Mod de preparare cremă (ganache de ciocolată):
Încălzim bine smântâna pentru frișcă și o turnăm peste bucățile de ciocolată.
Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizam ingredientele și lăsăm crema obținută la rece cel puțin două ore. (Până atunci ne ocupăm de blat. )
Mod de preparare blat:
Punem albușurile în bolul mixerului și batem spumă cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până acesta se topește. Într-o farfurie amestecăm gălbenușurile cu uleiul. În timp ce mixăm continuu, adaugam gălbenușurile peste spuma de albușuri.
Adăugăm esența de vanilie și mixăm mai departe. Punem făina în compoziție amestecând cu o spatulă, folosiți mișcări lente, circulare, să nu se lase spuma. La final, adăugăm praful de cacao, conținutul pliculețului de praf de copt și apa. Omogenizăm bine și turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt (dimensiuni de 24×34 cm). Puneți compoziția în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.
În magazinul nostru online Anyta Cooking găsiți diverse accesorii de cofetărie. Tot de acolo puteți cumpăra și tava de copt argintie de la Patisse, de dimensiunile 24×34.
Pentru a realiza această rețetă am folosit următoarele ingrediente:
-
On SaleSale!%Off27Save 36 lei36lei27%36leiTransport Gratuit daca cumperi acest produsSet 15 duze duiuri pentru ornat si decorat – oțel inoxidabil – Anyta Cooking – Transport Gratis
135,00 lei99,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza a 4 evaluări de la clienți -
On SaleSale!%Off15Save 4 lei4lei15%4leiSmântână pentru friscă 36% UHT, grăsime – 1L – MLEKOVITA
27,00 lei23,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar -10 ml – Anyta Cooking30,00 lei
-
Cacao pudra – 1 kg – 100 % cacao – CALLEBAUT71,00 lei
Mod de preparare sirop:
Punem apa la fiert , adăugam zahărul, praful de cappucino, esența de rom și le lasam aproximativ 5 minute. Când zaharul s-a topim, luăm de pe foc și lăsăm la rece.
Continuare cremă: (DACĂ AU TRECUT CELE 2 ORE)
Mixăm crema pe care am făcut-o la început, până prinde o textură cremoasă.
Mod de asamblare prăjitură
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem cu atenție în două. Așezăm pe un platou jumătate de blat și îl însiropăm bine. Ungem blatul cu cremă și întindem uniform. Înainte de a așeza peste prăjitură și cealaltă jumătate de blat, o însiropam și o dăm la frigider timp de 3-4 ore. Tăiem marginile prăjiturii, apoi împărțim în patru și porționăm cu atenție.
Decor:
Batem smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul și praful de cacao. Mixăm bine, până când obținem consistența dorită.
Mod de preparare glazură:
Adăugăm frișca lichidă (fierbinte) peste ciocolată și mixăm. La final punem și untul, omogenizând cu ciocolata. Turnați ușor peste fiecare porție de amandină.
Uitați ce frumos mi-au ieșit, sper să vă conving să le incercati și voi! Nu o să vă pară rău! Poftă bună!
Dacă v-a plăcut această prăjitură, vă puteți abona la canalul meu de youtube, unde veți descoperi o mulțime de bunătăți, gustări apetisante, cât și mâncăruri pentru zilele când ideile vă părăsesc și aveți nevoie de inspirație. Multă sănătate!
O prajitura delicioasa. Multumesc.
Crema e un deliciu. Sunt foarte încântată de rezultatul final,doar ca eu l-am transformat intr-un tort.
Crema e un deliciu.
Bună. M-am apucat și eu să fac amandine dar nu sunt sigura cat praf de copt trebuie sa pun. La ingrediente scrie o linguriță iar la preparare scrie: conținutul unui pliculeț. In tara unde locuiesc avem praf de copt la cutii. Câte grame ar fi cantitatea?
Mulțumesc pentru rețeta este foarte buna 🤗😘
Superba
Super bune!! Felicitari pentru tot ce face!! Sănătate multă și toate cele bune!!
Sint prajiturile mele preferate
Asta ieste prăjitură mea preferata dar din păcate nu mai am voie sa o maninc
Este foarte buna si foarte gustoasa si usor de facut multumesc mult
F buna
Buna ziua, doamna! Va urmaresc cu interes postarile.Pasca a iesit extraordinara. Am tot facut chiar si dup sfintele sarbatori pascale. Doresc sa pregatesc si amandina, tot cf.retetei dvs. Ador amandina atat eu, cat si familia mea. O zi buna dvs,, familiei , dar in special maicutei dvs.
Preferată mea Anyta
O sa incerc
Sanatate tie si familiei
Arata foarte apetisanta si mi se pare usor de facut
Cea mai buna prajitura multumesc de reteta
Multumesc pt. reteta,arata super!
Mulțumesc pentru rețeta , Dumnezeu să te binecuvânteze cu multă sănătate 😘😘
Foarte bune , o rețetă super bună, mulțumim Anyta sunteți minunată
Prăjitură super!!!
Cele mai bune amandine. O reteta super buna😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Excelenta