1 plic praf de copt
  • – 1 praf de sare

Cremă:

  • – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
  • – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
  • – 600 ml frișcă lichidă
  • – zahăr după gustul fiecăruia
  • – 250 g ananas din compot
  • – 20 g gelatină
  • – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile

Glazură:

  • – 100 g ciocolată cu lapte
  • – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
  • – 1/2 linguriță de unt

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.

Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei. Mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie. Când devin o spumă tare, le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor.

Această compoziție o împărțim în 2 și o aranjăm într-o tavă de 24X34 cm. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.

anytacooking.ro Mod de preparare cremă de ananas:

Începem să pregătim crema amestecând crema de brânza cu lapte condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust. Adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.

Mod asamblare prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas:
Însiropați fiecare blat cu suc de ananas. Atenție! Nu foarte mult. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el, apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte.

anytacooking.ro E gata prăjitura cu ciocolată și cremă de ananas!

POFTĂ BUNĂ!

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: