Pentru a realiza această rețetă am utilizat următoarele produse :
-
Cacao pudra – 1 kg – 100 % cacao – CALLEBAUT71,00 lei
-
Ciocolata NEAGRA Dropsuri 811 – 1 KG – 54,5% Cacao – Callebaut®56,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări
-
Sita Cernut Faina 250G – Patisse40,00 lei
-
Tava Reglabila pentru Prajituri – Patisse58,00 lei
Cum pregătim blatul pentru prajitura cu brânză?
1.Punem in bolul mixerului albușurile, sarea și mixăm timp de 2 minute. Apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm înca 2 minute, la final adăugând gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin.
2. Într-un vas amestecăm făina, praful de copt, cacao și apoi le cernem peste ouă. Încorporăm compoziția cu ajutorul unei spatule și la sfârșit adăugăm uleiul.
3.Turnăm aluatul într-o tavă tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 35×25 cm și dam tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 30 de minute.
Cum pregătim crema de brânză?
Punem în bolul mixerului untul, care se află la temperatura camerei, zahărul și mixăm timp de 2 minute. Adăugăm crema de brânză, brânza dulce, coaja de portocale și mixăm încă 2 minute.
Cum ansamblăm prăjitura cu brânză și cacao?
Peste blatul rece turnam crema, o nivelăm bine și o dăm la rece, pentru aproximativ 2 ore .
Cum preparăm glazura de ciocolată?
Toate ingredientele le topim pe baie de aburi, iar când glazura ajunge la temperatura camerei, o turnăm peste prăjitură.
Eu am decorat prajitura cu floricele din fondant și am folositi aceste duze rusești. Sper să încercați rețeta mea și să vă placă și vouă. Poftă bună!