Preîncălziți cuptorul la 160 de grade, ungeti tava cu unt și presărați cu făină sau puneți hartie de copt. Folosim o tavă de 35×25 cm.
Mod de preparare blat prăjitură Caramelina:
Topim ciocolata și untul pe baie de aburi, adăugăm în ea cappuccino, amestecam si o lasam sa ajungă la temperatura camerei.
În bolul mixerului punem ouăle, zahărul și mixăm până se schimbă la culoare și îsi dublează volumul. Când ouale și-au dublat volumul cernem făina împreuna cu praful de copt peste ele și incorporăm bine. Turnăm ciocolata topită peste aluat și amestecăm usor. Punem aluatul în tava tapetată și o dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 25 de minute.
Mod de preparare cremă:
Într-o tigaie mare puneți zahăr și îl caramelizati, între timp, încălziti smantâna și sarea intr-o oala mica la foc mic. Cand caramelul este auriu,se toarnă smântâna și se amestecăm cu grija. Gătiți la foc mediu pana obtineti un caramel auriu si neted. Adăugați untul și fierbeți amestecând încă 1-2 minute până se topește și se omogenizează. Adăugați nucile prăjite și marunțite. Turnăm caramelul peste blat și întindem caramelul cu o spatulă ușor pentru a crea un strat uniform, îl lăsăm la frigider să se răcească timp de 1 oră.
Eu am folosit și vă recomand următoarele materii prime:
-
Lapte Condensat Caramelizat – 1 kg – Markomilk22,50 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza a 6 evaluări de la clienți
-
On SaleSale!%Off15Save 4 lei4lei15%4leiSmântână pentru friscă 36% UHT, grăsime – 1L – MLEKOVITA
27,00 lei23,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări -
Ciocolata NEAGRA Dropsuri 811 – 1 KG – 54,5% Cacao – Callebaut®56,00 leiEvaluat la 5.00 din 5 pe baza unei singure evaluări
Mod de preparare cremă caramel:
Într-o farfurie punem la hidratat gelatina, timp de 10 minute. După ce trec cele 10 minute stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. Punem în bolul mixerului smântâna pentru frișcă rece, laptele condensat caramelizat rece și începem să mixăm la viteza mare, când vedeți că este semi-bătută adăugați în fir subțire gelatina și mixați continuu. Întindem crema peste caramel și dăm din nou tava la frigider timp de 2 ore.
Mod de preparare glazură:
Punem toate ingredientele pe baie de aburi și amestecăm până se topesc, după care lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Turnăm glazura peste prajitură iar cu ajutorul unei furculițe desenăm forme în zig zag. Dăm prăjitura la frigider pentru 5 ore, după care o putem felia și decora cu perluțe sau după placul vostru.
Doresc ca aceasta prajitură să fie încercată și de voi, mai ales că vine Craciunul. Este extraordinar de bună și ușor de făcut. Aștept pozele voastre în grupul meu Retete Culinare Împreuna-Anyta Cooking.
Poftă bună!
2 comentarii pentru “Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking”
Este foarte gustoasă prăjitura, am făcut-o și aș dori să o mai fac dar cu părere de rău nu pot să văd de ce ingrediente am nevoie.
Buna seara Anyta! ca de obicei ne surprizi cu delicatese,te rog dimensiunea tavii daca poti la aceasta prajitura multumesc.