Toate comenzile plasata acum vor pleca de la noi Luni (04.01.2021).
Se vor livra Marti si Miercuri ( 05 si 06 Ianuarie 2021 ) !

Vezi ultimele Noutati

Peste 200 de produse Noi!

VREAU SA VAD PRODUSELE
  • Cum comand?
  • Informatii Livrare
  • Comunitatea Facebook
  • Facebook – Anyta Cooking
Meniu
  • Cum comand?
  • Informatii Livrare
  • Comunitatea Facebook
  • Facebook – Anyta Cooking
  • 0364881182
Logo Anyta Cooking Website
Search

Rezultate pentru {phrase} ({results_count} din {results_count_total})

Se afiseaza {results_count} rezultate pentru {results_count_total}

Mai multe rezultate

Generic filters
Pret

Favorite

Contul meu

0,00 lei Cart

CATEGORII PRODUSE

  • Ofertele Saptamanii
  • RETETE
  • PRODUSE REVENITE IN STOC
  • OFERTE
  • NOUTATI
  • DESPRE MINE
  • CONTACT
Meniu
  • Ofertele Saptamanii
  • RETETE
  • PRODUSE REVENITE IN STOC
  • OFERTE
  • NOUTATI
  • DESPRE MINE
  • CONTACT
  • RETETE
  • NOUTATI
  • 0364881182
Logo Anyta Cooking Website

0,00 lei Cart
Search

Rezultate pentru {phrase} ({results_count} din {results_count_total})

Se afiseaza {results_count} rezultate pentru {results_count_total}

Mai multe rezultate

Generic filters
Pret
Logo Anyta Cooking Website
Search

Rezultate pentru {phrase} ({results_count} din {results_count_total})

Se afiseaza {results_count} rezultate pentru {results_count_total}

Mai multe rezultate

Generic filters
Pret

0,00 lei Cart
Prima pagină / Altele / Mucenici moldovenești cu nucă

Mucenici moldovenești cu nucă

Mucenici moldovenesti cu nuca , reteta pe care trebuie s-o incerci neaparat . Combinatia de nuca si miere este foarte gustoasa !

Ingrediente
Mucenici:
550gr faina 000
1 pliculet drojdie uscata (10gr)
250ml lapte
60gr unt
2 galbenusuri
5 linguri de zahar
1 praf de sare
1 lingurite esenta de vanilie
coaja de la o portocala
Sirop:
200ml apa
100gr zahar
1 lingura esenta de vanilie
Decor:
4 linguri de miere pentru uns mucenicii
150 gr nuca macinata
Mod de preparare

(Daca tineti post nu puneti oua,in loc de unt puneti ulei si in loc de lapte apa.)

Mod de preparare crema:

Am pus laptele si untul intr-o oala la foc pana sa topit untul.

Apoi am lasat sa se raceasca ,adica,sa pot framanta cu el,sa fie caldut.

Am pus intr-un lighean faina si drojdia.

Intr-un bol adanc am pus zaharul, un praf de sare, esenta de vanilie si cele 2 galbenusuri si am amestecat usor.

Am pus si laptele cu untul topit (caldut), am adaugat coaja de portocala si am amestecat ca sa se omogenizeze.

Aceasta compozitie am turnat-o peste faina si am framantat.

Cantitatea de faina difera de tipul de faina folosit daca aluatul e lipicios mai puneti putina faina,sau,poate ,mai aveti nevoie de putin lapte.

Framantati aproximativ 10 minute.

Am uns aluatul cu putin ulei,l-am acoperit cu un prosopsi l-am lasat sa dospeasca la loc cald ferit de curent,pentru aproximativ o ora.

Dupa ce a crescut aluatul,am modelat mucenicii.

Am impartit aluatul in 2 jumatati, apoi fiecare jumatate in 6 bucatele (12 bucatele in total).

Fiecare bucatica de aluat am modelat-o mai intai in forma de snur (undeva intre 35 si 40cm lungime).

Am lipit capetele snurului formand un cerc, apoi am rasucit cercul pentru a forma cifra 8.

La fel am facut si cu cealalta parte de aluat.

Am asezat mucenicii in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,lasand ceva distanta intre ei ca sa aiba loc sa creasca.

Am lasat mucenicii sa se odihneasca vreo 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute am uns mucenicii moldovenesti cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si am pus tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru cuptorul electric) timp de 20 de minute (sau pana se rumenesc frumos).

In timp ce mucenicii moldovenesti se coc,pregatim siropul.

Am pus 100gr zahar si 200ml apa intr-o craticioara, pe aragaz, si am lasat sa fiarba 4-5 minute (din momentul in care a dat in clocot).

Dupa ce am luat craticioara de pe foc am adaugat si esenta de vanilie si am lasat siropul sa se racoreasca.

Mucenicii si siropul fiind gata, ne putem apuca de insiropat. Cand ii insiropam, mucenicii trebuie sa fie calduti iar siropul la fel.

Am luat cate un mucenic, l-am scufundat in siropul de zahar si l-am intors de 2-3 ori de pe o parte pe cealalta ca sa absoarba putin lichid.

Puteti tine mucenicii mai mult sau mai putin in sirop, in functie de cat de insiropati ii vreti.

Dupa insiropare, am asezat mucenicii pe un platou ca sa se zvinte putin. I-am uns apoi cu miere pe fiecare in parte si am presarat deasupra nuca macinata.

Foarte pufosi, insiropati si aromati, mucenicii moldovenesti sunt pur si simplu minunati,cu siguranta o sa mai fac o tura😂

Pana la urmatoarea reteta sa aveti spor,cu drag Anyta!😘😘

[stellar]

Distribuie prietenilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Turta dulce de casa – Reteta de Craciun by Anyta Cooking

MOD DE PREPARARE: 1. Intr-un vas punem toate ingredientele, faina,

vezi reteta

Prajitura RozAnyta cu zmeura si ciocolata by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeura si ciocolata by Anyta Cooking,este o

vezi reteta

Prajitura CARAMELINA cu ciocolata si caramel by Anyta Cooking

Preincalziti cuptorul la 160 de grade,ungeti tava cu unt si

vezi reteta

Produse recomandate

-4%

Ciocolata Alba cu alune de pădure – 26% – 5kg – Sinfonia Irca

400,00 lei 385,00 lei
Adaugă în coș
-26%

Set 15 foi – Blat Pandispan 6mm cu Cacao

129,00 lei 95,00 lei
Adaugă în coș
-26%

Set 15 foi – Blat Pandispan 6mm cu vANILIE

129,00 lei 95,00 lei
Adaugă în coș
-6%

Unt cu 82% grăsime – calup 5kg – OLYMPIA

155,00 lei 145,00 lei
Adaugă în coș
-14%

Unt cu 82% grăsime – 1kg – OLYMPIA

35,00 lei 30,00 lei
Adaugă în coș
-8%

Cacao Pudra 22% – 1 kg – Chocovic

39,00 lei 36,00 lei
Adaugă în coș
PrevPreviousTort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere
NextCheesecake OREO fără coacereNext

Retete recomandate

Turta dulce de casa – Reteta de Craciun by Anyta Cooking

MOD DE PREPARARE: 1. Intr-un vas punem toate ingredientele, faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele macinate, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Separat, batem untul

Prajitura RozAnyta cu zmeura si ciocolata by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeura si ciocolata by Anyta Cooking,este o prajitura speciala,,racoritoare si se topeste in gura. Mod de preparare Crema de ciocolata Ruby. Toate

Prajitura CARAMELINA cu ciocolata si caramel by Anyta Cooking

Preincalziti cuptorul la 160 de grade,ungeti tava cu unt si presarati cu faina sau puneti hartie de copt. Folosim o tava de 35×25 cm. Mod

RULOURI CU CREMA DE VANILIE – Anyta Cooking

Pentru a realiza aceasta reteta am folosit urmatoarele: Vezi reteta video aici : MOD DE PREPARARE ALUAT FRAGED PENTRU RULOURI. In bolul mixerului punem ouăle,untul

  • contact@anytacooking.ro
  • Facebook: Anyta Cooking
  • Grup oficial de Facebook
  • Instagram: Anyta Cooking
  • YouTube: Anyta Cooking

Partenerul tau in bucatarie

  • Produse Marca Anyta Cooking
  • Coloranți alimentari
  • MATERII PRIME
  • CIOCOLATA PENTRU DECOR
  • Decupatoare
  • FORME DE SILICON SI PLANSE
  • LUMANARI TORT
  • Afiseaza toate produsele
Meniu
  • Produse Marca Anyta Cooking
  • Coloranți alimentari
  • MATERII PRIME
  • CIOCOLATA PENTRU DECOR
  • Decupatoare
  • FORME DE SILICON SI PLANSE
  • LUMANARI TORT
  • Afiseaza toate produsele

Retete Anyta Cooking

  • Retete Torturi
  • Retete Prajituri
  • Retete Dulciuri
  • Retete Creme
  • Retete Diverse
Meniu
  • Retete Torturi
  • Retete Prajituri
  • Retete Dulciuri
  • Retete Creme
  • Retete Diverse

Ajutor la cumparaturi

  • Despre mine
  • Contact
  • Cum comand?
  • Informatii livrare
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidentialitate
  • Politica cookie
  • A.N.P.C
  • S.O.L
Meniu
  • Despre mine
  • Contact
  • Cum comand?
  • Informatii livrare
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidentialitate
  • Politica cookie
  • A.N.P.C
  • S.O.L

Contul meu

  • Centru GDPR
  • Contul meu
  • Istoric comenzi
  • Adrese
  • Favorite
  • Puncte de loialitate
  • Lista Asteptare Produse
Meniu
  • Centru GDPR
  • Contul meu
  • Istoric comenzi
  • Adrese
  • Favorite
  • Puncte de loialitate
  • Lista Asteptare Produse

2020 Anyta Cooking - Partenerul tau in bucatarie. All Rights Reserved. Developed by ALY Media

  • Ofertele Saptamanii
  • RETETE
  • PRODUSE REVENITE IN STOC
  • OFERTE
  • NOUTATI
  • DESPRE MINE
  • CONTACT
  • Autentificare
  • Newsletter
X INCHIDE

Autentificare

Ai uitat parola?

Înregistrare

Va fi trimisă o parolă la adresa ta de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.