Mod de preparare foi prăjitură cu brânză:
Stafidele se pun in esenta de rom. Adăugăm intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adăugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade și se coace aproximativ 8-10 min.(tava 24×30)
Mod de umplere:
Pregătim umplutura cât timp se coace foaia. Brânza se amesteca cu zahăr, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adăugam umplutura.
Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnam în tavă și restul de compozitie pentru foi. Introducem din nou la cuptor – pentru 30-35 min. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet înainte de consumare. Poftă bună!
Sper ca v-a placut aceasta rețeta și vă invit să postați rezultatul pe grupul meu culinar – RETETE CULINARE IMPREUNĂ. Până la următoarea rețetă, să aveti spor la treabă! Cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru această prăjitură cu brânză:
3 comentarii pentru “Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) – Anyta Cooking”
Am făcut această prăjitură si mă declar 100% multumită de rezultat,entraordinar de delicioasă dar şi foarte usor de preparat.Mulțumesc frumos Anyta si multă sănătate îti doresc🤗
Buna seara. Cu ce pot inlocuii grisul din acesta reteta?
Nota 10 cu felicitari sanatate multa