Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Data:05-11-2020

Postat de Anyta Cooking

Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de ciocolată) Mult spor!.

Ingrediente

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

 

Mod de preparare

Mod de preparare aluat nuci:
Pentru nuci avem nevoie de un aluat fraged, la fel ca și cel de tartă.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem in bolul mixerului untul,ouale,sarea ,zaharul,coaja de lamaie si mixam pentru aproximativ 3 minute la viteza medie,daca nu aveți un robot de bucatarie va puteți achizitiona unul aici

Punem praful de copt peste faina cernuta si începem sa incorporam faina în compoziția mixata,framantam pana obținem un aluat elastic, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Mod de preparare cremă:
Intr-o oală puneți smantana pentru frisca, cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati continuu pana se topește, apoi adaugati si untul, amestecati energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp turnați smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveți o crema super delicioasa. Va recomand aceasta frisca si ciocolata.

Mod de coacere nuci cu presa electrică:
Formăm biluțe din aluat de 5-7 gr. Dacă aveți nevoie de un cântar îl găsiți aici

Coacem cojile în presa electrica pentru aproximativ 2 minute .

Asamblare nuci umplute:
După ce cojile s-au răcit, le curatam de surplusul de aluat de pe margine, vedeți în video cum am făcut eu. Acest aluat pe care îl curatați de pe nuci, îl adaugați în crema de ganache și amestecați. Puneți crema intr-un poș din silicon și umpleti nucile, apoi le pudrați cu zahăr pudră. Nucile umplute vor fi mai fragede după 1-2 zile. Fursecurile umplute cu crema de ciocolata se pastreaza foarte bine în camara răcoroasă, sau la frigider, închise în cutii de plastic cu capac. Le puteți prepara și cu o săptămână înainte de servire.

Sper că va placut rețeta mea de nuci umplute cu crema de ciocolata si o veți încerca si voi, mai ales ca vin sărbătorile. O să rămâneți surprinsi cât de delicioase sunt!! Distribuie această rețetă, dacă vrei să dăm idei și altor gospodine. Multă sănătate!

Mai jos puteți accesa rețeta video:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: