Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitura Crăiasa Zăpezii - Anyta Cooking

Data:14-04-2017

Postat de Anyta Cooking

Prăjitura Crăiasa Zăpezii, gustul ei desăvârșit te va cuceri de la prima înghițitură! Se face ușor și este foarte gustoasă! Încearc-o și tu și surprindeți familia cu acest deliciu! Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • -6 albușuri
  • -25 g ulei
  • -100 g zahăr
  • -110 g făină
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -un vârt de cuțit de sare
  • -1 linguriță praf de copt

Cremă:

  • -6 gălbenușuri
  • -100 g amidon
  • -170 g zahăr
  • -130 g ciocolată amăruie
  • -600 ml lapte
  • -250 g unt
  • -1 lingură esență de vanilie
  • – aproximativ 300 g de biscuiți simpli

Decor:

  • -70 g zahăr
  • -250 ml frișcă
  • -fulgi de cocos

Mod de preparare

Mod de preparare blat prăjitura Crăiasa Zăpezii:
Mixăm albușurile cu un praf de sare și cu zahărul, până vom obține o bezea. Apoi vom încorpora esența de vanilie, făina, uleiul, praful de copt și vom mixa în continuare. Întindem într-o tavă uniform compoziția obținută și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute.

Mod de preparare cremă:
Vom pune într-o oală la fiert 500 ml de lapte. Separat vom amesteca cu un tel gălbenușurile, împreună cu zahărul și esența de vanilie, până se deschid la culoare. Adăugăm amidonul, 100 ml de lapte și omogenizăm. Turnăm compoziția peste laptele pus la fiert și amestecăm mereu, până când crema se îngroașă ca o budincă. Împărțim crema în două boluri. O parte va rămâne de vanilie , iar în cealaltă parte vom adăuga ciocolata ruptă bucățele. Vom acoperi fiecare bol cu cremă cu folie alimentară, până se va răci crema. După ce s-au răcit cele 2 creme, vom adăuga în fiecare 125 g de unt și omogenizăm cu ajutorul unui mixer.

Mod de asamblare prăjitură Crăiasa Zăpezii:
Însiropăm blatul cu lapte. Întindem apoi uniform crema de ciocolată. Peste cremă vom pune un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Peste biscuiți întindem uniform crema de vanilie. Dăm prăjitura la frigider 2-3 ore, apoi o decorăm cu frișcă și cocos. Pregătim frișca, mixând smântâna pentru frișcă cu zahărul. Vom întinde cu grijă frișca peste crema de vanilie și vom presura deasupra cocos. Tot ca și decor puteți folosi perle de zahăr.

Secționați cu atenție prăjitura, pentru un aspect plăcut. Poftă bună!

Mai jos puteți urmări rețeta video:

 

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: