Vom pune la încălzit 4 L de lapte și 1 L de lapte la fiert. În oala cu 1 L de lapte adăugăm un praf sare, coaja de la 1/2 de lămâie și 2 batoane de scorțișoară. În oala cu cei 4 L de lapte vom pune coaja de la o lămâie și 3 batoane de scorțișoară. Când laptele din oala mai mică a început să fiarbă, adăugăm 200 grame de orez, amestecăm și punem focul la minim.
Vom amesteca în continuare, iar când laptele a scăzut și compoziția se îngroașă un pic, mai adăugăm 2-3 polonice cu lapte (din oala cu cei 4L de lapte cald). Repetăm acest procedeu până când terminăm tot laptele de adăugat (durează aproximativ 3 ore). Tot procesul se face la foc mic și amestecând continuu. Când a mai rămas aproximativ 1 L de lapte de adăugat, îl vom turna tot odată și vom continua să amestecăm.
Vom scoate cojile de lămâie și batoanele de scorțișoară. Adăugăm 125 g de unt, 250 ml de smântână și amestecăm. Vom mai lăsa oala pe foc aproximativ 15-20 de minute, până când mai scade laptele și compoziția rămâne cremoasă. La final adăugăm 230 g de zahăr, amestecăm și vom lăsa orezul la răcit. Orezul cu lapte este gata și este foarte delicios! Poftă bună!
Puteți accesa rețeta video mai jos: