PREPARARE
10Gatire
150Timp total
160Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERT- -5L de lapte
- -un praf de sare
- -coaja de la o lămâie și jumătate
- -5 rulouri de scorțișoară
- -200 g orez
- -125 g unt
- -250 ml smântână pentru gătit
- -230 g zahăr
Această rețetă este cea mai bună pe care am probat-o vreodată. Aparține chefului spaniol Nacho Manzano, care a caștigat și multe premii cu aceasta. Rețeta originală este cu 5 litri de lapte, așa am facut-o și eu, dar dacă voi doriți mai puțin, puteți să reduceți cantitatea. Durează în jur de 2 ore jumătate prepararea, dar merită, fiindcă la final orezul rămâne foarte cremos și gustos! Mult spor!
Mod de preparareVom pune la încălzit 4 L de lapte și 1 L de lapte la fiert. În oala cu 1 L de lapte adăugăm un praf sare, coaja de la 1/2 de lămâie și 2 batoane de scorțișoară. În oala cu cei 4 L de lapte vom pune coaja de la o lămâie și 3 batoane de scorțișoară. Când laptele din oala mai mică a început să fiarbă, adăugăm 200 grame de orez, amestecăm și punem focul la minim.
Vom amesteca în continuare, iar când laptele a scăzut și compoziția se îngroașă un pic, mai adăugăm 2-3 polonice cu lapte (din oala cu cei 4L de lapte cald). Repetăm acest procedeu până când terminăm tot laptele de adăugat (durează aproximativ 3 ore). Tot procesul se face la foc mic și amestecând continuu. Când a mai rămas aproximativ 1 L de lapte de adăugat, îl vom turna tot odată și vom continua să amestecăm.

Vom scoate cojile de lămâie și batoanele de scorțișoară. Adăugăm 125 g de unt, 250 ml de smântână și amestecăm. Vom mai lăsa oala pe foc aproximativ 15-20 de minute, până când mai scade laptele și compoziția rămâne cremoasă. La final adăugăm 230 g de zahăr, amestecăm și vom lăsa orezul la răcit. Orezul cu lapte este gata și este foarte delicios! Poftă bună!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Cornuri pufoase cu gem, care se prepară incredibil de repede și dispar cu mult înainte să observi! Cornulețele sunt perfecte pentru micul dejun, servit la școală sau la muncă, dar e bună alegere ...
Bomboane Raffaello cu nucă de cocos şi migdale delicioase se prepară ușor, chiar la tine acasă.Timp puțin, ingrediente puține, gust extraordinar! Până acum ai cumpărat de la magazin bomboanele R ...
Fursecuri cu lămâie, o rețetă simplă și super delicioasă cu un rezultat apetisant! Sper să încercați această rețetă aromată și parfumată. Această rețetă de fursecuri cu lămâie o pute ...
Chec pufos cu cacao și vanilie, o rețetă de chec simplă, economică, dar și rapidă. În cazul în care preferați alte gusturi, sau pur și simplu sunteți pasionați de checuri și doriți să &ici ...
Marmeladă de gutui, fură inima oricui! Se spune că marmelada provine din Spania, aceasta fiind denumită Membrillo. Rețeta nu este una grea, dar necesită foarte multă răbdare. O carte bună sau un priet ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *