PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat:
- – 150 g ciocolată neagră
- – 2 lingurițe capuccino
- – 5 ouă
- – 150 g unt
- – 3 linguri de ulei
- – 160 g zahăr
- – 1 lingurița de esență de vanilie
- – 200 g făină
- – 1 lingură de praf de cacao
- – 1 plic praf de copt
- – 1 praf de sare
Cremă:
- – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
- – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
- – 600 ml frișcă lichidă
- – zahăr după gustul fiecăruia
- – 250 g ananas din compot
- – 20 g gelatină
- – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
- – 100 g ciocolată cu lapte
- – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
- – 1/2 linguriță de unt
O prăjitură super delicioasă! Eu o ador, este răcoritoare și gustoasă. Merită să o încercați, nu veți da greș!
Mod de preparare blat:
Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.
Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei. Mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie. Când devin o spumă tare, le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor.
Această compoziție o împărțim în 2 și o aranjăm într-o tavă de 24X34 cm. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.
Mod de preparare cremă de ananas:
Începem să pregătim crema amestecând crema de brânza cu lapte condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust. Adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.
Mod asamblare prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas:
Însiropați fiecare blat cu suc de ananas. Atenție! Nu foarte mult. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el, apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte.
E gata prăjitura cu ciocolată și cremă de ananas!

POFTĂ BUNĂ!
Recenzii (5)
Recenzii
Retete recomandate
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura format ...
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Aceast ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *