Mod de preparare aluat pască cu brânză dulce:
Spargeți ouăle și puneți-le într-un vas încăpător. Adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu mixerul sau un tel, până când ouăle devin cremoase. Adăugați apoi brânza și amestecați cu o spatulă. Adăugați untul topit și amestecați până se omogenizează. Încorporați puțin câte puțin făina și amestecați bine. Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine (nu uitati de coaja de lamaie și de portocală). Încorporați smântâna și la final adăugați stafidele (acestea pot fi lăsate la înmuiat înainte în esență de rom sau lapte, apoi pot fi tavălite prin făină albă).
Mod de coacere:
Pentru a coace pasca, am folosit o tavă detașabilă rotundă cu diametrul de 25 cm, tapetată cu hartie de copt. Am copt pasca la 170 de grade aproximativ o oră. Este gata când devine aurie pe centru și maronie pe margini. Nu o scoateți imediat, lăsați-o să se răcească în cuptor peste noapte, pentru a se închega bine.
Aștept opiniile și pozele voastre cu această pască delicioasă. Vă îmbrățișez pe toți! Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video:
5 comentarii pentru “Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)”
Cea mai buna reteta de pasca fara aluat probata si reusita!
Multumesc Anita.
Multumim frumos! Super retete!
Este delicioasa, tocmai am scos-o din cuptor, a umplut casa de aroma. Multumesc pt reteta
Super bune rețetele aștept rețeta de la prăjitura formă de mere
Multumesc pentru rețete! Sunt delicioase! Astept cu nerabdare urmatoarele rețete.
Reteta de cozonasc si pasca le voi incerca de Paste .😘😘😘