Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Data:21-08-2018
PREPARARE
20Gatire
40Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTPrajitură cu brânză dulce și stafide, o rețetă aromata și rapidă! Pe lângă mirosul apetisant pe care ți-l lasă în bucătărie, aceasta se și topeste-n gură! Poftă bună!
IngredienteFoi:
- -3 ouă
- -13 linguri ulei
- -13 linguri lapte
- -10 linguri zahăr
- -15 linguri făină
- -1 plic praf de copt
- -2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- -800 gr brânză dulce
- -5 linguri zahăr
- -2 ouă
- -1 plic zahar vanilat
- -3 linguri griș
- -coaja rasă de la o lămâie
- -50 g stafide
- -25 ml esență rom
Decor:
- – zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare foi prăjitură cu brânză:
Stafidele se pun in esenta de rom. Adăugăm intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adăugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade și se coace aproximativ 8-10 min.(tava 24×30)
Mod de umplere:
Pregătim umplutura cât timp se coace foaia. Brânza se amesteca cu zahăr, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adăugam umplutura.
Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnam în tavă și restul de compozitie pentru foi. Introducem din nou la cuptor – pentru 30-35 min. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet înainte de consumare. Poftă bună!
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Sper ca v-a placut aceasta rețeta și vă invit să postați rezultatul pe grupul meu culinar – >RETETE CULINARE IMPREUNĂ. Până la următoarea rețetă, să aveti spor la treabă! Cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru această prăjitură cu brânză:
Recenzii (3)
Recenzii
feliciatatarusanu
03-04-2021
Am făcut această prăjitură si mă declar 100% multumită de rezultat,entraordinar de delicioasă dar şi foarte usor de preparat.Mulțumesc frumos Anyta si multă sănătate îti doresc
Doina Isache
22-10-2020
Nota 10 cu felicitari sanatate multa
ceuca irina
28-07-2019
Buna seara. Cu ce pot inlocuii grisul din acesta reteta?
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *