PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
24FEL
DESERTNuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de ciocolată) Mult spor!.
IngredienteCoji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Mod de preparare aluat nuci:
Pentru nuci avem nevoie de un aluat fraged, la fel ca și cel de tartă.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem in bolul mixerului untul,ouale,sarea ,zaharul,coaja de lamaie si mixam pentru aproximativ 3 minute la viteza medie,daca nu aveți un robot de bucatarie va puteți achizitiona unul aici
Punem praful de copt peste faina cernuta si începem sa incorporam faina în compoziția mixata,framantam pana obținem un aluat elastic, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Mod de preparare cremă:
Intr-o oală puneți smantana pentru frisca, cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati continuu pana se topește, apoi adaugati si untul, amestecati energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp turnați smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveți o crema super delicioasa. Va recomand aceasta frisca si ciocolata.
Mod de coacere nuci cu presa electrică:
Formăm biluțe din aluat de 5-7 gr. Dacă aveți nevoie de un cântar îl găsiți aici
Coacem cojile în presa electrica pentru aproximativ 2 minute .
Asamblare nuci umplute:
După ce cojile s-au răcit, le curatam de surplusul de aluat de pe margine, vedeți în video cum am făcut eu. Acest aluat pe care îl curatați de pe nuci, îl adaugați în crema de ganache și amestecați. Puneți crema intr-un poș din silicon și umpleti nucile, apoi le pudrați cu zahăr pudră. Nucile umplute vor fi mai fragede după 1-2 zile. Fursecurile umplute cu crema de ciocolata se pastreaza foarte bine în camara răcoroasă, sau la frigider, închise în cutii de plastic cu capac. Le puteți prepara și cu o săptămână înainte de servire.
Sper că va placut rețeta mea de nuci umplute cu crema de ciocolata si o veți încerca si voi, mai ales ca vin sărbătorile. O să rămâneți surprinsi cât de delicioase sunt!! Distribuie această rețetă, dacă vrei să dăm idei și altor gospodine. Multă sănătate!
Mai jos puteți accesa rețeta video:
Recenzii (2)
Recenzii
Blageanu Alina
25-10-2022
Felicitări! Cu siguranță voi încerca rețeta. Nucile sunt preferatele mele. Mulțumesc și mult succes în continuare!
Vali Marincia
05-01-2022
Felicitări Anita!Sigur o sa încerc reteta.
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *